Punk Portál - 2024. április 26.





 

2003.02.07. - Vörös Yuk - Skankabilly


Írta: Dan & Keksz
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. feb. 11. kedd - 15:19

Dan:

A múltkor felfedezetett kocsmában kezdtük az estét, majd néhány sör/borkóla (ki mit szeret) elfogyasztása után felpattantunk 86-os buszra, majd besétáltunk a Vörös Yuk nevű szórakozóhelyre.Peti

Még korán volt, szóval leültünk kinn, természetesen sörvásárlás után. :) A társalgás nagyon magas szinten folyt, eközben érkezett egy csomó ember.

Már előre tudtuk, hogy a meghirdetett zenekarokból csak három tud játszani. Elsőként a Moondogs lépett színpadra, állítólag őket már láttuk a Csizmáskandúr szülinapi bulin. Akkor nem álltam a helyzet magaslatán, de most legalább meg tudtam hallgatni őket. Nagyon ritkán hallok psychobilly/rockabilly zenét élőben, de mindig rohadtul tetszik. A felállás a szokásos volt, gitár, nagybőgő, dob. Tetszett, táncoltunk, ilyesmi.

Közben pár sört még elfogyasztottam, jó volt a hangulat...

Elnök emberei
Következett az Elnök Emberei, a bőgős a Gorillából ismert Tom Alien. Ez a koncert is nagyon tetszett. Játszottak Straycats-et, meg régi RNR számokat psycho hangzással.

Végül Csizmáskandúr. Nagy örömömre újra tagja a zenekarnak Betty, és egy új fúvóst is bevettek. Megtelt a tánctér, jó sokan voltunk, mindenki táncolt, és pogo se nagyon volt, legalábbis arra, amerre én voltam. A számok a szokásosak. A Tequila alatt néhány embernek megint megtanítottuk, hogy "Bonaqua"-t kell kiabálni. Ha így folytatjuk, egy év múlva már talán már a Bonaqua lesz a hangosabb.

Mivel kevés volt a zenekar, viszonylag korán vége volt. Keksz pajtással együtt beszélgettünk a közönség hölgytagjaival, természetesen eldicsekedtünk vele, hogy a PunkPortal-ra szoktunk írogatni. Meglepő módon elég sokan olvassák a baromságokat, amiket ide leírunk. :) /És még a szóismétlések se zavarják őket annyira. :)/Közönség

Átmentünk a Vörös Yuk túloldalán található discoba, ahol a Szóljon hangosan az ének című sláger ment éppen, majd gyorsan vissza is jöttünk a VY-ba. Volt ska-disco, arra táncoltunk, majd indulás haza. A buszon még baromkodtam egy kicsit, aztán nagy nehezen hazaértem.

Lehet, hogy néhány lényeges részletet kihagytam, de már két napja volt a buli és még a tegnapiról is kell írnom egyet gyorsan...


Keksz:

Pénteken munka után otthon vártam, hogy eljöjjön a megfelelő pillanat és indulhassak az éjszakába. Keményen windowst telepítettem, és sörözgettem. Majd olyan 20 óra körül elindultam, hogy együtt mulathassak a „barátaimmal”.Furkó
A HÉVen találkoztam Szaffival és Whave-vel, majd mikor Whave közölte, hogy náluk annyira hideg volt, hogy a keze az egérre fagyott, beugrott, hogy nálam is hideg volt. Ezért be is gyújtottam a gázos cserépkályhát, amit elfelejtettem kikapcsolni. Ennek a veszélye az, hogy ha sokat megy, elszáll az egész. Így Vörös Yuktól elmentem haza lekapcsolni. A lakásban volt vagy 30 fok, szóval még jó, hogy beugrott. Majd megint irány a ´Yuk. 22 órára meg is érkeztem a helyszínre.

Jó sok embert gyűlt össze, a bejáratnál éppen egy verekedésbe csöppentem. Kár, hogy nem tudtam fényképet készíteni, de inkább azzal voltam elfoglalva, hogy én ne kapjak egy jó nagy maflást.

CsizmáskandúrRuhatár, majd bent készítettem is egyből a frankó képeket. Ezen a napon nem nagyon akartam inni, mivel a múlt hétvégén elég jól sikerül azt eltúlozni. Ezért már csak fényképeztem. Az első két zenekar alatt csak járkáltam, dumálgattam és lőttem. :)

CsizmáSKAndúr alatt a színpadról sikerült pár teljesen jó képet csinálnom. A közönség ezerrel tombolt. Miután végeztem, bementem egy kicsit táncolni, majd mikor arra lettem figyelmes, hogy valaki üti/rúgja ezerrel az embereket hátulról, megfogtam és szóltam neki, hogy „NYUGI!”. Majd elengedtem és folytatta. KözönségÉn tök nyugodt ember vagyok, ezért szóltam neki még egyszer, ez sem ért el az agyáig, ezért egy szép laza mozdulattal kihajítottam a terem széléig. Mikor felugrott és elindult nekem, akkor láttam, hogy az a valaki lány!!! Hárman fogták le, hogy ne jöjjön nekem. Majd Kutya szólt a barátjának, hogy már ő is unja az egészet, és csináljon vele valamit. Mindegy, hogy fiú volt vagy lány, ez akkor se legyen divat SKA koncerten!!! Aki meg nem ért a szép szóból, az járjon így...


Koncert után beindult a buli a bekevert zenékre, most nem volt olyan jó, mint az előző héten, de azért még maradtunk elég sokáig. DANnal szórakoztattuk a lányokat, mindenki örült, hogy a mi új ismerősünk lehet. :) Kiderült, hogy DANnak van egy nagy kereszt a hátsójára tetoválva. De a lányok nem hitték el. A buszon és a megállókban is jól telt az idő. DAN megállapította, hogy az utcára szórt só nem olyan finom, mint az otthoni. :) Majd reggel 4re haza is értem. 6ig windowst installáltam, majd ledőltem.


Fotók: