Punk Portál - 2024. április 24.





 

2003.02.08. - Veszprém, The Buttholes szülinap


Írta: Dan & Keksz
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. feb. 13. csütörtök - 16:39

Dan:

Ébredés és egy gyors ebéd után már távoztam is el otthonról, hogy kiérjek időben a Keletibe. A pályaudvaron a Hatóságilag Tilos és a Snobs zenekarok tagjaival találkoztam, majd Keksz is megérkezett. A zenekarok Balatonra tartottak, és mint ahogy az elég gyorsan kiderült, egy irányba mentünk. A vonaton Ágival a Snobsból elbeszélgettünk a múlt és jelen punkéletéről, majd Fehérváron búcsúztunk a többiektől, és Veszprém felé vettük az irányt. Szerencsére Keksz hozott sört, szóval nem unatkoztunk.

Veszprémben épp jött a busz, szóval gyorsan elértünk a Hotel nevű megállóhoz. Már egyszer jártunk itt, szóval könnyen felismertük. Az éjjelnappali közértben vettünk még sört, meg egy pezsgőt születésnapi ajándéknak. A bejárat előtt megittuk a felbontott sört (be akartunk menni vele, de kiküldtek.) Még elég korán volt, 5 óra körül, de a punkok már jöttek a Padlás klubba. Az egyik srácnak megdícsértem a remek Barackca felvarróját. :)

Fent már rakták össze a színpadot, és a Buttholes tagjaival is találkoztunk.Közönség Beraktuk a cuccunkat a színpad mögé, ami nem volt egy túl nagy ötlet, mert a további kb. 2 órában folyamatosan fáztunk. Megismertem az életben is néhány veszprémi embert a punkfórumról. Szóval a következő órákban sört ittunk, fáztunk, és a zenekarok hangolását hallgattuk. Olvastunk Metal Hammert, és jókat röhögtünk rajta. A 8-ra ígért kezdés kb. 9-kor volt, ekkor kikergettek minket a belső koncertterületről. Kint rohadt nagy tömeg fogadott minket, közöttük az ugyancsak a fórumról már ismert Virág és Xénia. Pár perc nyomorgás után visszaengedtek minket. A múltkor járt a budapestieknek kedvezmény, ezt most is kiharcoltuk, egy sört ajánlottak fel a buli végén, amit még nem kaptunk meg, de a jövő heti bulin be fogjuk hajtani! :)

ElőzenekarTehát újra benn. Leültünk, és a veszprémi lányokkal ismerkedtünk. :) Közben játszott a két előzenekar, A Sun Workshop és a God's Lonely Man. Róluk túl sokat nem tudok írni, nem olyan stílusban játszottak, ami engem megfogott volna. Volt benne metal, meg HC, meg játszottak Madball (asszem) feldolgozásokat. Szóval nem figyeltünk, inkább sok szép veszprémi lánnyal beszélgettünk. Voltak tök sokan, csak valamiért állandóan egymást ölelgették a helyes srácok helyett. Úgy látszik itt így szokás. :)

Végül színpadra lépett a sztárzenekar, a The Buttholes. Mivel már voltunk szeptemberben itt, nem lepődtem meg a hatalmas rajongótáboron.Buttholes Egy rakás ember tombolta végig a bulit. Lekapcsoltak minden lámpát, majd a Love And Marriage című szám volt az intró magnóról, ez a Rém rendes család főcímzenéje. Elég sokat játszottak, volt az összes sláger, néhányat ismételtek is. Volt Bad Religion és H2O feldolgozás is. Jó kis koncert volt. A zenekarból két tag is elhozta egy szülőjét, hogy ők is lássák, milyen népszerű ez a Buttholes. Fellépett még egy 12 év körüli kissrác, akit mindenki ismert a közönségből. Nem tudom, azért én nem örülnék, ha a 12 éves gyerekem punkkoncertekre járna, inna, és cigizne.Kiccsávó

A koncert után buli volt beígérve hajnalig. El is kezdődött a punk/ska disco, voltak király slágerek, mint pl. Catch 22. Közben felszeletelték a méretes tortát, amit a zenekar hozott. Rohadt nagy volt, mindenkinek jutott. Finom volt, de szerintem túl sok volt benne a tészta és kevés a krém. Finnyás vagyok asszem. Persze a szervezők nem tartották be ígéretüket, és lebontották a zenegépet. Ezért bosszút állunk! Nekiálltunk a pezsgőknek, majd megtekintettük, ahogy a Buttholes énekese, Laci a saját pólójába fújja az orrát. Milyen dolog ez? (Bocs, de ezt le kellett írnom. :)

Még volt egy pár óránk, azt kint töltöttük el a kocsmarészben. Szépen fogyott az este folyamán a Magyar Taraj magazin is, ennek szemtanúja voltam.

Ötkor felszálltunk a buszra, majd a vonatra. Kurva hideg volt, de szerencsére Fehérváron már egy fűtött kocsiba ültünk be.


Keksz:

11 óra, keserű ébredés. De az éltetett, hogy hétvége van és nincs munka. Elkészültem és 14:45-re mentem a Keletibe. DAN, HT és a Snobs várt rám (köszönöm a nagy rajongótábornak:)) Jegyet vettünk, majd Ágival beszélgettünk minden jóról és elgondolkoztatóról. Ittunk, majd elváltunk Székesfehérváron. Az utazás jó volt, hangulatos. Veszprémben gyorsan rájöttünk, hogy kell használni azokat a szar menetrendeket. Így 3 percünk volt, míg jött a busz, belovagoltunk a Hotel megállóig, és kezdetét vette a buli.

Felértünk a Padlásra, már sok jó ember volt, akiket ismertem is. :) Ittunk, dumáltunk, olvasgattunk és szitkozódtunk, mivel olyan hideg volt, hogy majdnem odafagytunk a padhoz.Közönség Persze mindenki azzal jött, hogy bunkó Pestiek vagyunk, és hogy falun más a menő. De ez nem gáz, tényleg hideg volt, de azt hiszem kibírtuk.

Végighallgattuk az összes beállást. The Buttholestól a GonoSKát valami hatszor, és ezért mikor koncerten nyomták Laci meg is említette, hogy a pesti barátainak küldi, akik már kívülről fújják. :)

A buli szokásos veszprémi feeling volt (most voltam másodszor), sok ember, sok lány, és sok jó ismerős!

Találkoztunk a fórumos arcokkal is: Xénia, Virág, DirtyDog, balagee, bruin és még sokan mások. Volt olyan, aki még nem is fórumozott, de már hallott rólam.

Xénia, Keksz, Szalacsi DanAz első két együttes alatt csak a helyi emberekkel beszélgettünk. Főleg lányokkal, találkoztunk egy Szalacsi sapkás csajjal is, arról készült fotó is, ha jól emlékszem. Feltűnően a veszprémi szép lányok nem minket, hanem egymást ölelgették. /Hmm, úgy látszik ez meghatározó élmény volt mindkettőnknek.:) - Dan/

Kezdett a színpadon a 9 éves The Buttholes!!! Megtelt a terem, nagyon jó a hangulat.Buttholes fúvósok Mindenki táncol, mindenki élvezi. Laci megemlítette, hogy köszöni a közönségnek a 9 évet, mivel Veszprém város soha semmit nem adott nekik, és csak önerőből jutottak el idáig. Megemlítette a budapesti barátait is, akik még egyszer BOLDOG SZÜLINAPOT kívánnak. :)

Ment a koncert, volt elég durvulás, ezért a tömeg elejéről inkább a végére költöztünk. Volt minden, ami tönkretesz.

A koncert vége után ment a zene, aminek gyorsan vége lett, volt tortaosztás, ami majdnem elfajult csatává. Sok ember egymásba kente a fincsi tortát. Én azon izgultam, nehogy valami jó kis tréfa legyen a dologból, és utána mindenki egy frankó kis hasmenéssel végezze. :) Az lett volna csak az igazi meglepetés, hazáig valami klotyón trónolni. :)

Buli után meg beszélgettünk, majd mindenki vagy bealudt, vagy hazament. Ezért üldögéltünk buszindulásig, majd a vasútállomáson. Ott legalább jó meleg volt, nem úgy, mint a vonaton. Nem is tudom, mi lenne a jobb, ha szépen írnék egy levelet a MÁVnak, hogy nem kellene hajnalban olyan kocsikat indítani, ahol alapból nincs fűtés (a kalauz mondta:)), vagy csak simán nem kellene télen vidékre járni bulizni?! :)

9re haza is értem, majd olyan 16 óráig aludtam. Összességében nagyon jó élmény volt, most pénteken (02.14.) Simon’s Music Pubba várok minden Nesze, The Buttholes és Csalez Lopez rajongót. Üdv. Keksz

Fotók: