Punk Portál - 2024. április 20.





 

2003. IV. 19. - Rocktogon - New Fight, Hold X True, No More Fear (I)


Írta: robit
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. ápr. 24. csütörtök - 20:47

Sajnos későn érkeztem a helyre, ezért a New Fight-ot lekéstük. Elnézést, legközelebb pontosabb leszek.

A Hold X True-t már régen láttam, és jó volt újra látni őket. Szeretem a zenéjüket, mert minden olyan elem megtalálható benne, amit szeretek: jó gyors részek, metálos riffek, stb. A koncert nagyon jó hangulatú volt! Kb. a 3-4.-ik számnál elkezdődött a mozgás. Repültek az emberek, ment a pogó. Én nem voltam aktív ezen az estén, ugyanis próbáról jöttem és nagyon fáradt voltam. Mondjuk a végén nem lehetett kihagyni a legutóbbi album bónusz számát (”Nyomjad, nyomjad, nyomjad még”). Ennél a számnál Yoda mester is kapott mikrofont és felváltva nyomta Kamionnal (Reach Out - ének). Oldalt legelöl figyeltem a történéseket, így láttam a kicsi a rakást, ahol Pucó (New Fight gitár) volt legalul (ehhez tudni kell, hogy ő nem egy Mező típusú srác…)! Volt egy új szám is, amit egy év alatt készítettek el a srácok. :) Az új gitáros jól nyomta, egyedül Némo gitárja hangolódott el állandóan. Elég szórakoztató volt az a csávó is, aki a színpad előtt dülöngélt, és néha-néha rágyújtott egy cigire. Én nem vagyok sXe, de ennyire azért megtisztelem az ilyen zenekarokat, hogy ha ilyen kicsi a koncertterem, akkor a kocsmarészben gyújtok rá, nem a színpad előtt. Na mindegy, az LGT is megénekelte: ”Mindenki másképp csinálja”.

Mikor benézek a Nemartba, mindig kérdezem Némot, tud-e ajánlani valami jó cuccot. Így tettem szert a No More Fear egyik albumára. A cd jó kis old school hardcore-t tartalmaz néhol metálosabb részekkel. Nagyon megőrültem / - ez most elírás, vagy nem? :) - Dan/, mikor megtudtam, hogy itt játszanak Budapesten az olaszok. És annak is, hogy nem a süsiben vagy a vöriben lesz a buli. A süsi nem tetszik, vörösben meg csak a fényeket nyomogattam volna leghátul. Na és akkor a koncert.

A ”kék” cd-jük első számával kezdetek, és nagyon jó érzés volt, hogy nem ismeretlen számomra a zene. A Hold X True-hoz képest a No More Fear lassabb hardcore-ban utazik Ők lassabbak, és több metálos riff található zenéjükben. De ugyanúgy vannak jó kis gyorsulós témák is, amikre jól lehet circle pit-et nyomni (volt is!!!) Volt 2 meglepi feldolgozás is. Mikor az énekes bemondta a mikrofonba, hogy a feldolgozás jön a következő játszódott le bennem: ”De jó lenne egy Gorilla Biscuits feldolgozás”. Majd a gitáros a következőket mondta a mikibe: ”You must know it”. Aztán dzs-dzs-dzsöööööööööööööööööööö, tutátututátutátututá New direction Gorilla biscuits. Mindenki zúz, állat volt, én is nyomultam ezerrel! Utána volt még 7 seconds: Young ’til I die NMF feat. Pucó (még mindig New Fight gitár) és én nem ismerem, de Earth Crisis (csak mondták, hogy ez is volt). A zenekart többször visszatapsolták, de én ezt már nem néztem meg, hanem mentem cd-t, pólót venni. Most hallgatom a cd-t, amit vettem és ez szerintem egy régebbi darab lehet, mert itt nagyon kevés gyors rész van, több az ugrálós, úgymond Bio-s rész. De ez nem cd ajánló tehát abbahagyom!

Tipp: ha reggel/hajnalban a valamelyik metróállomáson vagy, és nagyon unatkozol, de még buliznál, akkor próbáld ki, milyen jól csúszik a padló! Nekifutás, lendület és jöhet a hasas. Figyelmeztetés! Célszerű csak reggel csinálni ezt, mert akkor még valamennyire tiszta a padló. Ja és vigyázzatok nehogy lecsússzatok a peronról. höhö

Üdv: RoBiTiBoR