Punk Portál - 2024. április 19.





 

2007. X. 21 - Székesfehérvár, Siófok


Írta: csirkepunk
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2007. okt. 28. vasárnap - 13:07

Úgy éreztük, elég lelkesek vagyunk ahhoz, hogy vidékre menjünk koncertre, szóval a Motivation legénységével és Robikával kocsiba ültünk és irány Székesfehérvár.
Kis kavargás után megérkeztünk a Pucok sörözőhöz, ahol nem voltak valami sokan ahhoz képest, hogy „híres” zenekarok léptek fel.

Kezdett a budapesti Hold X True, gondolom, nem nagyon kell bemutatnom a zenekart. Kellemes bulit adtak, örültem a szokásos feldolgozásoknak, amikre azért volt egy kis mozgás és singalong, ami a koncert többi részére nem volt jellemző. Szerepelt a repertoárban talán 3 magyar nyelvű szám is, amiből én személy szerint többet szeretnék.

Utána valami disznóölős metál jött, ha jól emlékszem Stigma volt a nevük, ami a maga nemében jó volt, de nem az én világom, viszont Robika örült a Behemoth feldolgozásnak. :)

Sajnos a Liberal Youth és a Social Free Face koncertjét nem tudtuk megvárni, mivel indultunk tovább Siófokra az Art Rock sörözőbe. Kellemes hely, nem valami drága, nem túl nagy, de helyre sajnos nem is volt szükség.

Ott elsőként a Step On It allschool brigádja csapott a húrok közé. Meg kell hagyni, hogy nagyon jó zenészek és minden műfajt átfogó zenei kavalkádot adtak. Az ének viszont halk volt, mint ahogy a koncertek hátralevő felében is.

Ezt a Think Again Cro-Mags feldolgozásai kárpótolták. Sajnos a szövegeket nem mindig értettem, de tetszik a hozzáállásuk. Jó kis koncert volt, talán a gitár picit gyengén szólt, de hát ez a műfaj sosem a tökéletességről szólt. Érdekes amúgy, hogy egy ilyen harcorepunk buliba csak a helyi punkok jönnek le pogózni, elgondolkodtató…

Tulajdonképpen az Iszonyat még mindig a kedvenc hazai punk zenekarom. Nem lehet bennük csalódni, a csordaéneklések, az egyszerű, de élvezhető zene, a unity, az átszellemülés jellemzi a legtöbb bulijukat az ajkai fenegyerekeknek. Ezt legalább a tarajos srácok is élvezték. Elnyomták a bejáratott Loikaemie és Blitz feldolgozásokat, amiken ment a mikrofon tömeges birtokbavétele és szörföztetés is hébe-hóba, csak a lámpákra kellett vigyázni, mivel a pultos lánynak ez nagyon nem tetszett. :)

A budapesti Motivation-nek ez volt a debütáló koncertje Matyival, aki a Think Again-ben is gitározik. Bebizonyította, hogy méltó utódja Yodának, és most már a banda összes tagja vegetáriánus. A legutóbbi album számait nyomták, valamint pár új nótát, továbbá a Uniform Choice-tól a Use Your Head című nótát, amit a Cover festen is hallhattunk tőlük. Valamint volt egy meglepetés is, amit nem árulhatok el, majd mindenki megtapasztalhatja az 5. One And The Same fesztiválon. Még mindig a Moti a kedvenc magyar oldschool hardcore zenekarom, akárhogy is cserélődnek benne a tagok.

Már vártuk az est fénypontját a brazil D. F. C. produkcióját, és nem kellett csalódnunk, hiszen a rövid thrashpunk számok taroltak. Az átvezető szövegek angolul történtek, de a tagok anyanyelvéből igencsak érdekes szavakat lehetett kiszűrni, magyar kontextusba helyezve. Jó dolog látni, hogy a világ másik felén élő emberek se nagyon különböznek tőlünk. Lelkesek voltak, játszottak, igencsak profin űzték a zenélés művészetét. A koncert alatt kiömlött egy doboz sör és a tánctér átváltozott korcsolyapályává, lehetett esni, kelni, amit a helyi tarajos barátaink meg is tettek. A végére hagytak két feldolgozást, az egyik egy brazil bandától, a másik pedig egy DRI nóta volt. Tulajdonképpen azért a kevés ember ellenére igencsak hangulatos buli kerekedett.
Hazafelé a kocsiban KisG beszélt folyamatosan, szóval nem nagyon tudtunk aludni, de igencsak érdekes és hasznos információk birtokába jutottam, szóval megérte!
Összességében kellemes este volt, csak szomorú, hogy senki se jár koncertekre vidéken, és a szervezők is csak buknak és buknak és buknak…
Ja és köszönjük Némónak a fuvart és Matyinak a finom szójapörköltet!