Punk Portál - 2024. március 29.





 

2006. VI. 04. Ausztria, Bécs, Arena - Hatebreed (USA), Hatesphere (DK), Nine (S), Maroon (D), Bomb Squad (A)


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. jún. 9. péntek - 12:49

Szokásos "korai" indulás a kisbusszal Budapestről, ami jelen esetben délután 2 órát jelentett. Előtte való nap akadt egy kis probléma a busz körül, de sikerült egy másikat szerezni. Már indulásnál elkezdődtek a galibák, azzal, hogy 9 helyett 10-en voltunk :) Takiék Zsoltival és Alízzal kocsival vágtak neki a távnak, így maradtunk mi a buszra (Neas, Görög, Mike, ZsT, Sickboy, Tokee). Indulás előtt N. éhes lett, ezért bevágott a Moriczon egy King Kong XXL burgert. Nem részletezem mekkora volt ez a falat hambesz.

110-el tudtunk menni csak sajnos, mivel a buszban már majdnem fél millió volt a megtett távolság, és nem igazán bírta már a jószág. Út közben ment már a sztorizás, zenekar és lemez infók miegymás :) A határon rögtön átjutottunk. 6 óra körül értünk ki az Arena-hoz. Amint leparkoltunk megindult a körbekémlelés a jegyek végett és szerencsére most nem kint volt az eladás, hanem a belső udvarban. 15 euróért sikerült jegyet szereznünk a 25 helyett. Ekkor már javában ment az osztrák Bomb Squad. Na őket nem is néztük meg, csak halgattuk kintről, miközben vártunk a másik magyar brigádra, akik nem jöttek még meg. Zeneileg talán a bunkóbb hardcore vonalat említeném, abból is a kevésbé metálos fajtát.
10 perc átszerelés után következett Görög nagy kedvence a svéd Nine. Na ők már tetszettek, holott nem igazán halgattam rongyosra a lemezeiket. Akik voltak a budapesti koncertjükön, tudhatják mire képes a zenekar. Nagyon jó bulit nyomta, és még aránylag sokat is játszottak. A banda közepesen jól szólt. A 2003-ban megjelent "Killing Angels" című lemezről ment az előadás javarésze.
A következő a sorban a Maroon volt Németországból. A rajongók szerint ez a buli nem a legjobb koncertjük volt. Régebben már láttam őket egy közös bulin Ausztriában (ahol fellépett még a Deadlock és a Newborn is), és akkor még egy tipikus vegan metalcore csapat volt. Azóta sokat fejlődtek, ráadásul még nagykiadóhoz is került a banda. Ha nem tudnám, hogy némi közük is van a hardcore-hoz, azt mondanám, hogy ez csak egy trash vagy heavy metál brigád lehet :) Dobos és gitáros kivételével mindenki hosszú hajú, szakadt cuccok, ujjatlan farmer kabát a pólón, az énekesnek pedig focista haja volt fejkendővel. Végeredményben majdnem az Ő hangzásuk volt a legjobb.
A rákövetkező zenekar a Dán metál csapat, a Hatesphere volt. Sokan nem tudtak elmenni az előző napi budapesti koncertre, ahol állítólag nagyon jó koncertet adtak. Itt a hangzás kicsit kásás volt. A hangerőre nem volt panasz. Megállás nélkül darált a banda. Brutális nagydarab énekesük osztotta az észt és a hörgést. Tetszettek ők is. Mind zeneileg, mind színpadképileg profik voltak.
És végül olyan 22.00 fele következett az est fénypontja, a Hatebreed. Azt hiszem nem kell Őket bemutatnom senkinek. A csapat mögött giga nagy zenekari paraván, akkora amilyet még nem láttam. Átcsalták a Terror gitárosát, így már két gitárral nyomultak. 4-4 Marshall láda és 2-2 Marshall fej volt a felszerelés. Kegyetlen! Leszakadt a fejem, holott a hangzáson itt is lehetett volna még mit javítani. Sorban követték egymást a slágerek, klippes számok, de persze az új lemezről is kellett nekik játszani néhány számot.
Sokan vásároltak pólót miegymást, de legtöbben nem ezért jöttünk most ki. Szerencsére az árak is alacsonyabbak voltak, mint pl. a Madball koncerten. bedobtunk még egy vegan burgert utána pedig húztunk haza.

Összegezve ez sem az év bulija volt, de magasan jobb volt a hangulat, mint pl. a Sound of the Underground bulin. Nem bántam meg, hogy erre is kimentem.

http://www.hatebreed.com
http://www.hatesphere.com
http://www.maroonhate.com
http://www.killingangels.com
http://www.bombsquad.at