Punk Portál - 2024. április 20.





 

2003. III. 15. - Vörös Yuk - Red Lights Flash


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. már. 17. hétfõ - 20:06

Korai érkezésemet a 3-as számú ruhatárjeggyel tudom bizonyítani. A bejáratnál valami új szekus beszólt, hogy mit fújogatom a frissen nyomott pecsétemet, forró? Nem bazmeg, nem akarom, hogy szétkenődjön! (Ott persze nem mertem ezt válaszolni, nekem csak a neten ilyen nagy a pofám.)

Lassan érkeztek az emberek, nem volt akkora tömeg, mint a mostani ska bulikon szokott, de azért volt közönsége a zenekaroknak.

A múltkori beszámolóban egy hibát vétettem, ezért most következzék a nyilvános bocsánatkérés. A dobozos sör nem lett 10 forinttal drágább, most is ugyanannyi, mint régen, 260 Ft.

Kezdett a Csók és könny. Lehet, hogy sokaknak nem tetszett, de szerintem ez a punk-rock, nem a Picsa. Értelmes szövegek valós mondanivalóval, egész jó zene, és Aberrált nagyszerű színpadi alakítása. Azért arra kíváncsi lennék, hogy józanul mit adna elő ezekből a baromságokból. A hangzás jó volt, nagyjából lehetett is érteni a szövegeket, Atyánk egy ideig a színpadon énekelt a kb. 1 méter magas állványon álló mikrofonba, utána a közönség soraiban folytatta. A számok közötti közönséggyalázást nem vitte túlzásba, volt, aki már várta a híres "Apátok rücskös faszát!" beszólást. Nagyon profi volt a műsor, még a zenekartagokat is bemutatták. :) A múltkor fikázott Feszület szövegre írt két szám is tetszett, de az eredetik akkor is jobbak! Volt még Agydaganat feldolgozás is, nem úgy tűnt, hogy sokan ismerték. Mit kíván a magyar nemzet jelleggel kérdezgette Abbé a közönség tagjait, de nem voltak valami fantáziadúsak, a pina-fasz-szesz-sör szavakon kívül más nem nagyon hangzott el.

A Nesze megint kurva jó volt, szerintem nagyon nem is kell részletezni. Mostanában elég gyakran játszanak, újdonság nem nagyon volt, ígéretük szerint legközelebb már lesz. Néhány rajongó (pl. Semmi Komoly tagok) az első sorban tomboltak, köztük én is. Szerintem nagyon jó volt a hangulata a bulinak. Előkerült pár régebbi szám is, pl. a Ying-Yang.

Az ausztriai Red Lights Flash tagjai épp elfértek a színpadon, a fejük fölött kb. 5 centi hely maradt, úgyhogy ugrálni nem nagyon tudtak. Az Anti-Flag előtt láttam őket pár hete. Akkor persze a főzenekart vártam, nem is nagyon tetszett a produkció. Itt most nagyon jó volt! Minden szólt rendesen Tibi csinált szép fényeket, és a közönség is aktívan részt vett a koncerten. (Najó, legalábbis páran.) Néhányan ismerték a szövegeket is. A zene pörgős punk, hardcore elemekkel. A mondanivaló nem volt igazán érthető, a számok között néha angolul mondtak pár szót, de nem nagyon értettem. Profi volt az egész előadás. A gitáros kérésére volt egy kis circle-pit, egy pillanat alatt a terem végébe szorult a közönség nem táncoló része. Nekem úgy tűnt, hogy a zenekar is élvezte a fellépést. Egyébként remek, hogy pont március 15-én játszottak nálunk. A koncert elején mondtak is valami olyasmit, hogy "Fuck the borders!".

Az Ex Costa-ban az a jó, hogy csomóan felháborodnak rajta. Mit keresnek ezek a színpadon? Mit rikácsolnak ezek az idióta csajok? Összevissza beszélnek minden baromságot, egymás szavába vágnak, idióta poénokkal próbálják szórakoztatni a közönséget. A zene nem profi, de nekem tetszik, a szövegek egyáltalán nem bénák, vannak saját témáik. Hány punk zenekar írt eddig számot a terhességről? Szóval tök jó az egész. A gitáros most is Roberta volt, aki egy fiú, és végig őt piszkálták a csajok. Szerintem így nem fogja sokáig bírni. Egyébként a zenekar még mindig keres csaj gitárost. Feldolgozásokat szerintem egész jól nyomták, volt Millencolin, meg Ócsi (dAMN dobos) vendégzenész segítségével Offspring - Nitro, ha nem tévedek. Nekem a legjobban a lányok hangja tetszik. Nagyon királyul tudnak üvölteni, meg hörögni. :)

Vége volt, a városban tömeg, részeg büdös emberek a buszon, meg persze le is késtem a csatlakozást, szóval várhattam 40 percet az éjszakában...