Punk Portál - 2024. április 19.





 

2006.XII.12. Gather, To KIll


Írta: amakra
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2007. jan. 5. péntek - 09:13

Elindultam kedden reggel 9.15-kor, hogy elérjem a vonatot. Szegedtől egészen Bécsig oda-vissza kijött 5400 ft alatt a jegy diákkedvezménnyel, ami elég furcsa volt. Gyanakodtam, hogy valami biztosan nem stimmel, de miután harmadszor is ellenőriztem a jegyeket és mindent rendben találtam, inkább nem gondoltam rá, majd úgyis megoldom valahogy. Az első vonatot elértem. Pesten a Nyugatiból a Keletibe eltartott egy kis ideig az út és még keresgélni is kellett, mert nem volt akármelyik jó azok közül, ami Győrbe megy. Ez volt a buktató talán az egészben. A kalauzok nem tudtak segíteni és a menetrend-kijelzők is éppen hibásak voltak. Lekéstem egy járatot (ami nem is biztos, hogy jó lett volna a jegyemmel). A késéssel már előre számoltam. Győrnél leszálltam és 2 percem volt elérni a csatlakozást. Sikerült. Mázli. Elolvastam az Gather interjút, amit a xSisterhoodx-ről nyomtattam ki. Már a szövegeikkel nagyon felkeltették a figyelmem. Bécsbe érve a telefonom nem találta a megfelelő hálózatot és a nagy keresésben észrevétlenül, szép lassan elkezdett lemerülni, amit csak másnap vettem észre. Egy netkávézó szerűségből msn-eztem haza, hogy élek, majd elindultam a Movimento-ba.

A helyet könnyen megtaláltam az érthető metrótérképek és a segítőkész járókelők segítségével. Volt kb egy órám a hivatalos kezdésig. Beszélgettem a szervezőkkel, meg tarajakkal a vegan táplálkozásról (mert bizony ott vannak tarajos veganok :D). Közben kiderült, hogy az első banda elmarad, így a beugró 7 euróra csökkent. Megérkeztek a bandák. A Gather sofőrje Jaki volt. Beszélgettünk magyarul, ami kicsit furcsa lehetett neki ennyi nap távollét után. Parker az Undying-ból gitározott most a Gather-ben Allan mellett a turnén. Beszélgettem a tagokkal egy keveset még a koncert előtt, ami a szövegeikben is természetesen érezhető (vegan, straight edge, aktivizmus). Nagyon jó fejek és közvetlenek. Megvettem mindkét lemezüket. Ajánlom mindenkinek. Nem sokkal később elkezdődött a koncert. Mikor bementem a koncertterembe mozgás még nem nagyon volt Rájuk. A hely nem volt túl nagy és kb. 60 ember lehetett a koncerten összesen. A zene teljesen korrekt volt, de Eva, az énekes néhány szám után bejelentette, hogy rövidebbre veszik a figurát, mert kivan a hangja. Mindenki egyhelyben állva nézte végig a koncertet. Egyik számnál beugrott egyik kísérőjük, Katie is és átvette a mikrofont pár percre. A koncert rendben volt. A számok előtt Eva mindig elmondta a lényeget és a hozzá kapcsolódó gondolatokat. A számoknál nem rajtuk múlott a mozgás hiánya.
Utánuk jött az olasz To Kill. Energikus volt ez a csapat is, de a közönség továbbra sem mozdult. Lenyomták a számaikat egy kis közbeékelt szöveggel. Továbbra is ment az egyhelyben álldogálás. Az utolsó szám után visszatapsolta őket mindenki. Ekkor néhány ember mozgósította magát egy kicsit, de ennyi volt. A koncert a végéhez ért. Kipakolás következett. Közben kiderült, hogy a Latti nevű srácnál van hely a Gathernek és hogy csövezhetek én is velük. Nem akartam senkinek gondot okozni, mert fel voltam készülve az éjszakázásra, de ő mondta, hogy aludjak ott. Végül is megvártuk, hogy összepakoljon mindenki és bezárják a helyet, ami volt vagy 2 óra és az együttes már kezdett türelmetlen lenni, mert ugye hajnal volt már és újabb koncert várta őket a következő este. Addig még beszélgettünk minden okosságról. Elvittek a furgonnal. Reggel még mindenki internetezett egyet, olvasgatott, beszélgetett egy kicsit, aztán pakolás és indulás, hogy találkozzunk a többiekkel. Közel a vasútállomáshoz volt a találkozóhely. Ott elbúcsúztam mindenkitől. Egy újabb hosszú út várt rám.

Készül a Gather interjú és ajánlom mindenki (nem csak vegan sXe -k) figyelmébe a szövegeiket és az eddigi fellelhető interjúikat is!

http://www.myspace.com/tokill
http://www.myspace.com/gather