Punk Portál - 2024. április 19.





 

2005. VII. 19. Sopron - Volt fesztivál


Írta: xzoleex
Feltöltötte: xzoleex
Ekkor: 2005. aug. 7. vasárnap - 19:04

Egy újabb remek fesztivál várt a tisztelt nagyérdeműre 2005 július elején. Főként a rock és az elektronikus műfaj szerelmesei örülhettek ennek, viszont az idő nem igazán kedvezett senkinek sem�

A fesztiválra sajnos teljes terjedelmében nem tudtunk lemenni, mivel mindenki jó munkásember ebben a korban, és nem igazán kaptam speciel szabadságot. Ezért péntek délután vágtunk neki Tomival és Dave-vel a Sopronba tartó útnak. A tervünk az volt, hogy lenézünk a fesztiválra, majd átmegyünk Ausztriába, a Burningseason fesztiválra. Az autópályán már láttam, hogy nem igazán lesz szép időnk. Sajnos igazam is lett, mivel elkezdett ömleni az eső. Csodás volt. Nem tudom megérteni, miért mindig a fesztiválok 69%-án esik az eső? Azért tovább lelkesedtünk, milyen jó lesz majd a Thivery Corporation meg a Mistery Gang. Korán megérkeztünk a helyszínre. Itt Tomi próbált beszélni ezzel-azzal a jegyek miatt, de sajna nem sikerült érdemben senkit elérnie. Sokan már a 2-ik napon hazamentek.

Bejutásunk után először is körbenéztünk a területen, hátha találkozunk ismerősökkel, barátokkal. Hát eleinte nem így volt. Közben persze zuhogott az eső továbbra is. Elnéztünk kajálni, mivel útközben nem ettünk semmit. Szép árak voltak, de végülis kibírható. 1 adag sültkrumpli + sajtgolyócskák = 900 ft. Ez a nap volt az, amin nem is igazán a koncerteket, partikat tekintettük meg, hanem ment a csocsózás meg a bandázás az ismerősökkel, akik végülis később előkerültek szépen-lassan. 4 óra körül belenéztünk a Hippikiller nevű alternatív bandába. Nem igazán tudom miért szeretik ezt a bandát olyan sokan, mivel semmi extra nem volt se a zenéjükben, se a szinpadi képben. Azért a srácok tudnak zenélni, ez tény és való, valamint még a hangosítás is kellemesen jó volt. Pár szám után újra tébláboltunk erre-arra. Az eső kicsit már visszavett, még szerencse, hogy nem vittem ernyőt hehe.
6 órakor következett a legendás Leukémia koncertje a VIVA színpadon. Na itt azért az idő ellenére is rengetegen verődtek össze. Mondjuk én abban a korban voltam, hogy kimaradt a zenei repertoárból a csapat, de tetszett amit csináltak. Tomi egyik kedvenc magyar hardcore punk bandája volt. Úgy gondolom ez volt az egyik legjobb színpad a fesztiválon, mint hangzásilag, mind a világítás és fények szempontjából is.

Mivel egy jó darabig nem volt semmi számottevő koncert, ezért elmentünk a városba is körülnézni. Visszatértünkkor már kezdett káosz lenni a fesztiválon. Rengeteg részeg ember hehe. Megkerestük Szabiékat, mivel 11 fele kezdődött a Superbutt. Tetszettek az új számok, nem lesz rossz majd a 2006-ban megjelenő új lemez az biztos! Kegyetlen jól szóltak azt kell mondjam. Az emberek erre már tomboltak is ezerrel. Pozitívum, hogy sátorban volt a buli, ezért mindenki ide menekült az eső elől. Jó 1-1 és negyed órás programot nyomtak le. Koncert után bandázás, kocsmázás és csocsózás volt a program. Az Alvin és a Mókusokba csak belenéztem fél szemmel. Láttam már párszor a csapatot élőben, jól megmozgatják a főként fiatalabb közönséget. Éjjel még azért elnéztem a Nokia Arénába, mivel a dnb legenda, Roni Size keverte a lemezeket. Holott nem az én műfajom, de azért 1 órácskát kibírok ebből a zenéből is. Másik pedig, hogy rengeteg jó csaj volt a sátorban. Már azért megérte. Mivel sátrat nem vittünk, a kocsiban voltunk kénytelenek aludni. Hát elég kényelmetlen volt az már biztos�

Utolsó nap, szombaton fáradtan kelés a kocsiban, majd irány a város. Reggelizés, városnézés volt a program, mivel aránylag még jó volt az idő délelőtt. Délután 3 óra körül visszajöttünk a helyszínre, mivel vártuk a többieket, hogy megérkezzenek. És mi történt kora délután? Elkezdett esni az eső.
Dave erre a napra nem akarta befizetni a belépőt, ezért kint maradt a kocsiban, mert elvileg mentünk volna Ausztriába úgyis az este folyamán. Sajnos az osztrák Julia zenekart lekéstem, pedig meg szerettem volna nézni ezt az indie/rock zenekart. Na majd máskor, gondoltam. Délután 3-kor ki megy koncertet nézni egy fesztiválon? Viszont 5 órától a Nokia Arénában már robbant a Cadaveres de Tortugas. Brutálisan szóltak, és úgy gondolom nem kell bemutatni a zenei stílusukat senkinek sem. Fel is dobta a napomat a koncert. 40 perc körüli játékidő után lefutott a csapat a színpadról. Mivel a The Thievery Corporation csak 8 órakor kezdett, elmentünk kajálni, csocsózni meg inni valamit. Közben próbáltam szerezni egy esernyőt valahonnan, dde sajnos ez nem jött össze. Út közben találkoztunk Somló Danival, aki egy kapucnis pulcsiban ugrált, amit a fejére húzott, és ijesztgette az embereket. Hát majdnem sírva fakadtam a látványon hehe.
8-ra visszamentünk a Sopron Színpadhoz, ahol éppen elkezdte a csapat a programot. Kellemes kis elektronikus és egyéb hangszerek kavalkádja alkotta a TC-ot. Kellemes kis háttérzene, legalábbis számomra. 2 órás műsor után kicsit már leültünk pihenni az egyik sátorba. Jól esett.
Végezetül a Mistery Gang koncertjét hallgattuk végig a Buli színpadon. Imádom őket, csak 1 óránál több nekem ebből a zenéből már kicsit unalmas. Maximum ha táncolna az ember, de sárban nem volt kedvem felkapni valami menyecskét.
Koncert után úgy elkezdett esni az eső, hogy úgy döntöttünk, nem megyünk mi sehova, hanem irány Budapest. Elegünk lett ebből a sáros, nyálkás időből.

Összegezve a leírtakat kellemes kis fesztivál lenne a VOLT, ha nem esne folyamatosan az eső. Eddig 2x voltam a rendezvényen, de mindig esett az eső. Reménykedem benne, hogy a 2006-os VOLT-on már jobb idő lesz. Ágyő!
http://www.volt.hu