Punk Portál - 2024. április 24.





 

2003.02.14. - Simon's: New Wave of Hungarian Punk-Rock 2.


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. feb. 15. szombat - 17:36

Siettem, mint az állat, nehogy lekéssem az egyik zenekart, így kb. negyed 9-kor érkeztem. Persze még sehol senki, épp akkor érkezett a Buttholes, a közönség kb. 10 emberből állt. Ezért nem volt más választásom, mint sört venni, és leülni csevegni a többiekkel. Szépen lassan megérkeztek a zenekartagok, és a közönség is kb. 50 főre emelkedett. Gondolom az Alvint kicsit többen megnézték, mint az új hullámot. De nem baj, legalább családias volt a hangulat, mindenki ismert szinte mindenkit.

Kb. fél 10-kor kezdett a Csalez lopez. A szintis kiszállt a zenekarból, és énekest is keresnek. Szóval változások várhatóak. Nemsokára elérhető lesz innen a Portálról is az előző kislemez, mert megkaptuk rá az engedélyt. Elfogult vagyok a zenekarral kapcsolatban, nekem nagyon tetszik, amit csinálnak. Talán azért, mert nagyjából egyezik a zenei ízlésünk Kicsivel, az énekessel. Ráadásul zenélni is elég jól tudnak, tök összetett számaik vannak. Elhangzott az EP három száma, és még néhány. Elvileg nemsokára ezeket is felveszik, csak az a kérdés, hogy ki lesz pl. az énekes. Feldolgozások közül új volt a Thrice - Kill Me Quickly, ami nagyon király volt! Kurva jó ez a szám, és nagyon profin játszották el! A koncert végén követeltem a ráadás számot, végül eljátszották nekünk a Tankcsapda - Tetoválj ki című slágerét. :) Mozgás alig volt, de én így is nagyon élveztem a koncertet, csak elég keveset játszottak.

Másodikként lépett fel a koncert szervezője, a Nesze zenekar. Idén már többször is próbáltak, mind egy-egy fellépés volt. :) Szóval néhány számot elcsesztek, de persze így is nagyon jó volt a koncert, hiszen a Nesze az új magyar punk-rock hullám másik kiemelkedő zenekara. (Bocs, de ezt le kellett írnom, benne van a szerződésemben.:) Azokat játszották, amit mindig, szóval az első album slágereit, és a két új számot. Szerintem nagyon jól sikerültek ezek is, érdemes elolvasni a szövegeket a zenekar honlapján. (Majd ha felrakják...) Zsopa azt mondta, hogy már egy teljes új albumnyi zene van a zenekartagok fejében, csak össze kéne próbálni. Már nagyon várom! Itt azért már néha beindult a közönség, volt body surf is.

A Buttholes-t nem is olyan régen láttuk Veszprémben. Kicsit más volt itt a hangulat, a közönség kicsit kisebb volt, de hasonlóan lelkes! A buli elején megkaptuk Sanyitól a beígért sörünket, ezt külön köszönöm Keksz nevében is. A hangosítást a basszeros Dani csinálta végig (legalábbis ő tekergette a potikat), egész jól szólt mind a három zenekar, ami azért a Simon's-ban ritkaság. Viszont csak az egyik fúvós jött el. A koncert során sok meglepetés nem ért, azokat hallottam, mint egy hete. Meglepő módon a pesti közönség ismerte a számokat, és tök sokan táncoltak, bodysurf-öltek. Úgy látszik, kezd befutni a zenekar! :) Feldolgozások ugyanazok, mint a múltkor, Bad Religion, H2O. Játszottak az új és a régi EP-ről, és van egy új szám is, ami nekem nagyon tetszik. Éjfélre kb. vége is volt, az Élet napos oldalát a két pesti suttyónak (nekünk) küldték, akik a múlt héten elutaztak Veszprémig a kurva hidegben.

A koncert után kicsit pihentünk, majd távoztunk. A buszon találkoztunk punkerekkel, akik épp az Alvin buliról jöttek. Azt mondták, jó volt. Egész gyorsan hazaértem, és meglepő módon az éjszakai buszon fűtöttek!!! Ez nagyon kellemes meglepetés volt.