Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. IV. 18. - Budapest - Próbatermi buli


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. ápr. 20. vasárnap - 11:40

Nagy bánatomra elmaradt az érdi Hátsó szándék koncert, ezért ez az esemény maradt péntek estére. Amúgy is kíváncsi voltam a dologra, szóval elmentem. A koncert előtt a Galagonya nevű közeli kocsmában ittunk pár sört, a fellépők nagy része is ott volt.

A helyszín a Vörös Yuk túloldalán található próbaterem. A hely a föld alatt van, kb. akkora lehet, mint a Simon's koncertrésze. Na jó, kicsit kisebb. Elég sokan eljöttek a ska-punk társaságból, meg persze a most debütáló GAP összes ismerőse és rokona.

Kezdett a már jól ismert Meskalin zenekar. :) Sok újat nem tudok mondani. A terem akusztikája nem a legjobb, a hangzás sem volt tökéletes. Kutyából elég keveset lehetett hallani, a fúvósok viszont jól szóltak. Mondjuk ez nem is baj. A zenekar szövegeit még soha nem olvastam, szóval fogalmam nincs, miről szólnak a számok, érteni még soha nem lehetett. Az AHA feldolgozást nekem küldte Kutyi, koszi. :) Volt még egy Aquabats szám is, amiről azt hittük, saját, de rájöttünk, hogy ahhoz túl jó. (Gonosz vagyok?) Különben is az énekes a "színpadról" is engem piszkált, szóval elhatároztam, hogy majd azt írom, hogy lekéstem az egész koncertet. Volt szám, amit elsőre nem sikerült eljátszani, de ez úgyis csak egy ingyenes próba volt nekik.

A második fellépő volt a GAP. Ez volt a nulladik koncertjük, a zenekar nevének jelentése: Girls to Africa Project, és a netről jól ismert Mettyú basszgitározik benne. Van még két gitáros, az egyikük lány (aki persze emelte a produkció színvonalát:), egy dobos, és az énekes. Hát, összességében azt tudom mondani, hogy sokat kéne még gyakorolni. Az ének nekem egyáltalán nem tetszett, ez az üvöltő rekedtes hang nem nagyon illett ehhez a ska-punk zenéhez. Másnak meg pont ez tetszett. A szövegekből, amit elcsíptünk, az se volt túl értelmes, szóval ezen is lehet még dolgozni. Játszottak feldolgozásokat, a Hátsó szándék Dönteni kell-t nekem küldték (köszi!), szerintem nem kellett volna kétszer eljátszani, és főleg nem végig Oi-ozni. Volt még Operation Ivy (One of These Days), Érdekfeszület - Kurt halott teljesen átdolgozva (azért az eredeti jobban tetszett), Anarchy in The Pepsi Sziget (a témát már feldolgozta többek között a Burzsoá nyugdíjasok is, a "Robinson a kurva anyád!" kicsit ötletesebb volt). A saját számokból nem volt sok, úgy 4-5. Nem voltak rosszak, főleg ska, ska-core, meg punk volt benne. Reméljük legközelebb még jobbak lesznek.

Végül a Fekete hetes is játszott pár percet. Az új felállást most láttam először, a létszám háromra csökkent, a dobok mögött az ex-Nesze, ex-Semmi Komoly Csabi ült. Azért teljesen máshogy szólt az egész, látszott, hogy nem tegnap kezdték a zenélést. Tök nagy lendület volt az egész koncertben. Kár, hogy nem sok hallatszott belőle, minden összevissza gerjedt. A saját számok is jók, de a feldolgozások méginkább feldobták a bulit. A legjobb a NOFX-Rancid Tenderloin volt, de játszottak még Rancidet, Dropkick Murphys-t is. A következő bulin remélhetőleg normálisan hallani is fogom őket. A közönség néhány gyorsabb számra beindult, pogóztak a kis teremben. Még bodysurf is volt, pedig a hely nem éppen alkalmas ilyesmire az alacsony plafon miatt.

A koncerteknek pontban 10-kor vége volt, lassan széledt szét a tömeg, valami idióta kocsmába mentünk, ami nagyon szép volt, meg fiatalos, csak éppen drága volt a sör, és 11-kor közölték, hogy fizetés van, és lassan távozni is kell. Azért nem volt túl kellemes, amikor az utolsó kortyokat már úgy kellett inni, hogy a takkernéni felmosott körülöttünk, és azt várta, hogy mikor megyünk már a francba. Elindultunk hazafele, de aztán még benéztünk a Karmába is. Egy újabb sör elfogyasztása után nyomorogtunk egyet a buszon, majd húzás haza.