Punk Portál - 2024. április 25.





 

2005. VIII. 2. Blue River - PASO Ska Club


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. aug. 8. hétfõ - 00:04

Igazi Reggae Camp afterparty részesei voltunk kedden. A hajón meglepően sok ember gyűlt össze (vonzotta őket a mágikus PASO betűszó?), az emberek nagy része Gárdonyban is megfordult az elmúlt napokban, szóval gondolatban kicsit újra ott voltunk.

A Testi Egyenleg helyett a PASO Root Rockers lépett fel, KRSA helyett Kemon ugrott be. Hangolás, haverkodás, csevegés, piázás a kezdésig, semmi extra. Belehallgattunk a PASO új, keveretlen lemezébe is, jó lesz! :) A hajó ablakait mind kinyitották, így méginkább lehetett gyönyörködni az éjszakai budapesti látképben (hajnal 1-ig, akkor kikapcsolták a díszkivilágítást), még az esti szellő is simogatta arcunkat. A múltkori PASO project-koncerten nem tudtam megjelenni, most kíváncsian vártam, mi lesz. Szinte teljes tagsággal, élőben léptek fel (egy gitáros és egy énekes hiányzott, ha jól számoltam), kiegészítésként Kemon-on kívül egy effektdobozt nyomogató srác és nagy meglepetésünkre egy hegedűs csatlakozott a zenekarhoz. Többnyire ismert saját és feldolgozás számok lassú, reggae verzióit adták elő egy-két Irie Maffia dancehall szerzeménnyel vegyítve. Az igazat megvallva a reggae számok egy idő után kezdtek unalmassá válni. Amennyire én láttam, sok improvizatív elem került a programba, nagyon profin csinálták, ritkán jött ki belőle kuszaság. Az est fénypontja a vendégként érkező Tribuman Project egyik énekesének színrelépése volt, akit a mikrofon mögé invitáltak egy dancehall szám erejéig. Nagyon jól nyomta a srác. Ráadásul trombitát is ragadott, lenyomott egy szólót csak úgy spontán. A koncert közben Charlie VJ-skedett, régi fekete-fehér vígjátékrészletek és idei Reggae Camp PASO koncertfelvételek váltogatták egymást a kifeszített lepedőn.

A koncert után Áfonya és Mouse pakolta a lemezeket, mi lötyögtünk egy kicsit, közben bámulattal figyeltük a csinos lányokat, akik az aktuális ritmustól teljesen függetlenül rázták magukat. Mindegy, a látvány a lényeg.

Kár, hogy csak ennyi idő után szoktam rá a Ska Club-okra, nagyon kellemes élményt nyújtanak az unalmas hétköznap estékre. Csak ne kéne másnap olyan korán kelni...