Punk Portál - 2024. március 28.





 

2008. VIII. 12-17. Sziget Fesztivál 2008


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2008. aug. 28. csütörtök - 19:37

...koncertileg a Killers, az REM, Serj Tankian, valamint a The Wombats ami szerintem ütött, programok terén pedig a vietnámi bábszínház vitte a pálmát!

2008. augusztus 13., szerda
Mivel munka után mentem ki, néhány zenekarról lemaradtam (Nasmith, Tango Underground, Leningrad), de a lényegre mindenképpen odaértem! Ez a nap főként a punkról szólt, ez tény. A Shell Beach koncertbe belenéztünk csak. A lényeges koncertet aznap az Anti-Flag, valamint a Flogging Molly nyújtotta (24 videóinterjú és koncert villanások - http://www.webcsatorna.hu/page/anti-flag).
Gondolkoztam azon is, hogy belenézek a magyar gyökerekkel rendelkező. kanadai Alanis Morissette koncertjébe is, de valahogy kimaradt. Belekukkantottam az új Insane koncertjébe is, de aztán rohantunk tovább a Delinquent Habits bulijára (ki ne emlékezne a klippre, amiben egy törpe gördeszkázik a bárpulton). Ettünk-ittunk, miegymás, az estet pedig a Zagar koncerten vezettük le. Kb. éjjel 3-ra értem haza, durva volt a reggeli 7-es kelés…
2 nap sajnos kimaradt, mivel rengeteg munkám volt, és ezért inkább nem is próbálkoztam azzal, hogy kilátogassak.

2008. augusztus 16., szombat
A korai, délben kelés után elsőként a Watch My Dying volt az első koncert, amelyet megnéztünk. Kevés jó hazai metálcsapat van, amit kedvelek, de az WMD zenéje mindenképpen figyelemre méltó!
Kicsit késve, de belelestem a Depeche Mode Tribute csapatba is, és meg kell mondjam, nem is volt rossz, amit egyébként a Fish! koncert követett nálunk. Krisztián csapata fesztiválokra való na!
A leginkább várt koncert persze Serj Tarkian, valamint az R.E.M., amely átlagon felül teljesített minden szempontból! Nem gondoltam volna, hogy Michael Stipe ilyen hangulatot és energiát tud kipaszírozni magából és a zenekarból egyaránt! It’s The End of the World…
Majd következett az Anima, Subscribe, Mangod Inc. és My Small Community. következett
Az éjszakát a különböző sátrakban (Mokka Cukka, Cöxp. stb.) töltöttük el, hogy majd reggel hulla fáradtan zötyögjünk a HÉVen.

2008. augusztus 17., vasárnap
Úgy délután 1-2 körül kikászálodtam az ágyból, fürdés és kajázás után húztam is kifele, hogy még időben elcsípjem a Pro-Pain koncertet! Sok sok sláger hangzott el, olyan kedvenceim, mint a One Man Army vagy a Murder 101. Hogy ne teljen el a nap kis indie/britpop nélkül, belenéztem az angol Wombats koncertjébe, amely szerintem nem sok különbséggel lehetne akár a Killers is  na mind1.
Az éjszaka némelyeknek ivással, nekünk még egy kis Cadaveres, Blind Myself és RATM tribute koncerttel telt el…

Jó volt a Sziget azon néhány napja, amit kint voltam. Egyre színvonalasabb az ellátás is (kaja, pia, programok), a koncertek is alakulnak ezerrel! Reméljük 2009-re még ezt is túlszárnyalják