Punk Portál - 2024. április 18.





 

Between the Wars - Death And The Sea (Think Fast! Records, 2007)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2007. szept. 10. hétfõ - 10:44

A volt Thursday gitárosa (Bill Henderson), és az Ensign jelenlegi frontembere (Tim Shaw) alapította zenekarnak eddig egy kislemeze jelent csak meg (Less We Believe), ami közepes fogadtatást eredményezett. Némi szünet után, 2007 augusztusában pedig megjelent a várva-várt nagylemez, a "Death And The Sea".

A kiadó honlapján még fellelhető a lemez igényes, flash-es reklámja, érdemes megnézni. 15 + 1 szám kapott helyet a korongon, így potom 40 perc a játékidő (szerintem ez kicsit sok ebből a stílusból, de ez csak az én váleményem...). A zenei hatások széles skálán mozognak. A 108-at vagy a Quicksend-et emelném ki főként, de némi Snapcase behatást is felfedezni véltem. A lemez első két száma ("Keep Laughing", "Sore Throat") nagyon tetszett, viszont a későbbiekben a zene ellaposodott, és unalmassá vált. Sok helyen ugyanazok a témák, néhol pedig túlbonyolított dallamok várnak a hallgatóra. Némi instrumentális elszállás ("The Last Drop") is helyet kapott a metálos hardcore / punk számok mellett. Az album végén talán a "Clenched Fist" és a "Cold War" számok az említésre méltók.

Az énektémákkal semmi probléma nincs, mindenképp erőt visz a számokba, Tim pedig már bizonyított az Ensignban is ugyebár. Igaz a hangját lehet kedvelni vagy utálni, ki hogy veszi.

Mindent egybevetve jóval többet vártam a lemeztől, valamint két ilyen húzós névtől a zenekarban. A hangzás is lehetne jobb, mivel a nagyon halk és éles az egész lemez. Na majd talán a legközelebb...
http://www.betweenthewars.com
http://www.thinkfastrecords.com
És egy amerikai koncert a Tending to Ruin című számra - http://youtube.com/watch?v=cI8EPG5sUTE