Punk Portál - 2024. március 28.





 

Fürgerókalábak interjú


Írta: Boti
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2006. jan. 17. kedd - 21:43

Szeretném, ha bemutatnád röviden a zenekart, mikor alakultatok, tagok, tagcserék?

Balázs: A név megvan '94 vége óta, meg a zenekar is, de igazából '96-ig össze-vissza változott a tagság, viszont Andris meg én mindig benne voltunk.
'96 után is volt pár tagcsere, összesen négy, vagy mennyi. Andris továbbra is énekel, Robin basszusgitározik, Tücsi dobol (tavaly március óta), én meg gitározom. Illetve csak szeretnék.

Miért kezdtetek el egyáltalán zenélni, kinek az eszement ötlete volt a zenekaralapítás?

Balázs: Nem tudom... Biztos azért kezdtünk zenélni, mert azt hittük, hogy a zenészeknek gondtalan az élete, meg ilyenek. Ehhez képest nekem négyszer volt agyvérzésem, Andrisnak kétszer infarktusa, Robint meg párszor le akarták sittelni. Tücsi jól bírja, ő még fiatal.

Honnan jött a Fürgerókalábak elnevezés?

Balázs: Egy tányérba beöntöttünk egy csomó betűtésztát és Ottó haverunknak mondtuk, hogy húzzon ki belőle 14 darabot, mert 14 betűből álló zenekarnevet akarunk. És pont azt húzta ki, hogy Fürgerókalábak. Mi is meglepődtünk!

Egyébként milyen stílusú zenét játszotok?

Balázs: AOR-t.

Ki írja a fantasztikus szövegeket? :-)

Balázs: A legtöbbet Presser Gabi, de néhány szöveget Csihar Attis. A vidámabbakat, persze.

Ki ihlette A szőrös lábú lány című számot? És a Buzis dalt? :-)

Balázs: Kamu az összes szövegünk különben. A Szőrös lábú az úgy jött, hogy eszembe jutott ez a "merő szőr - először" rímpár, és elküldtem Pressernek sms-ben. Erre megírta a számot.
A Buzisat meg az ihlette, amikor meghallottuk, hogy Faust haverunk börtönbe került, mert ledöfött egy pasit, aki rácsapott a seggére. Durva. Nem kellett volna.

Úgy hallottuk, hogy most készül egy klipp, ez igaz? Melyik számhoz?

Balázs: Aha, már kész is van. Megjelent egy Moby Dick Tribute lemez "BálnaVadÁszok" címmel, amin mi is szereplünk a "Na, mi van?" feldolgozásával. Na, és ahhoz nyestünk itthon egy klipet. Ugyanolyan lett, mint a "Vákuum" klipje különben.

Hol és mikor volt a legjobb koncertetek, ahol legjobban éreztétek magatokat?

Balázs: Olyan, hogy legjobb, nem volt, de voltak legjobbak, meg persze legszarabbak, hehe! A legutóbbi legjobb az Pakson volt decemberben, amikor a Cadaveres-szel és a Chaos Of Disorderrel játszottunk.

Terveztek-e újabb egetrengetően jó albumot?

Balázs: Tervezünk, de hogy milyen lesz, arról gőzünk sincs. Mostanában írogatjuk az új számokat. Vannak zenék meg szövegek, csak össze kell őket tenni, meg persze meg kell küzdenünk egymással és rábeszélni arra zenésztársainkat, hogy "de, ez a téma igenis jó és nem Metallica nyúlás", hehe!

Szeretnél valamit üzenni?

Balázs: Hm... ilyenkor mindig okosakat kell mondani, nem? Azt nem tudok... Bár azt üzenném, hogy nyissátok ki a szemeteket!
Köszi a kérdéseket.