Punk Portál - 2024. március 28.





 

2006. IV. 30. Dorog, Kacsa - Nesze, Left


Írta: csabeeka
Feltöltötte: csabeeka
Ekkor: 2006. máj. 1. hétfõ - 19:54

Vasárnap este a hűvös időjárás ellenére hatalmas tömeg gyűlt össze Dorogon a Kacsa kocsmában. 7 óra körül értünk le, és már akkor sokan voltak, de mire kezdődött az első koncert, a kocsma körüli rész dugig volt, ellentétben sajnos a színpad előtti résszel. A kezdésig Cián cimborám szórakoztatott, próbálta elmagyarázni hogy jó zene a Story of the year, meg hogy hogyan kell ráflesselni a béna emo zenékre. Hát nekem sajna nem sikerült.:(

Az egyik kedvenc hazai bandám, a Nesze kezdte a műsort. Már nagyon régen láttam őket, ezért kötelező volt a megjelenés. Az élet megy továbbal kezdték a bulit, egyből beindult a mozgás, pár kissé "spicces" gyerek nyomta a csirkepogót, meg pár bunkó pesti -akik ismerik a bandát- a szövegeket. Jöttek új és régebbi számok vegyesen, a legjobb hogy az első demóról, volt az Ideálok, és ráadásként a Holnap is. A hangzás elég jó volt, talán a legjobb, amit a Kacsában valaha hallottam, biztos azért, mert pont középen, a színpad előtt álltam. Az új számok egyébként nagyon jók lesznek, az idén elvileg várható lesz egy új hanghordozó, tudtam meg Kicsitől. Hát reménykedjünk. A közönség egyébként ezután sem mozdult meg igazán, valószínűleg azért, mert először látták a bandát, de azért az pozitív volt, hogy koncert után mindenki elismerően nyilatkozott róluk. Reméljük, ha legközelebb játszanak Dorogon, már komoly zúzás lesz!

A koncert után az éppen Belgiumból megérkező Kósa Danit kísértem el lángost venni, ami olyan viccesre sikerült, hogy a fiatalabb pánkerek simán kiröhögték.:) Ezután beszélgettünk még Magyarország gazdasági helyzetéről, és arról, hogy milyen szar lesz majd Dannak reggel 7-től dolgoznia.

Majd kezdett a helyi illetőségű Left zenekar! Hát őket talán tavaly nyáron láttam utoljára, azután volt egy kis fórumos csetepaté, szóval igazán kiváncsi voltam, hogy most mit fognak produkálni. Hátul álltunk, nagyjából majdnem szemben a színpaddal. A tömeg persze már legelöl nyomult, ők itt azért eléggé ismertek már ahhoz, hogy sokan beinduljanak. A tomboló srácok nagy része megint a fiatalabb korosztályból került ki, énekeltek, táncoltak, szóval nagy buli volt. A szövegeket most jobban értettem, mint legutóbb, hát bevallom töredelmesen - egyáltalán nem fogtak meg. A feldolgozásokat viszont elég jól nyomták, volt Pennywise, Catch 22 és egy Misconduct darab, amit a Kummernak küldtek Dániába... A koncertjük kicsit hosszúra nyúlt, a hideg miatt már vártam is, hogy vége legyen. Aztán pont a végére egy egész jó saját számot játszottak, ez volt vagy az utolsó, vagy az az előtti. Pár perccel ezelőtt olvastam el az előző beszámolómat, és az akkori bulihoz képest ami feltünő volt, hogy pontosabban játsszák a számokat. Amúgy ami igazából nem tetszett hogy túlsúlyban van a ska, és hogy komolytalanok a szövegek.

Ma hazafelé azon gondolkoztam, hogy azért valamit mégis tudhat a Left, amit más nem. Jó a helyi szintér, sokan járnak a bulikra, és tényleg úgy látszik, hogy maguk mellé tudtak állítani jó sok embert. Nekem kicsit furcsa azt látni, hogy a Neszét nem ismerik, de ahogy kivettem az emberek szavaiból, néhányukat azért megfogta annyira a banda, hogy utánajárjanak a dolgaiknak. Volt persze akinek rosszul esett, hogy nincs mozgás, meg hasonlók, de azért voltam már néhány Nesze bulin, de sosem volt akkora zúzás, mint amekkorát érdemelne ez a banda. Lehet, hogy nem volt mozgás, de szerintem mindenképpen érdemes nyitniuk a vidéki helyszínek felé, mert tegnap annyian nézték meg őket, amennyi embert én talán még nem láttam Nesze koncerten, még akkor is, ha a nézősereg csak hátul álldogált. Szerintem meg még mindig jobb, ha figyelnek a zenére, mintha pár idióta merevrészegen pörögne a színpad előtt. Én mindenesetre jól éreztem magam, örültem, hogy jöttek Pestről is, bár jöhettek volna többen is, másnap úgyis pihenőnap volt... Remélem, sok hasonló buli lesz még a nyáron!