Punk Portál - 2024. március 29.





 

2004. július 21-25. Fonyód, Napsugár Kemping - EFOTT 2004


Írta: Pálma
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. júl. 27. kedd - 21:10

Az Egyetemisták és Főiskolások idei Turisztikai Találkozója különleges körülmények között zajlott: a Balaton partján volt a hepaj, egy kempingben.
Utánanéztem ennek annak, és erre jutottam, gondoltam megosztom Veletek ezt is: Tehát az EFOTT a legrégebbi magyarországi, ifjúsági "nagy buli". Még KISZ rendezvényként indult 29 éve. Aztán kicsit később HÖOK-os rendezvény lett. 200 fő vett részt az elsőn, több, mint 10.000-en az idein. Azt nem tudom, hogy hol volt az első, de az idei Fonyód - Bélatelepen, igazán remekül sikerült.

Szerencsére nem vettük komolyan a szervezők azon állítását, hogy a "Fonyód-Bélatelep vonatállomás az EFOTT saját vonatállomása". Ugyanis addig rendben van, hogy ez az állomás ott volt alig 40 méterre a helyszíntől, viszont az tény, hogy szinte egy vonat sem állt meg ott, kivéve talán a személyvonatokat... de busszal gond nélkül kifuvaroztak a város szívéből a helyszínre, így nem kellett megszakadni a sok cucctól.
A körülmények királyak: ugye mivel ez a terület amúgy is egy kemping, ezért itt volt kövezett mosdó, kultúrált zuhanyzó, és eleve sátorozásra kialakított árnyékot adó ligetes területek.
Bár a sátrazást idén sem vállaltuk be, mivel sikerült párszor eláznunk, így egy ismerős ismerősének az ismerősétől béreltünk egy pöpec házat, szóval szinte luxus körülmények között éltünk :) .

Nulladik napon nem ment persze minden zökkenőmentesen, némi áramkimaradás és a zenei kínálat nem volt valami gazdag, csak a Hollywoodoo és a Ladánybene 27 pár számát néztük meg.
Másnap kora délután már sok ember lézengett, itt ott fürdőruhás csajok, törölközőn mozizó pasik, lubickoló fiatalok de, ami a legjobb, pár méterrel arrébb már koncertet lehetett hallgatni, egy kellemes hűvösen gyöngyöző sör társaságában hm... Szóval meg kell hagyni: ez a "gyúrjuk össze a Balatont egy fesztivállal" ötlet egyszerűen istenkirály!!!

Szerda: egy igazán táncos este! Pont éjfélkor kezdődött a Colorstar, este pedig Ludmilla pörgettte a lemezeket, szóval *breakbeat* egész este :)
Nagyon jó volt a hangulat, és napközben is kellemesen tölthette el az idejét az ember. Ez már csak azért is igaz, mert aki nem csobbant épp a vízben, az bortúrán, lovastúrán, hajóstúrán, városnézésen vett részt: az EFOTT szervezői által meghirdetett kultúrális programok mindegyike nagy sikert aratott.

Italárak: 60ért a legjobb helyi borok, no comment…
Kaja: a lángos 150, de miért csak 1 lángosos van??? Ami külön érdekes volt, hogy a kiszolgáló egységek színvonala és árai nem voltak összehangolva, úgyhogy érdemes volt többfele is próbálkozni.

Csütörtöki nap indult a Nefogazz zenekarral, akik roppant mód viccesek, csomót röhögtem rajtuk, főleg a kedvencemen: „Köszönni meg én fogok a k*rva anyádat?!” c. szösszeneten egyszerűen idióták :)
Belenéztünk a Strong Deformity koncertjébe is, de inkább mentünk egy kört és ittunk.
Később felfedeztük a Pöttyös kalandparkot, ahol jót pingpongoztunk az időközben koncertbe kezdő Anima zenéjére.
A legjobb délelőtti/koradélutáni programnak mégis a Parti Caféban megrendezett Karaoke show; gitártörés, rocksztárjáték, stb. jelentette, ahol minden kedves vállalkozó komplett idiótát csinálhatott önmagából, a közönség legnagyobb megelégedésére.

Végre péntek! Várva vártam ezt a napot a Danzig végett, akik lemondták -nem tudom milyen okból kifolyólag- az esti bulit :( .
Elég sok mindenbe belenéztünk, FRL (GY.Ú.R.O.K szám kihagyhatatlan), Másfél, Neo, Korai Öröm blokk tetszetős volt, később átnéztünk a Rock/Blues színpadhoz, ahol valami gótikamónika gyülekezet lehetett, később tudtam meg, Árnyak koncert volt :).
Utolsó nap kissé kótyagos volt a társaság, de ittunk „gyógysört”, voltunk pancsolni, kávéztunk, döglődtünk, vagyis energiát gyűjtöttünk :) .
Tehát szombat: a fesztivál zenei főattrakciója, a 69 Eyes napja.
Ezen a napon a Rockszínpadon inkább „zúzósabb” bandák játszottak, akik közül az Insane-t a Blind Myself-et és a Superbutt-ot emelném ki, mert csak.

Összefoglalva: az EFOTT minden évben új és új helyszínen kerül megrendezésre, a buli hangulata - az összegyűlő kedves társaságnak hála - mindig nagyon jó és különleges szokott lenni. Most sem volt másként.

Jövőre is megyünk, és majd meglátjuk.