Punk Portál - 2024. április 26.





 

2003.03.01. - Simon's Pub


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. már. 3. hétfõ - 01:36

Lustaságból, és mivel nagyon rég nem láttam a 'Szándékot, tegnap Szombathely helyett a budapesti Simon's Music Pub-ot választottam úti célul. 8-kor érkeztem, már voltak egy páran, és a végére a szombathelyi nagy party ellenére egész sokan lettünk. Sok volt az ismerős, jó volt a hangulat. Elég gyorsan kiderült, hogy problémák vannak az énekcuccal, szóval el kellett menni Csepelre egy másikért. A tegnapi buli megmentője: Kicsi. Köszönjük neki! :)

NeszeSzóval jó későn, kb. fél 11-kor összeállt a technika, ami a helyhez képest egész jól szólt. Színpadon a Nesze! Kb. két hete játszottak ugyanitt, sok változás nem történt azóta a zenekarban. Peti legyártotta a Tesco Gazdaságos Anarchia pólóját, és abban énekelt. Nagyon tetszett mindenkinek. Volt a két új szám, az Otthonom van, nem hazám refrénű, meg a másik, amiben szó van a való világról, pedig még a sorozat előtt írták.Nesze Feldolgozás Gorilla Biscuits és Misfits volt, mint ahogy mostanában lenni szokott. Volt egy pár fényképész, csak úgy villogtak a vakuk! Kaptam lehetőséget, hogy a mikrofonba is beüvölthessem, hogy "Pogózzatok, vazzer!". Ezután kisebb pogo is volt, amibe persze én nem nagyon mertem beállni, mert csak a pofám nagy, és féltem a csontjaimat.

HSZSzünet, pihenés, átszerelés, majd Hátsó szándék!!! Az all-time favorit. Utoljára tavaly láthattuk őket, mindenki ki volt éhezve egy jó koncertre. Az első két szám kareoke jelleggel ment le. Ahogy azt már megszoktuk, az énekből semmit nem lehetett hallani, csak néhány szövegfoszlányt. (Hátsó szándék koncerten mindig van valami balhé a technikával.) Mondjuk ez minket nem nagyon zavart, mindenki üvöltötte a szövegeket.HSZ Ezután volt kábelcsere, mikrofoncsere, szarakodás, végül kiderült, hogy valószínűleg az énekcucc nem szereti a magas hangokat, és ha ilyet hall, egy darabig meg sem szólal. Ezután nagyjából lement a buli, de a magasabb részeket csak a közönség énekelte. Kicsit fura volt még egy-két szóló, mintha Kobera újított volna néhány számon. Feldolgozás egy Bad Religion volt, amire szerintem nem volt szükség, van elég saját számuk amúgy is.Közönség Játszottak három újat, amiből egyet már többször hallottunk, és kurva jó. A másik kettő szerintem tök új volt, az egyik nagyon tetszett, viszont a másik kevésbé, azért majd kíváncsi leszek a szövegekre is. Nagyon keveset játszottak, végül ráadásnak a Pont olyan, mint én hangzott el, ami a kedvencem az új EP-ről.

Hazafele úton a legjobb beszólás ez volt: "Ha nem ismernélek, szerelmes lennék beléd!". :)) Asszem ebből szállóige lesz. Ja, és vettem Ex Costa CD-t is, tök jó!