Punk Portál - 2024. március 28.





 

The Loved Ones – Distractions (Fat Wreck, 2009)


Írta: Mozart
Feltöltötte: Mozart
Ekkor: 2009. feb. 9. hétfõ - 21:27

Ismét egy Loved Ones albummal indul az év a Fat Wreck Chordsnál, bár ezúttal csak egy hatszámos EP-vel van dolgunk. Ez mondjuk érthető, mert a banda még folyamatosan turnézik a tavalyi albummal. Valószínűleg a jelenlegi sikerességük miatt érezték úgy, hogy hozzá kéne csapniuk ezt a fél nagylemeznyi számot az életművükhöz.
A CD-n lévő hat számot két csoportba lehet osztani: az első három saját szám, a második három pedig feldolgozás. Azonban a saját számok sem mind újak, a harmadik, Spy Diddley címűt már a Keep Your Heart album stúdiózása alatt felvették (ez egyébként igaz a 4. és 5. számra is).
Összesen tehát két olyan szám van a lemezen, ami új is, meg saját is, a Distracted és a Last Call. Ezek kb. egy szinten állnak, két nagyelemez után talán mondhatom, hogy tipikus Loved Ones: dallamos, középtempós pop-punk nóták. A harmadik, mint említettem, kicsit régebbi szerzemény, de nagyjából ugyanebbe a kategóriába tartozik.
Ami a feldolgozásokat illeti: a Bruce Springsteen-dal (Johnny 99) egyszerűen az énekes-gitáros Dave Hause szólóprodukciója, sajnos nem túl különös, sőt, talán még unalmasnak is nevezhető. Állítólag előszörre vette fel, de ettől sajnos még nem lesz egyedi. A Lovers Town Revisited akár a banda saját száma is lehetne. Végül az albumot egy nagy kedvencem, Joe Strummer (és a Mescaleros) Coma Girl című száma zárja. Aki nem ismeri az eredetit, sürgősen pótolja be (az egész Streetcore albummal együtt), aki meg ismeri, annak talán okoz pár kellemes percet, hogy most ismét hallhatja kicsit más (unplugged) változatban. De az eredeti azért jobb.
Összességében ez egyértelműen csak egy rajongóknak szóló album. A banda a nagyközönség elé tárta az eddig kiadatlan ritkaságait, meg írt pár új nótát, csak éppen túl kevés ilyen volt, hiszen annyira azért nem nagy múltra tekint vissza. Lehet, hogy várhattak volna a srácok, amíg összejön egy albumra való érdekesség.