Punk Portál - 2024. március 29.





 

2005. VI. 30. Zöld Pardon - Alvin és a mókusok


Írta: Punkycica15
Feltöltötte: kal0z
Ekkor: 2005. júl. 5. kedd - 08:13

Hálistennek vége a sulinak, és nem is kezdődhetett volna jobban a nyár, mint egy csúcsszupi Alvin-koncerttel.
Már hétre odamentünk, a Lívia hozott Bacardi Breezert, azt ittunk és közben kinéztünk magunknak egy-két srácot. Tökre jó, hogy sokan voltak, még a sulinkból is eljöttek a jobb fej emberek, kivéve a nyálas diszkósokat, de nem is baj, hogy ők nem jöttek. Itt voltak a Gáborék, meg a blinkes csajszik a c-ből.
Én mondjuk az Alvint azért szeretem, mert a valóságról énekelnek és szerintem tökre igazuk van, ráadásul a zene is tetszik, mert mondjuk az ilyen régi punkok zenéje az nekem túl agressziv és a szövegeket sem szeretem, ráadásul nekem mondjuk a taraj nem jön be. Itt is voltak tarajosok és hát végülis kedvesek voltak, meg minden, de valahogy túlságosan igénytelennek tűntek.
A koncert kilenc fele kezdődött, és szerintem nagyon jó volt a hangulat végig. Már az első dalnál tökre nagy tánc volt, mi is táncoltunk ilyen ismeretlen fiúkkal, akik hollandok voltak. Szerintem az Alvin egy tökre jó pasi és szemüveg nélkül totál úgy néz ki, mint a Gyűrük Urából az egyik, akinek nem jut eszembe a neve. Játszottak régi dalokat is, ezeket a válogatáslemezükről ismerem (pl. Kurva élet, Rémálom) és voltak köztük klippes dalok, meg egy csomó új sláger is, amit a közönség már kívülről tudott.
Nekem az tetszett a koncertben, hogy tökre közvetlenek voltak, a Viki is mindig szólt, meg folyamatosan tartották a kontaktust, és nem az volt, hogy ők ilyen sztárok, mert mondjuk a múltkor voltunk Megasztáron és a Palcsó tökre flegma volt, mondjuk jó hangja van. Az Alvin és a mókusok nem ilyen, ők tényleg értünk zenélnek. Ha új barátot szeretnék -A Gábort azt most szeretem, már két hete járunk-, akkor olyan barátot szeretnék, mint mondjuk az Alvin, vagy a Gergő, mert rájuk fel lehet nézni (Mondjuk a Gáborra is, kint tanult Hollandiában egy évet). Nekem a koncertben mondjuk az tetszett a legjobban, amikor feljöttek az emberek énekelni a mókusos dalt és volt egy csaj, aki szerintem nagyon gáz volt, halálciki, és ha engem hivott volna fel a színpadra, én biztos végigénekeltem volna, nem csak üvöltöztem volna összevissza.
Jó, mondjuk volt egy macis srác, aki azért elég cuki volt és jól tudta a szövegeket fejből. Alvinék ismerték, biztos régi rajongójuk, bár hátulról ilyen szemét , idősebb pasik azt ordibálták, hogy „Mi van rocksztár? Külföldön már nem megy?” Biztos híres volt ez a fiú is, a többiek meg irigyek. Nem tudom, miért jönnek le egy koncertre, ha nem is szeretik. De most nem?
Ja, és még annyi, hogy tökre jó cuccokat lehetett kapni, amit Alvinék kocsijából árultak, vettem is gyorsan egy alvinos tangát, mert hát szerintem tökre poén. Összességében jó buli volt, és hát ahogy Alvin is megmondta: ”Jövőre veletek ugyanitt.”

AVRILKA / Punkycica15