Punk Portál - 2024. március 28.





 

Hírarchívum > A Sziget lett a nemzetközi sztárok kedvenc fesztiválja!


Írta: SZIGET
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2017. jan. 14. szombat - 11:20

Az European Festival Awards véghajrájában a Sziget Szervezőiroda több kategóriában is az élmezőnyben várta a végeredményt. A Sziget Fesztivál két csoportban is, a “Legjobb Nagyfesztivál” illetve a “Fellépők Kedvenc Fesztiválja” kategóriába került az előkelő mezőny legjobbjai közé, a B.my.Lake a “Legjobb Kisfesztivál” kategóriába várta a végeredményt az első tíz között, míg a Sziget nyáron elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu, amellett hogy korábban neki ítélték az “European Festival Awards Életmű Díját”, két további kategóriában is a nomináltak közé került.

Az European Festival Awards záróakkordjaként adták át az idei év “Életmű Díját”, amit – az mint korábban ismeretes - a Sziget idén nyáron tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu kapott. “Büszkeség és fájdalmas szomorúság egyben átvenni Dan nevében ezt a díjat. Nagy öröm azonban látni, hogy a nemzetközi szakma mennyire szerette és elismerte Dant és munkáját. Ilyenkor érzi az ember, mekkora veszteség az Ő halála, amikor a szakma színe-java állva, könnybelábadt szemekkel emlékezik meg Róla” – mondta Gerendai Károly, aki a Panaitescu özvegyével közösen vette át az Életmű Díjat.

Mint ismeretes, az elmúlt években a Sziget már két alkalommal nyerte el a “Legjobb Nagyfesztiválnak” járó trófeát és egy alkalommal pedig a “Best Line Up” kategóriában bizonyult a legjobbnak. Kategóriájában győzedelmeskedett már a Sziget Szervezőiroda több fesztiválja: a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound is és a B.my.Lake pedig indulásának évében elhozta a “Legjobb Új Fesztiválnak” járó díjat.

www.sziget.hu