Punk Portál - 2024. április 26.





 

2003. IV. 19. - Vörös Yuk - Feldolgozás est 2.


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. ápr. 22. kedd - 23:49

Gyorsan írok valamit a tegnapi partyról, mert mindjárt indulnom kell a maira. :)

9-re volt hírdetve a kezdés, fél 8 körül pangott a hely. A Csalez lopez grupijaként a backstage-re is bejutottam, ott töltöttük az időt a semmivel. Épp időben érkezett a Keserű giliszta, szó volt róla, hogy késni fognak. Gyorsan felvették a fellépőmezt, Rancid cuccokat, aztán kis hangolás után a húrok közé csaptak. Kb. 10-15-en nézték őket eleinte, aztán vagy 20 főre duzzadt a tömeg. Szerintem rohadt profin nyomták. Nagyon sokat gyakorolhattak, hogy tök ugyanúgy el bírják nyomni a számokat, mint az eredeti banda. Pedig azért nem éppen primitív zene. A koncert közben rájöttem, hogy nem igazán ismerem a Rancidet, csomó szám alig volt ismerős. Nem a slágereket játszották, nem tudom, mi alapján válogatták össze a műsort. Sajnos kevés volt az idő, szóval mindenre nem került sor, a végén azért bedobtak egy Roots Radicals-t. Néhány fiatal gyerek ugrándozott, meg lökdösődött néha a színpad előtt. A ska számokat hiányoltam, de ezen kívül száz százalékos koncertet csináltak, ha a normális közönség nem a Rocktogonban partyzott volna az olasz hardcore-ra, akkor szerintem rohadt jó lett volna a hangulat is.

A Csalez lopez két próbát szánt az Operation Ivy számok begyakorlására, ez meg is látszott a produkción. A számok elott beszélték meg, hogy vajon melyik melyik lehet, és hogy kell eljátszani. Kicsi igyekezett botrányosan viselkedni, nagyjából sikerült is. Mondjuk ez a szar közönség meg is érdemelte, szerintem senki nem ismerte a feldolgozott zenekart. Mögöttem megkérdezték, hogy ezek most saját számok? Kb. 6-8 slágert sikerült elnyomni, minden szám között több perces baszakodás volt. Komolyan ez fogja vissza a legjobban a Csalez koncerteket, a tökölés a számok között. A Sound System elmaradt, mert Smafu Sanyi énekelte volna, ha eljött volna, mert Kicsi nem tudta a szöveget. Mondjuk a többi számnál se nagyon, de ez nem is volt baj szerintem. Azért sokkal többet vártam tőlük.

A Sokol 403-at már láttam párszor Szigeten, de mindig szélsebesen menekültem 1-2 szám után. A banda CAFB és Mák tagokból áll, és táncdal számokat játszanak. Siralmasan szar nulla volt az egész, kicsit fel is idegesítettem magam rajta. Természetesen erre tombolt a legtöbb ember, a sok 15 éves Manowar, meg Replika pólós hülyegyerek. Igazából nem tudom, hogy ennek a produkciónak mi köze van bármiféle punk hozzáálláshoz. Fogják a fos szar számokat, amik a rádiókból ömlenek, és a tök profi zenészek 3 akkordos pötyögéseket adnak elő. Egyszerű, mert nem kell szöveget írni, nem kell zenét írni, pár perc alatt elkészül egy teljes koncertnyi szám. Az elején lassan kell játszani, és a végén gyorsan, alá meg benyomni a tutta-tutta dobot. Szuper. Kicsit sztárolták is magukat a fellépők, ez sem volt szimpatikus. Na mindegy, nekem nem tetszett, de sokaknak igen.

Unalmamban sörözni kezdtem, a Steal This System nevű formáció System of a Down estjére már újra jó volt a hangulat. Én azt hittem, hogy nem szeretem ezt a SOAD-ot, meg nem is ismerem, de egész jót buliztunk rá. Közben megérkeztek az emberek a Rocktogonból is, szóval a társaság színvonala is sokat emelkedett. A zenekar meg az első fellépőhöz hasonlóan nagyon profi volt. Tökéletesen játszották a számokat. Az énekes valószínűleg ugyanaz volt, mint a Concorde-ban (Ramones-t játszottak a múltkori feldolgozás esten), legalábbis ugyanolyan szemüvege volt antennával, és egy villogó macskaszemmel. Valamelyik slágernél egy idióta besodort a tömeg közepére, kiömlött a söröm, és el is feküdtünk páran. Ezért még számolunk! :) Ja, és az énekes is beígért nekem egy sört, mert eltaláltam, hogy a következő számot a System of a Down-tól fogják játszani, de elfelejtettem behajtani rajta.

A koncertek után Dj Sas nyomatta a szokásos zenéket, azért a Las Ketchuptól egy kicsit kiborultam. :) Táncoltunk, ittunk pár sört, aztán indultunk haza, a buszmegállóban McCheap ránkbízott egy finn srácot, aki végigbulizta az estét, ezért aztán tök részeg volt, elég nehezen ment neki az angol. Azért remélem végül megtalálta a Kálvin teret. Valószínűleg ez már soha nem fog kiderülni...