Punk Portál - 2024. április 25.





 

2003. IV. 20. - Nap Hall


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. ápr. 25. péntek - 18:44

Nincs pihenés, vasárnap is koncert volt! HÉVvel közelítettük meg a Hajógyári szigetet, leszállva jegyüzérekkel találkoztunk, mindenki olcsón akart nekünk jegyet eladni, de én már előrelátón pénteken megvettem. Visszamentünk a megállóba dobozos sört venni, mert mondták, hogy a helyszínen 350 a csapolt. Gyűlt a társaság, jó volt a hangulat, elindultunk befele. A Sziget első hídján kellett átmenni (tehát nem a K hídon), majd egy pontonhídszerű izén, így jutottunk a sziget túloldalára, a Nap Hall nevű építményhez. Leültünk a kertiszékekbe, és a kezdésig megbeszéltük az aktuális punk-rock eseményeket, mindenki jól szórakozott. Sajnos a koncert közben már kicsit leült a hangulat.

Maga a hely elég puccos, de a koncertterem elég jó. Van nagy színpad, padlószőnyeges nézőtér, nagy hangfalak. A hangzás állítólag nem túl jó, szerintem nem volt vele semmi baj, mondjuk az akusztikát valószínűleg rontotta, hogy a falakra tojásos dobozok voltak ragasztva hangszigetelésnek.

Kezdett a Római 0. Úgy tűnik, a baszogatást miden zenekar visszaadja, többet tényleg nem merek senkiről rosszat írni. :) Úgyhogy most dicsérem őket egy kicsit, hátha legközelebb nem piszkálnak. Tényleg fejlődnek, már nem volt próba hangulata a dolognak, jól nyomták a számokat. Játszottak egy újat is, nem volt rossz. Szerintem még egy kis eredetiség kéne a zenébe, nem túl jó ez a tucat-ska-punk hangzás. Ja, és Aberrált atya Panni színpadi "mozgását" kifogásolta, szóval tessék ugrálni, meg fetrengeni!

Jaaaajjj! Már megint Meskalin! Úgy látszik ezeket már soha nem bírom elkerülni! :) A szemét énekes megint égetett, kiderült, hogy igazából nem is tudom a Che Guevara szövegét. Itt sokkal jobban szólt az egész, mint a próbateremben, de a szöveget itt se értettem. Végülis ha sokszor hall valamit az ember, megszereti. Lehet, hogy 2 év múlva már Meskalin rajongó leszek? A feldolgozásokra (Aquabats, Specials - Message to You) beindult mindenki, táncoltunk.

A Fekete hetes is keményen nyomja, péntek után szombaton Jánossomorján játszottak, szemtanúk beszámolója alapján nagyon szarok voltak. Itt azért bizonyítottak, elnyomták kb. ugyanazt a programot, mint pénteken. Lehozták a mikrofonokat a színpadról, és a terem közepére álltak be, így már közvetlenebb volt a hangulat. Mozgás nem volt, de azért a végén a Dropkick feldolgozásra mindenki Oi-ozott ezerrel.

A small fonts eddig Közveszélyes munkakerülés néven nyomult, most váltottak nevet. Zeneileg egész jó volt, egy szaxis is nyomja, nem tudom, hogy ő új-e /ő az ex-dobos, mint megtudtam mansiztól/. A hátsó sorban leültünk páran elitista punkok, és egyhe fintorral az arcunkon állapítottuk meg, hogy ez az egész egy nagy sablonparádé. Jó volt, de már van ilyen ezer! Ska, punk, vegyesen ez-az, de semmi érdekes. A szövegeket nem értettem, azok lehet, hogy jók voltak. Szóval egy kis egyéniség kéne ide is, akkor jó lenne ez a banda. Az utolsó számra SKAPeti, a Meskalin trombitása is beszállt, improvizált. Ez csak utólag derült ki, amikor mondta. Profi! /ez is mansiztol: Az egész utsó szám impró volt. SKAPeti fölment, hogy most van 1 trombitásuk& nyomjanak vmit... Akkor ezexerint mind profik... /

Egy kis idővel a kezdés után a sör árát levitték 280-ra. Megkóstoltam, de nem ízlett a dolog, inkább nem is vettem. A koncertek után páran a Vörös Yukba indultunk, jól szórakoztam az úton, mindig jó részegekkel sétálni. Nu-metal buli volt, eléggé gyér közönséggel. A P.O.T. végét láttam, nem az én stílusom. Utána Dj. Sas-tól hallhattunk pár ska slágert, meglepő módon a nu-metal közönség is nagyon élvezte, táncoltak is. Úgy látszik, a ska tényleg divatba jött. Volt még a végén Woodoo Allen, akiknek a neve vicces, a zenéjük nagyon messze áll tőlem. Asszem Born To Be Wild, meg Robbie Williams feldolgozást játszottak. Ezeken röhögtem egy kicsit, aztán hazaindultam. A buszon találkoztam Kutyáékkal, egy szegény lánynál akartunk házibulizni, de nem sikerült végül rábeszélni.