Punk Portál - 2024. április 19.





 

2003.03.22. - Marco Polo - Cheek Dakota, Skeptic Eleptic, Bankrupt


Írta: locust
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. már. 26. szerda - 16:57

Senki se akart velem jönni a Marco Poloba, valószínűleg, mert mindenki vendéglistás volt a gumipop partira az Erzsébet téri gödörbe, így látszott előre, hogy sxe bulit fogok tartani, és szomorú (imo) tekintettel nézem végig az osztrákok produkcióját.

Olyan 9 körül sikerült leérnem, a Skeptic-ék éppen hangoltak, sikerült is elkezdeniük, basszusgitáruk meg is adta magát az első számnál. Kaptak egyet a Bankrupt-tól, aztán folytatták zavartalanul, vegyesen játszottak saját számokat és feldolgozásokat, pl. Clash-t. A felállás gitár, dob, basszus, és egy énekes volt, aki néha felkapta a fekete-króm les paul sg-jét (gyönyörű hangszer volt). Sikerült is elszakítani egy húrt, utána max calverasan csak a felső 4-et használta. Amikor viszont nem gitározott, akkor nyomta a mutatványokat, melyben: pörgette a kábellel a mikrofont majd lenyelte, rongyláb mozgással ugrált a közönségben (több fellépő volt, mint néző), lefeküdt hasra a színpadon mikrofonnal a szájában, majd lement hídba, és úgy énekelt. A basszusgitárosuk elég bénán nézett ki, felháborítónak találom, hogy betűrt ingben játszott, mi lesz így? Holnap már fésülködni is fogunk? Ezen hiányosságát pótolta viszont azzal, hogy mikrofon nélkül vokálozott. A gitáros pedig úgy nézett ki, mint brit munkások gyermeke, és tekintete szigorú volt, ezáltal fokozva a buli hangulatát.

Aztán levonultak, helyükre érkezett a Cheek Dakota, akik szintén érdekesen néztek ki, kb. úgy önmaguk rajongóik = tizenéves fejük volt (ráadásul a rőzséjük katasztrofális, egyedül az énekes garázsrokker feje volt elfogadhatónak mondható). Színpadon semmit se mozogtak, Annabarbiék szoktak kb. így gitározgatni. Zenéjük imokór, két gitáron, semmi bonyolult dolog nincs benne, semmi új, semmi megváltás, énekben sem volt semmi extra, ennek ellenére jó volt, négy osztrák srác hangosan gitározott és nem foglalkozott semmi mással. Utolsó számként elnyomták a One of these Days című catchy slágerüket, majd a cugábe vezényszóra játszottak még egy nótát, oszt vége lett, és a Skeptic E. tagjai megtapsolták a fiúkat. Hangzás hibátlan volt végig, Marshall ládák, Gibson gitárok rendesen szóltak.

Aztán, hogy építsem a színteret, megvettem a két utolsó Magyar Tarajt, és még így is elértem az utolsó 14-est.