Punk Portál - 2024. április 16.





 

V/A Punk Goes 90`s (Fearless Records, 2006)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. szept. 16. szombat - 20:44

Ezen a feldolgozáslemezen olyan eltérő stílusú bandák kaptak helyet, akik most megmutathatták, mennyire képesek visszaadni a saját verziójukban az adott klasszikus dallamokat. Hát, mint tapasztaltam, ez több-kevesebb sikerrel össze is jött...

Néha felmerültek problémák a lemezen található számokkal, mintha az adott csapat nem teljes egészében élné magát bele a "szerepbe", holott pedig ez lenne a cél!
Rögtön az első szám a lemezen, ami számomra - és azok számára, akik ismerik és szeretik az eredetit - nem elfogadható. Jó kis banda a Mae, szeretem is Őket, de semmiképpen sem ezt a Nine Inch Nails klasszikust kellett volna választani. A másik nagy csalódás, a The Plain White T`s által jegyzett Blur “Song #2”. A So They Say is megmutatta a Nirvana “In Bloom” átiratával, hogy nehezen megy ez nekik (Kurt biztos forogna a sírjában, ha hallaná). A Scary Kids Scaring Kids végülis nem adja rosszul elő az REM “Losing my Religion” című számát, némi üvöltözéssel fűszerezve. Viszont pl. az Anberlin által előadott Depeche Mode “Enjoy the Silence” nagyon jól sikerült! Szép átirat a Third Eye Blind “Jumper” című szám a Bed Light for Blue Eyes-tól viszont. Kegyetlen hangja van a srácnak! A Copeland Soundgarden száma is nagyon tetszik, végül, de nem utolsósorban a Bleeding Through Hum feldolgozása, a “Stars”.

Aki megszerzi ezt a lemezt, semmivel nem lesz gazdagabb. Talán arra jó, hogy a mai fiatalság megismerje a 90-es évek slágereinek egy részét, és ha tetszik nekik, akkor talán beszerzik az eredetit is. Egyszer végig lehet hallgatni.

01. March of The Pigs - Mae
02. Song 2 - Plain White T's
03. Under The Bridge - Gym Class Heroes
04. Black Hole Sun - Copeland
05. Hey Jealousy - Hit The Lights
06. All I Want - Emery
07. Losing My Religion - Scary Kids Scaring Kids
08. Wonderwall - Cartel
09. You Outta Know - The Killing Moon
10. Stars - Bleeding Through
11. Enjoy The Silence - Anberlin
12. Beautiful People - Eighteen Visions
13. Big Time Sensuality - The Starting Line...
14. Jumper - Bedlight For Blue Eyes
15. In Bloom - So They Say

http://www.myspace.com/punkgoes90s
http://www.fearlessrecords.com