Punk Portál - 2021. szeptember 16.

 
Milemarker (USA, Jade Tree, post hardcore) @ Budapest

szórólap2016. október 12., Budapest, Dürer Kert
A 97-es születésű, chapel hill-i Milemarker azt hiszem méltán nevezhető legendásnak, de minimum nagy hatásúnak. A végletekig kísérletezős, elektronikus elemekkel kevert, egyedi postpunk/posthardcore zenéjük rengeteg későbbi zenekarra volt és van hatással az ezredforduló óta. A pár éves hiátust most egy új nagylemezzel, a "Frigid Forms Sell" című alapvetés lemezük újrakiadásával, és turnézással törik meg.
Nem szeretem, ha egy zenekarról csak az mondható el pozitívumként, hogy kikkel turnézott anno együtt, de mivel náluk ez a gyanúper alaptalan, így megemlítenék párat, mivel a lista eléggé király: Wire, Mission of Burma, At The Drive-In, Hot Snakes, International Noise Conspiracy, Muff Potter, Cave In, The Locust ..stb.
Kezdés 20:00-kor, a beugró 1500 Ft.
http://www.facebook.com/events/956444904472564/
http://www.jadetree.com/milemarker/
https://milemarkerband.bandcamp.com/

Írta: Budai, Feltöltötte: xzoleex2016. szeptember 27. kedd - 11:14:11-kor

Video: Every Time I Die - It Remembers

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2016. szeptember 26. hétfõ - 11:02:35-kor

Bloodshed fest 2016 ''Grind over Europe tour '

szórólap2016. október 10., Budapest, Dürer Kert
A Bloodshed fest Hollandiában, nevezetesen Eindhovenben egy minden évben megrendezendő grindcore / punk / metal meeting, ahol évről-évre egyre erősebb a felhozatal. Ennek jóvoltából egy külön turné került elnevezésre 3 „élvonalbeli” zenekarral fémjelezve.
Kezdjük a Weekend Nachossal. A 2004 óta működő chicagoi powerviolence zenekar az egyik legnagyobb névvé nőtte ki magát közel 12 éves pályafutásuk alatt. Igazából hibátlan a teljes életmű, de mégis a 2011-es Worthless lemez hozta meg azt a bizonyos áttörést, amin a szó szoros értelmében grindcore / pw slágerek sorakoztak fel egymás mellett és adtak utat / irányvonalat egy újabb generációnak. Bővebben...

Írta: Tukker Booking, Feltöltötte: xzoleex2016. szeptember 26. hétfõ - 10:55:55-kor

Makeshift Promise / Heartlapse / FLB / Take My Heart @ Győr

2016. szeptember 17., Győr, Dongó
Szeptember közepén, amikor már rég hazaértél a nyaralásból és a fesztiválokról, teljes reménytelenséggel telnek a munkanapjaid, esetleg a suliban már meg is kaptad az első osztályfőnökidet a zöld tarajad miatt, akkor bizony itt a helyed. király bandák, gyomorkeserű szökőkút, rehab pogó, opcionálisan ordítva sírás várható
Akik elkenik a szádat: Makeshift Promise / Heartlapse / FLB / Take My Heart
A buli becsületkasszás!
http://www.facebook.com/events/1191256394250117/

Írta: Dongó, Feltöltötte: xzoleex2016. szeptember 6. kedd - 14:37:20-kor

Mad Caddies (USA), Yellow Spots @ A38

szórólap2016. augusztus 25., Budapest, A38
A vidám és húzós ska-punk zenekar, a kaliforniai Mad Caddies tavaly, kissé meglepő módon a Bad Religion előtt nyitott Budapesten. Idén önálló klubkoncertre tér vissza, ezúttal az A38 Hajóra. Fúvósokkal alaposan megtámogatott, latinnal, americanával, skával kevert jóféle kocsmapunk, hibátlan buli.
A kaliforniai ska-punk zenekar, a Mad Caddies a műfaj egyik legjobbja. A több mint húsz éve alapított együttes az énekes-gitáros-frontember, Chuck Robertson vezetésével a színtér egyik legstabilabb produkciója. Nagyon változatos és végtelenül szórakoztató zenéjében pompásan megférnek egymás mellett a fúvósokkal tarkított ska, a dörgö riffekkel kibélelt punk, az ölelgetve éneklős kocsmarock, a matróznóták és a szving elemei. Bővebben...

Írta: A38, Feltöltötte: xzoleex2016. augusztus 10. szerda - 11:29:26-kor

Mudhoney (USA), Run Over Dogs @ A38

szórólap2016. július 29., Budapest, A38
A zenekar, ami nélkül nincsen grunge, a Nirvana sem az lenne, ami lett. A Melvins mellett a seattle-i rock legfontosabb ősegyüttese, a Mudhoney Magyarországon! Nyári európai turnéján az olyan fesztiválok mellett, mint a barcelonai Primavera Sound vagy a katowicei OFF, az A38 Hajón is fellép.
Nehéz - bár persze nem lehetetlen - fontosabb, máig aktív zenekart mondani az elmúlt harminc év amerikai rockzenéjéből, mint a Mudhoney. Ha a seattle-i kvartett nem is lett olyan híres, mint a szorosan a nyomában érkező Nirvana, a Pearl Jam vagy a Soundgarden, de a Melvinsszel együtt kulcsszerepe volt abban, hogy a grunge mit műfaj egyáltalán létrejöhetett. Bővebben...

Írta: A38, Feltöltötte: xzoleex2016. július 25. hétfõ - 12:36:55-kor

Már csak napijegy van a Szigetre

Úgy tűnik, az idei Szigeten újabb látogatórekordra készülhetünk, mivel majd’ másfél hónappal a kezdés előtt elkelt az összes bérlet a fesztiválra. Június 30-tól már csak napijegyet lehet kapni, de azt is korlátozott számban.
Elfogytak a hétnapos bérletek is a Szigetre, az ötnapos tiketek már hónapokkal előbb gazdára talátak, de mostantól a semmilyen bérletet sem lehet már kapni. A szervezők 55 ezer darabban maximálták az eladható bérletek számát és mivel mind gazdára talált, ezután már csak napijegyet árulnak, de abból is csak napi 25 ezret adnak ki.
A szervezők szerint a tempós jegyfogyás több teltházas napot is feltételez, de az is lehet, hogy minden napra kiteszik majd a megtelt táblát.
A napi teltház egyébként 90 000 fő, azaz ennyi ember megfelelő színvonalú ellátására alkalmas az Óbudai szigeten ideiglenesen kialakítható infrastruktúra, és a programhelyszínek befogadóképessége. A 90 ezres napi kapacitásba a bérletesek és napijegyesek mellé, a tiszteletjegyeseket és a rendezvényen egyidejűleg közreműködő dolgozókat is beleszámolják. Bővebben...

Írta: Sziget, Feltöltötte: xzoleex2016. július 25. hétfõ - 12:25:43-kor

UW Búcsúbuli és koncert

2016. július 22., Budapest, UW
Aki nagyjából képben van az UW házatáján történtekkel az elmúlt hónapokban, az tisztában van vele, hogy a hely sorsa a bizonytalanság tengerén úszkál már egy ideje. Sajnos ez még mindig nem változott. Ami biztos, hogy 2016. július 31-el egy korszak lezárul, az uw a jelenlegi helyén megszűnik létezni. Mivel ezután már nem kell aggódnunk a lakossági feljelentgetések miatt, búcsúzóul csapunk egy zajos punkos estét.
Az esemény becsületkasszás, ha lehet legalább egy sör árával támogassátok a fellépőket. Az italkínálat szép lassan szűkül, cél a készletek megsemmisítése a hó végéig. Húzzatok bele!
Fellépők: IGA, tHE sNOBS, Laci akusztik - L.A.B
http://www.facebook.com/events/269344470104723/

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2016. július 21. csütörtök - 13:04:15-kor

Video: Death by Stereo - Neverending

Írta: xzoleex, Feltöltötte: xzoleex2016. július 17. vasárnap - 13:26:17-kor

Contwig (FR), Anderson Pose, Dick Döglessz @ Budapest

szórólap2016. augusztus 15., Budapest, Zeg Zug
A francia Contwig neve ismerősen csenghet pár embernek, hiszen tavaly nyáron már játszottak nálunk a Dürer kertben (Oak, Cloud rat, Sote társaságában) egy intenzív buli keretein belül. Akkoriban még 1 demoval büszkélkedhettek, de azóta egy új LP-t is kiadtak a kezeik közül.
A disszonáns, káoszba fulladó metalos hardcorejukat még jobban tökéletesítették a soron következő anyagra, ami egy érett zenekar képét tükrözi.
Ha már a mateknál tartunk, akkor mindenképpen az Anderson Pose-t kell megemlíteni, akik szintén egy kicsit hasonló oldalról közelítik meg a dolgokat és tökéletesen illenek a lineupba. Harmadik banda az újonnan alakult Dick Döglessz lesz, akik suttyó crustpunkkal operálnak és eddig bizony nem volt sok koncertjük, de mivel kipróbált arcokról van szó, ezért a minőség garantált.
Kezdés 20:00-kor, a beugró 1000 forint
http://www.facebook.com/events/151679058585436/
http://www.facebook.com/contwig
http://www.facebook.com/andersonpose
http://www.facebook.com/dickdogless

Írta: Tukker Booking, Feltöltötte: xzoleex2016. július 11. hétfõ - 10:23:02-kor

Nem Pop Underground Zine

"Helló! Mi vagyunk a Nem Pop Underground, és ez itt a mi kis dédelgetett DIY magazinunk legfrissebb száma.
A tartalomból: A Beer Controlból Kiss Gergely elemezgette a Sledgeback legújabb lemezét, Feri Interjút készítettünk a thehandsomepriest-ből Kiss Marcival, Madár Andrást faggatta vinyles élményeiről és a Wave lemezboltról Martina, Francesco barátunk szemezgetett kicsit a Bandcampről, nemecsek bemutatta önmagát és VHS-punk friss rovat-bemutató is bele került ZT által. Ja, meg a hátulján punk keresztrejtvény. Mivel már elértük a 600 megtekintést online , neki is esünk a következő számnak, másfél hónapon belül jön a következő!!!
Ha nem tetszik, szard le, ha tetszik, akkor több opciót is ajánlhatok:
Dobj egy lájkot ide: http://www.facebook.com/nempopunderground
itt a névjegynél megtalálod az eddigi összes kiadványunkat, onine, ingyen.
Kövess minket itt. friss a cucc, lassan elkezdjük kipörgetni ezt is játékokkal.
https://http://www.instagram.com/nempopunderground/
És a legfontosabb: véleményedet, kritikádat (akár lemezkritikádat is) ide dobd:
nempopwebzine@gmail.com
Ha szeretnéd támogatni a munkánkat, akkor kövesd facebookon a rendezvényeinket, vagy rendelj az email címen kézzel fogható példányt (így azért könnyebb a retyón megfejteni a keresztrejtvényt) amennyitjónakgondolsz + PKG áron.

Írta: Nem Pop, Feltöltötte: xzoleex2016. július 6. szerda - 10:07:16-kor

Summer Blast Fest 2016

szórólap2016. július 25-én minden bizonnyal a nyár egyik leghúzósabb bulijának nézhetünk elébe, hiszen a Dürer Kert kisterme egy nem akármilyen underground estnek fog táptalajt adni.
A Graf Orlock legendás arról, hogy különböző filmekből vág bele jeleneteket a zenéjébe, és különböző tematikájú lemezeket építenek fel eme szemlélet szerint. Bizonyos helyeken emiatt "cinema grindnak" is nevezik a stílust, amit művelnek. Ez a koncepció és hozzáállásuk teszi őket különlegessé és kiemelkedővé a színtéren belül. Zenéjükben tökéletesen keveredik a fastcore, punk, crossover, a stoner és a grind. Új lemezük,a Crime Traveler is érdekes történeteket mesél el egy emberről aki különböző időutazásokat végez (miután beinjekciózta magát) a történelem különböző időpontjaira, helyeire.
A Ghostlimb egy dallamosabb, melodikusabb hardcore vonalat képvisel, de erre nem kell senkinek sem egy letisztult, mainstream dologra gondolni. Ugyanúgy ott van a mocsok a Ghostlimb zenéjében is, amennyire kell. Bárcsak minden melodikus banda ennyire paraszt lenne. Bővebben...

Írta: Tukker Booking, Feltöltötte: xzoleex2016. július 5. kedd - 10:23:02-kor


Archívum - 10 korábbi nap hírei