Punk Portál - 2024. április 18.





 

Crazy Love Records lemezek


Írta: Ati xxx
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. jún. 29. szerda - 20:53

Evil Devil: Drink To Kill My Pain (Crazy Love Records)

Drink To Kill My Pain címmel jelent meg a psychobillyben utazó olasz Evil Devil harmadik nagylemeze. A lemez 12 szerzeményt és egy videóklipet tartalmaz. A CD-t kézben tartva egyből feltűnik a profi kivitelezésű rajzolt borító, ami egy vadnyugati jelenetet vonultat fel, tele zombikkal. A borító kihajthatós és tartalmazza a szövegeket is.

Rátérve a zenére, az első és az utolsó tételek csak fel-, és levezetők. Semmi durvulás. Country jellegű beütés és egy néhány főből álló kórus a háttérben. A második szám egy pörgős szám, a címe No Roof Over Head. Gyors tempók jellemzik és a két gitáros ebben a számban is nem csak az alapokat játssza, hanem kihasználják a két gitár adta lehetőségeket. A harmadik tétel érdekessége, hogy a szövegét Kamilla Vanilla és Geoff Kresge, a Horrorpops gitáros/ex-Tiger Army bőgős írta. A címe Burning Roses és egy kicsit romantikus , de szerencsére a határokon belül mozog. A szám eleje egy picit visszafogott, de kb. a harmadánál bedurvul. A következő számban némi ska beütés érezhető, de nem vészes. A lemezről a kedvenc tételem ezután következik, és The Way Of Damnation a címe. Ez is egy gyors szám és a szövege nagyon jól meg van írva. Miről is szólna, ha nem a zombikról, amik elárasztották a várost és pusztítják az embereket. Némi Nekromantix ízt fel lehet benne fedezni, de szerintem ez egy jó pont a srácoknak! A Devil Crew a következő tétel, amely egy köszönetnyilvánító nóta a haveroknak a közepén egy nagyon durva bőgő kiállással. Áthallgattam vagy ötvenszer, de nem tudom eldönteni, hogy hány sávban rögzítették a bőgőt. Ha egy sávban, akkor valószínűleg egy nagyon jó bőgőssel van dolgunk. :-) A hetedik szám egy country/punkabilly nóta, ami Jackről, a törvényenkívüliről szól. A következő szám címe Come Back és szerintem egy Nekromantix lemezen simán elmenne. Itt talán már átestek a ló túlsó oldalára.... ezután egy instrumes tétel jön, majd a másik kedvenc számom, a You're Gonna Die. Ez is gyors szám és a gitárok néhol az Iron Maidenre emlékeztetnek. A 11-es szám címe No Pain és egy AC/DC klasszikussal kezdődik. Nagyon jó kis szám ez is, de ez után már csak az Outro van hátra.... na és persze a videó. A videó címe: I Can't Believe In Your Eyes és az előző lemezről való. A klip maga egy játékbabáról szól. Nagyon profin kivitelezett, összevágott. Látszik, hogy hozzáértők készítették.

Az Evil Devil egy nagyon ígéretes psychobilly banda és remélem, hogy ez az ötösfogat hamarosan ellátogat majd Magyarországra és részesei lehetünk egy hatalmas színpadi shownak is!


The Lucky Devils: To Hell (Crazy Love Records)

Erőteljes és egyben dallamos psychobilly Franciaországból. Ha jól vagyok informálva, akkor ez a srácok harmadik lemeze.

A borítót Paskal Millet rajzolta, aki korábban nem kisebb nevekkel dolgozott együtt, mint a Meteors és P. Paul Fenech. Szerintem ez a munkája is nagyon igényesre sikerült és felveszi a versenyt a korábbi rajzokkal. A borító belsejében a szövegek megtalálhatók és akad néhány kép is a bandatagokról, valamint a haverokról. A lemez 12 tételt tartalmaz, amelyből 9 saját és 3 feldolgozás. A nyitó Beautiful Stranger első akkordjainál már egyből hallatszik, hogy profi anyagról van szó. Dallamos, de egyben őrült. A következő tétel a kedvenc Lucky Devils nótám. A címe Big Jean és egy kiscsajról szól. Phil hangja ebben a számban a legérdekesebb. A sorban következő Tiger Man és Runaway Train inkább dallamosabb tételek. Itt jön a Blondie-tól átdolgozott Call Me, ami szerintem nagyon ütősre sikeredett. A következő No Piece Of Mind és az instrumentális Devils, az idáig kijelölt úton halad tovább, amíg a Devils hirtelen átcsap a Ramones-tól a Zero Zero U.F.O. című szám feldolgozásába. A következő szám egy kicsit lassabb, érdekesebb de egyből utána felcsendül B. Ryan slágerszámának a psychobillysített verziója. Ez az Eloise című klasszikus. Utána elszabadul a pokol....a címadó To Hell című tétel következik. Nem egy rossz szám ez sem, de a záró Websites Girls köröket ver rá. Orgona is szerepel a számban, sőt még egy szólót is beszúrtak a közepére. Őrült, de táncolható. Mindent összevetve nagyon jó anyag ez, kár hogy kevés az ilyen jó zenekar a színtéren.

A srácok bemutatkozó korongján inkább a neobilly elemek kerültek előtérbe, de úgy látszik ezen a lemezen a kijelölt irányvonal egy picit változott. Már most nagyon kíváncsi vagyok a következő Lucky Devils albumra!



Crazy Love Records
Pastol-Vömel Strasse 2. /42781
Haan/ GERMANY

info@crazyloverecords.de
http://www.crazyloverecords.de