Punk Portál - 2024. március 29.





 

2007. VIII. 14. Kultiplex - New Dead Project, Reflections of Internal Rain (SRB), I.O.U. (NOR)


Írta: kal0z
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2007. aug. 15. szerda - 02:28

Mikor megtudtam, hogy a szegedi székhelyű Dance Before Dishonour booking, azaz Buster Blues ismét norvég bandát készül a Kultiba szervezni, az első gondolatom az volt, hogy bátor a fiú, nagyon bátor, hogy Sz*get idejére klubbulit csinál egy itthon kevéssé ismert zenekarral, és mindezt a buli előtt cirka egy héttel kezdi promózni. Szóval, lássuk mi sül ki ebből, Dan hagyományaihoz híven közvetlenül a koncert után papírra (monitorra) vetve.

Jobb dolgom nem lévén, úgy döntöttem, beváltom Free Festes ígéretemet, és megnézem már józan fejjel a New Dead Projectet, meg ha már arra járok és befizettem a beugrót, akkor a másik két – külföldi – bandát is, és viszem legújabb szerzeményemet, Mr. Renfieldet, „aki” amúgy egy fényképezőgép.
Ahogy megérkeztem, a Kulti előtt már ott pofázott Szeged színe-java: Stajnberg, FR, meg a teljes (egyszemélyes) Dance, Buster Dance! legénység :-). Egy darabig ott lógtunk, majd amikor befutott a norvég csapat, felmentünk.

Elkezdett hangolni tehát a New Dead Project, akiktől nem is tudom, mit vártam. A Free Festes fellépésük előtt állítólag eléggé szétcsúsztak, de akkor amit fél füllel hallottam, az tetszett, lehet mindig atomrészegen kéne játszaniuk, mert ez így – sajnálom leírni, de unalmas volt. Azt reméltem, hogy valamelyest különbözni fog a tagok anyazenekaraitól a muzsika (Nesze, Semmi Komoly), de ezt nem nagyon vettem észre. A buli végére a hangulatom is mélypontra került, a fényképeim is szarok lettek, úgyhogy fontolgattam, hogy lelépek a gecibe, de végül úgy döntöttem, fair lenne egy esélyt adni a következő két zenekarnak is.

És jól tettem. Mert az újvidéki Reflections Of Internal Rain zenéjére pont akkor nagyon szükségem volt. Egyszer Szegeden hallottam őket a Bridge To Solace előtt, és már akkor is bejött a muzsika, de most valahogy még nagyobbat ütött. Iszonyú fosul szóltak, az egyik gityó szabályosan sikított, nagyon feltekerhették a magasakat, de miután pár papirzsepi-csimbókot füldugónak kezdtem használni, egyből normalizálódott (számomra) a hangzás, és élvezhetővé vált a koncert. Itt már valahogy jobban belelendültem a fényképezésbe is, mert született pár vállalható fotográfia, és míg a koncert elején azon vidultam, hogy a basszeros meg az egyik gityós koncert előtt mennyire sokat ökörködik és milyen trógerek a szó jó és vicces értelmében, addig mennyire beleélik magukat a nem túl vidám hangulatú zenébe, és mennyire beleadnak apait-anyait. Szóval elhatároztam, legközelebb a belépőnél több pénzzel megyek a koncertjükre és nem iszom el, és befektetek kompakt cédélemezbe, vagy szerzek máshonnan, vagy ilyesmi. A buli után pofáztunk Stajnberggel az egyik szerb arccal, azt mondta, leginkább csövelni fognak (vonaton cipelni a Marshall gitárfejedet, aztán csövelni vele az első vonatig az – valljuk be – eléggé pank), de amennyire tudom, végül DuplaBénél aludtak a norvégokkal együtt.

A norvég I.O.U. lépett végül a kis létszámú közönség elé a kisterem képzeletbeli színpadára. Tőlük meghallgattam egy számot a myspace-ükön, de az énekes hangja annyira nem tetszett, hogy el is ment az egésztől a kedvem, pedig bíztam benne, hogy a tényleg kurvajó Death Is Not Glamorous után Buster Blues ismét valami fasza norvég pankhácét hoz el Budapestre. Az énekes cimbi hangja itt sem tetszett, annyira a zene sem, úgyhogy inkább csak fényképezni próbáltam (nem ment, hamar feladtam), a vikingformájú basszerost figyeltem, megpróbáltam az énekes hátán lévő német nyelvű tetkót elolvasni (nem sikerült), ilyesmi, szóval nem fogott meg túlságosan.

Kicsit még pofáztam, tébláboltam, vicces képeket próbáltam csinálni, aztán Another Way-Tomival elindultunk a Ferenc Körút Éccakai Csomóponthoz. Lapos egy buli volt, de Reflections Of Internal Rain miatt megérte tulajdonképpen. Képek nem lesznek fent sehol, akinek kellenek a jobbak, dob egy emailt. Jóéjt!

http://www.myspace.com/newdeadproject
http://www.myspace.com/reflectionsofinternalrain
http://www.myspace.com/iou