Punk Portál - 2024. április 16.





 

2006. V. 8. Ausztria, Graz, SUB - The Idoru, Jakuzi´s Attempt (A)


Írta: xCsabix
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2006. máj. 10. szerda - 14:12

Egy kisebb beszámoló a 2006. május 8-ai (hétfői) koncertről. Mivel én szerveztem a koncertet, már elég korán ott voltam a klubban(Sub).
A klubbról röviden: egy DIY koncert/party hely, elég kicsi, de általában jó a hangosítás, 2 szintes, valamint ha a 2-ik szintre akarsz menni, ahol, a „backstage”, wc és erkély van, egy meredek és veszélyes lépcsövel kell megküzdened...
Szóval behangoltak a Jakuzi´s Attempt-ék (ők voltak az előzenekar). A The Idoru még sehol nem volt, de nagy nehezen, olyan 20.00-kor begurultak. Elsö megszólalás: „Jöttünk mi már később is!”. :))
Mindenki kényelmesen megkajált, lassan már kezdtek szálingózni is az emberek. Már 21.00 óra körül járt és max 30 ember lehetett, de mondtam még várjunk egy keveset, talán még jönnek...nagy csodára jöttek is és kb 9.45-kor már 90-100 ember telítette meg a kis klubbot. A Jakuzi´s Attempt, ahogy említettem kezdte az estet. A JA zenéjéről: kautikus, súlyos itt-ott egy két elektronikus effektel megspékelt hard core. A számokat néha egy hang egészíti ki a laptopról, az egyik számnál például nagyon kemény breakcore-technot kevertek (ezeket az énekes programozza otthonában). Nem volt olyan, akit ne tudtak volna meggyőzni az első számnál azzal a hatalmas lendülettel, ami a rövid intro után beindult. Az énekes intenzív mozgáskultúrája valami ámulatba ejtő volt, mintha a Norbi duci tréning kazit pörgetnéd százszoros sebességgel és a mikrofon álvány valami fitnesz rúd lenne :) Néha nagyon veszélyesen nézett ki, mert kicsi hely volt, de ennek ellenére egyszer sem ért senkihez. A gitárosok sem álltak egy helyben persze. Hol jobbra, hol balra röpködtek a gitárok, az egyik lassú résznél lerakta az egyik gitáros a gitárt ,üvöltözve a kezében egy lámpakerettel, amin dobolt, körbe járta a klubbot és utána felvette a hangszert, megint káosz ezerrel...Az énekes a lábdobon balanszírozott, közbe pedig a tetőt fogdosta, onnan a földre zuhant, ahol a mikrofon álvánnyal hempergett. Még egy kis káosz, és vége is lett a 27 perces előadásnak.
Kicsit hosszabb átpakolási szünet és kezdődött a The Idoru. Én legutóbb őket az A38-on láttam a Boy Sets Fire előtt, nagyon sok fejlődést észleltem azóta. Szerintem őket nem kell bemutatni senkinek, melodikus gyors „punkrock??”.
Egy baj volt, hogy a gitárok túl hangosak voltak, de ahogy befogtam a fülemet, tisztán hallottam Andy hangját, ami egy őrület, ez a srác TÉNYLEG TUD ÉNEKELNI! Az ő szettjük hosszabb volt, majdnem 3/4-ed órát játszottak, de szerintem így pont profi volt, mivel az ő zenéjük könnyebben emészthető, szóval eljátszották majdnem az összes újabb számot. Tibor gitáros mozgása továbbra is egyedien imádnivaló és közben megint mentek a teppingelő részek ezerrel, hogy az ujjai már füstöltek...haha. Laci (a dobos) pólóját a hasáig leizzadta. Lement az utolsó szám és vége. Szerintem nagyon jó volt a koncert, 2 top zenekar, nagyon sok kedves látogató. Sikerült hamar kirúgni a buli után a népet is, mivel Lacinak másnap vizsgája volt és még oda kellet nekik adnom egy CD-t, amit aztán otthon felejtettem...
Szóval köszi mindent srácok, egy élmény volt!

http://www.theidoru.com
http://www.jakuzisattempt.com
http://www.subversiv.at.tt