Punk Portál - 2024. április 20.





 

2005. IV. 16. Hatvan, Dolly kocsmája


Írta: Ano Minusz
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. ápr. 21. csütörtök - 23:06

A Hatvanból induló Éhenkórászok által szervezett turné nem tudom hanyadik állomása Hatvanba ért. A hely, ahol volt a buli épp zárás alatt van, ezért lett beharangozva mint Záróbuli. A fellépők: Erotikus Görények, Katéter, Éhenkórászok, Prosectura. Elvileg R. Pittbull is lett volna, de gyakorlatilag fel sem vették a telefont. Néhányan elhatároztuk, hogy márpedig ezen nekünk ott kell lenni, bent a városban már gyűltek a pánkok, az utcákon színes hajú gyermekek flangáltak és a járókelők kényelmetlenül érezték magukat olyan este 7 órától. Szép kis tömeg verődött össze a Népkertben, körülbelül lehettünk olyan 300-350-en. A beugrót sokallottam, mivel Hatvanban az 1000 Ft-os beugró már soknak számít (néha még a 300 is :-) ). Érdekes módon voltak, akik már 9 órakor annyira be voltak nyomva, hogy be se jutottak, csak kint fetrengetek mindenféle kétes állagú és állapotú matériában.
Na de lássuk a felhozatalt, kedvcsinálóként a Görények kezdett, róluk igen változatos véleményeket hallottam, volt aki azt mondta, hogy borzasztó és kiment, de voltak, akiknek tetszett. Sajnos az erősítő cucc még nem volt bemelegedve, ezért a hangolás a szokásos eltúlzott basszus és dobból állt, de sebaj, így is volt, aki megmozgatta elfáradt csontjait. Végtére előzenekarnak nagyon jól bejöttek és jó kis pörgős zenét nyújtottak. Majd következett a mindenki által kedvelt bányász-punk banda, a Katéter, a hangolás sokkal jobb volt (felmelegedett az erősítő) és élvezhető zenei élményeket varázsoltak, aminek a közönség feletébb örült, már aki képes volt bemenni..... A sorban a következő az Éhenkórászok, erről a Hatvani csapatról annyit érdemes tudni, hogy szinte a semmiből bukkantak elő Erika nevű lángoló kisbuszukkal és igencsak törtetnek az elismerés felé. Megjegyzésként, ami nem igazán volt ínyemre, hogy feldolgozást is játszottak, az Előre Qrvák Gengsztereket, amire persze a kint állók visítva mentek be, minden kis vakarcs, persze ezt ismerik, de az előző zenekarokat csesztek megnézni, pedig azok is jól nyomták. Persze felhangzott az összes jólismert Kórász szám az Utcai forradalmár és a többi, éktelen tombolás vette kezdtét. A Pittbull jött volna, ha lett volna ha :-) de nem volt, így szerencsére 1 órával korábban kezdett az este lényege, a Prosectura. Az első szám kapásból a kis kedvencem volt, a Vörös Hadsereg, na ja ezt nem ismerték a kemény "pánkok", csak álltak és lestek, hogy ez miféle szám, meg hogy két állat (na jó, az egyik én voltam) középen torkaszakadtából bömböli, hogy én én én vagyok a vörös hadsereg. Amikor meg felszólalt az, hogy Neked kell 10 parancsolat, akkor mindenki jött, mint az eszement. Nagyon tetszett az, hogy vegyesen játszottak régi és új számokat, volt a Tahó család, a Barbara, és a Szegény ember kézzel nőzről az összes "sláger". Norbi meg vágta a pofákat, ahogy kell és megmutatta, hogy ő tulajdonképpen színész, csak senki nem ismeri el.
A dologhoz hozzátartozott persze a sok kis vakarcs, akikkel véletlenül beszélgettünk egy kicsit és megkérdeztük, miért nem mennek be, erre a válasz hát szétverik a fejünket....jha kérem, nem kell 13-14 évesen ilyen bulikra járni, meglepően sokan voltak és ami már szinte megszokott, felettébb nagy volt a szájuk, úgyhogy haverom el is küldte őket valahová messze. Voltak kisebb afférok, amik végülis lökdösődéssel végződtek de semmi komoly svéd torna nem származott belőle. Az összesítésben az egész együtt nagyon jó kis buli volt, ami szokatlan Hatvanhoz képest. Olyan 1:30-kor lett vége a dolognak és búcsúzóul elénekeltük azt, hogy itt van ez a szép tábor..nincs víz se közel távol....Ez volt a Hatvani Dolly Kocsmája záróbulija "pánkos" oldalról