Punk Portál - 2024. március 29.





 

2003. III. 07. - Vörös Yuk


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. már. 8. szombat - 16:46

Most kaptam meg a fórumon, hogy már öregszem, mert nem egyből a buli után írom meg a beszámolót. Hát, reggel 6-kor valahogy már nem volt kedvem hozzá.

8-ra mentem, mindenféle előbuli nélkül. A buszon már NOFX, meg Csizmáskandúr feliratú táskákkal, nyakkendős, bakancsos fiatalokkal találkoztam, de meglepetésemre nem ott szálltak le, mint én. Később persze láttam őket a klubban, szóval gondolom ők elmentek egy kicsit kocsmázni előtte. Mindenképpen megéri a dolog, mert a sörkínálat egyre durvább a helyszínen. Az eddigi 250 forintos dobozos Arany Ászok ha olcsó nem is, de legalább jó volt. (A csapoltról ne is beszéljünk, abból már rég kiábrándultam.) Most az Arany Ászokot felváltotta a Szalon, és az árát is megemelték 10 forinttal. (Amit itt leírtam, az nem igaz, mindigis 260 volt a dobozos sör!)Persze a végére már csak a drágábbikból maradt, az 300 forint, a márkáját nem tudom, de nem valami ismert sör, asszem. A kezdésig jó sok idő volt, amit baromkodással és italozással töltöttük, elég jó volt a hangulat, az előtérben egy DJ nyomta a ska zenéket.

A Meskalin volt az első zenekar, és mivel az egyik fúvósnak komoly dolga akadt (ha jól értettem, igazi fellépés, nem ilyen punkos), ezért elég későn volt kezdés. Addigra legalább szépen megtelt a terem, már az első zenekarra óriási zúzás volt. A színpad közelébe nem is merészkedtünk, szóval hátulról szemléltük az eseményeket. Már amennyit lehetett látni. Sok újat nem tudok mondani, a zene egyre jobb, de egy énekes tényleg nem ártana. Szegény Kutyának ez nagyon nem megy. :) A fúvósok viszont elég profik. Megint küldtek nekem számot, olyan kedvesek, most az Aquabatstől játszottak egy feldolgozást, elég jól. Másik meglepetés: Dandy Livingstone - Rudy A Message For You. Ez se volt rossz. Ja, és most gonoszkodásból néhány megjegyzés a tömegből: "Mi ez a szar?", "De szar az énekes!", "Najó, menjünk!". :) Mondjuk a többi vagy 100 ember elég jól érezte magát, úgy tűnt.

Szünet, majd Boogie Mamma. Nemrég feliratkoztam a hírlevelükre, ajánlom másnak is. Így már előre sejthető volt, hogy mi lesz a mostani koncert design-ja. (Aki nem tudná, minden BM koncerten más témájú bulit csinálnak.) Szóval most metal volt ezerrel. Ördögszarvak, vér, gémkapocs!!! (Dávid nem talált más vasat, amit magára aggathatott volna.) Voltak papírból kivágott füstfelhők is, meg valami nagy metál logo, amit fejjel lefele sikerült lengetni. Szóval a hangulat a szokásos, totális őrület. :) Itt is nagyon sokan voltak, szóval táncolni csak hátul lehetett. A zenekar egyébként két session-zenésszel lépett fel, egy ideiglenes fúvós és egy csellós lány játszott. Ez a cselló elég jó ötlet szerintem. Meg kéne tartani. Nem játszottak sok számot, de azok persze jók voltak.

Kb. éjfélkor kezdődött a Csizmáskandúr, és még ekkor is érkeztek emberek. Lehet, hogy kihasználták, hogy éjféltől ingyenes a belépés? (Már amennyire én tudom.) Sajnos ez a buli a tömeg miatt már eléggé élvezhetetlen volt. Totál tele volt az egész hely, mozdulni se nagyon lehetett. Azért próbáltunk táncolni a terem végében. A számok ugyanazok, mint mindig. Keretes szerkezetben a Skanking görcs, közte meg a többi. Volt egy új szám, ami egyáltalán nem tetszett. A szövege is elég béna, a unity-ről szólt, a zenében meg semmi ötleteset nem találtam. Az egyik bodysörföző a koncert közben leszaggatott a plafonról egy kábeltartó fém bizbaszt, ami utána a tömegbe lógott, elég életveszélyesen nézett ki. Ideiglenesen sikerült visszarakni, de aztán állandóan újra és újra leszakadt. A zenekar tagjai is látták, hogy gáz van. Enyhén szólva nem volt szimpatikus, hogy elkezdtek játszani egy tök gyors számot, amíg Tibi nekiállt visszaszerelni ezt a vackot a plafonra. Ha egy Anti-Flag megáll szám közepén, ha gáz van, a Csizmás miért nem bír várni egy kicsit? Tequila helyett énekeltünk Bonaqua-t. Egy srác kérdezte, hogy milyen szám ez a Bonaqua, és hogy rajta lesz-e az új albumon. :) Aztán felvilágosítottuk, szóval újabb tagokkal bővült a Bonaqua fanok köre. Volt egyébként vonatozás is, de az óriási tömeg miatt kicsit nehezen tudott haladni a szerelvény.

Kicsit fellélegezhettünk a Kandúrok után, szerencsére néhányan távoztak. Ezután következett a főzenekar, az est fénypontja, a Homoskapiens! A tagok száma kezdi elérni egy igazi ska zenekarét, már 5 fúvós tag van, a legújabb egy lány szaxofonos, a nevére nem emlékszem, csak arra, hogy most jött haza az USA-ból, és a ska zenéből diplomázott. Az egyik számban egy-két sor erejéig ének is volt, ami nagyon meglepő, egyben nagyon jó is volt! Lehet, hogy tényleg nem ártana egy énekest is bevenni? Amúgy voltak a demóról már jól ismert dallamok, feldolgozások, ilyesmik. Az újabbakat is játszották, volt egy-két punkos nóta is. A legvégén újra elnyomták az egyik slágert dupla sebességgel, iszonyatosan király volt! Végre lehetett egy kicsit rendesen táncolni.

Azt hittem, hogy a buli után beköltözik a ska-disco a terembe, ahogy eddig volt, de sajnos az előtérben ment hajnalig a zene, ami nem túl jó, mert a mászkáló emberek között kellett táncikálni. Egy rakás ska-sláger elhangzott, a Madness - One Step Beyond vagy ötször. Sublime is volt egy rakás. A legnagyobb zenei élmény a buli legvégén a Dead Kennedys - Pull My Strings volt. Kicsit kárpótoltak a keddi buli után. Kár, hogy levágták az elejét, meg a végét. Amin még nagyon meglepődtem, az egy Ladánybene 27 szám volt, egy tök pörgős ska nóta. Nem tudtam, hogy ilyeneket is tudnak.

A klub a szokásosnál kicsit tovább volt nyitva, így fél öt körül indultam hazafele.