Punk Portál - 2024. április 20.





 

2005. IV. 28. Süss fel nap - BTS Welome Home Party


Írta: mansiz
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. máj. 5. csütörtök - 07:17

Csütörtök este a BTS Európaturné befejező állomásaként a Süss fel napban rendezett Welcome home party felé vettem az irány.

Épp Bury Our Own-ék készülődtek a színpadon. A zenekar Magyarországon tanuló amerikai srácokból áll. Fiatal, érzékeny fiúk, igen rosszul viselik, hogy származásuk miatt eleve esélyt sem adnak nekik, mondván trendi, kinyaltseggű anyukedvencek. Stephen-nel, az énekessel már alkalmam nyílt beszélgetni, így negatív előítéletek nélkül, ígéretemhez híven tudtam a zenére koncentrálni. Aki ismer, tudja, a metalcore nem igazán az én műfajom, de a beállás gyanánt játszott szám nem sejtetett rosszat. Utolsó konzultálás a technikussal, aztán kezdődött a koncert. Első számnál a basszusból nagyjából semmi nem hallatszott, viszont gyönyörködhettem a rózsaszín hangszerben. A dobos srácnak igen sokat kell még gyakorolnia, sokszor kifejezetten fájt, amiket csapkodott. A gitáros viszont, azt kell, hogy mondjam, megmenti az egészet. Volt pár egészen ötletes, megfogó téma. Időközben orvosolták a pultból a basszust is, kezdtek belerázódni, Stephen pedig övültött torkaszakadtából. Olyannyira ki is melegedett, hogy kénytelen volt megszabadulni a pólójától. Az addig mögöttem álló lányok elémsorakoztak, vad hajigazgatásba kezdtek és kihúzták magukat... Az utolsó szám következett és felcsendültek a hangpróbából belémivódott hangok, ez kifejezetten tetszett. Koncert után megtudtam, ez a legfrissebb, szóval jó úton haladnak... A dobos kalapálására is magyarázatot kaptam, miszerint nagyon korán leértek, unatkozott és jól beitalozott a lelkem a gityóssal. Minden koncertből lehet tanulni, nekik most azt: a gitáros ihat, a dobos nem. Az este folyamán második gitárosukat is megismerték, akivel azóta gőzerővel próbálnak.

Következtek a szívem csücskei, a Hungarian Nightmare (Something Against You). Viktor egyre viccesebb és magabiztosabb. Ez pedig már elég elcsépelt, de Ördi fejét dobolás közben másfél óra után is abszolút szórakoztató lenne nézni. Játszották a kedvenc Slayer számomat. A bugyinedvesítő dalt pedig egyenesen nekem dedikálta Viki. Jastertől egyből meg is kaptam a "kis puncsos" jelzőt. Gyorsak, gonoszak, zúdítják az energiát, köpködnek, mit mondjak még...?

Tesstimony volt a kakukktojás. De az énekes teljesen jól kezelte a helyzetet, tisztában volt vele, hogy nem fogja villák és repülő hajfürtök tömkelegét látni az első sorokban. Közvetlen, szimpatikus srác, valahol a környékünkön lakik, látom már több mint 10 éve, "kiskorában" is sugárzott belőle a fémszív. Néha direkt jólesik megnézni/hallgatni egy metál koncertet. Ezek a srácok meg ráadásul bazira tudnak zenélni. Látszik, hogy imádják, teljesen átszellemülnek. 1-2 számot elsöröztem, de aztán maradtam és a végére azon vettem észre magam, hogy bólogatok. A közönség is úgy volt, hogy mire hozzászoktak, akkor már elfogytak a számok. Ráadásként egy improt kaptunk. Ja és klassz a honlapjuk, csekkoljátok!

Bridge to Solace zárta az estét. Rájuk azért az első sorok szépen megteltek, de összességében maradt a családias hangulat, ami nekem inkább pozitívum. Igazából csak Kutin látszott, hogy hosszú kiruccanásról érkeztek: szexi turné-borostát viselt. Jónéhányan ki voltak már éhezve erre a koncertre, nem is kímélték magukat és egymást. Én oldalról figyeltem az eseményeket a Gepárd-Victim hatecrew társaságában. 2 szám között Hábel Gabit is felrángatták a színpadra, megköszönve a sofőri feladatok ellátását és élményszámba menő társaságát. Zoli aznapi beszéde védőbeszéd volt a Bury Our Own zenekar mellett, egyik számba be is segített Stephen. Turnék után mindig érezhető, mennyire összerázódik egy zenekar.

Koncert után minimális beszélgetés. Hazafuvarért köszönet In God We Trust Daninak.

Videó a BTS buliról a TSC Download Centerben!