Punk Portál - 2024. április 24.





 

2005. III. 27. PeCsa - Alvin és a Mókusok


Írta: KoX
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. ápr. 1. péntek - 16:07

Lemezbemutató koncertje volt az Alvin és a Mókusoknak, ami szerintem elég hülyén hangzik, lévén válogatáskorongról van szó. Szóval a számokon nagyon nem kell semmit bemutatni, ismeri őket mindenki. Na mindegy, ezen biztos csak én "akadok fenn". Szóval úgy terveztem, hogy a templom után lemegyek a PeCsába. Noha templomban nem voltam. Haverral este 8-ra beszéltük meg, hogy találkozunk a PeCsa előtt. Ezt a szintet nem sikerült teljesíteni, nem sokkal 3/4 9 után értem oda, de még így is maradt a whisky-ből. Borzalmasan rossz íze volt, nem is tudom, minek ittam belőle. Aztán bementünk, találkoztunk pár további haverral, köztük Olivérrel. (Őt nem véletlenül emeltem ki, lesz még róla szó.) A koncertterembe belépve szomorúan vettem tudomásul, hogy a "tánctér" ismét meg van felezve.

Koncert előtt az Ankou-ról nem tudtam semmit, ez most sem változott meg, köszönhetően a késésemnek. A 6Testtel ugyanez a helyzet, de ők nem is léptek fel, és ha jól tudom, április végéig az összes koncertjüket lemondták.

Érkeztünkkor már javában tartott a Supernem koncertje. Most jelent meg (vagy mostanában jelenik meg) az új albumuk. Az első klip róla nekem nem jött be, így most nem is fordítottam túl nagy figyelmet a koncertre, noha régebben szerettem őket. Azért így is jót tomboltam pl. a Csodagépre, a Kétszerre, vagy épp a Hangosabbanra. Supernem után előrefurakodtunk az első sorba, sikerült is középen megkapaszkodni a korlátban. A koncert maga mozgalmas volt, izzadtam alatta rendesen. A hangosítás is jó volt, bár néha azért a másik gitáros (akinek nem tudom a nevét, és nem az Alvin) halkabban szólt, mint kellett volna. Megpróbálom felidézni a számokat, nem biztos, hogy sikerül mindet. Szóval volt: Ingyenélők dala, Alkoholista, Sok mindent láttam, Hiú Ábránd, Kelet-európai szuperhős, Sziámi, Hajnal, Bizalom (itt muszáj megemlítenem, hogy én is énekeltem a mikrofonba, miután Viki odarakta azt kb. két centivel a szám elé, hehe), Kicsit, Ki visz majd haza, Kultúrált, Happy End (ezt a szokásostól eltérően most nem a koncert végén, hanem a közepén játszották), Máshol jársz (az ez előtti szám végén Alvin gitárján elszakadt egy húr, szóval gyorsan cserélt a másik gitárossal, aki a szám közben új húrt rakott Alvin gitárjára, így várakoztatás nem történt), 1976, 21 múltam, Csoda, Csalódott tizenéves kisfiú dala, Öngyilkos hősök, Alvin és a mókusok (itt említem meg ismét Olivért, akit felhívtak a színpadra, hogy énekelje el a számot. Viki valami olyasmit mondott, hogy a balassagyarmati koncerten ismerték meg, vagy mi. Nem nagyon figyeltem, mert épp meg voltam lepődve. Azért nem árt tudni, hogy Olivér énekel egy Házmester nevű zenekarban, és játsszák ezt a számot a fellépéseiken. Éneklés közben Olivér össze-vissza ugrált, Alvinék jókat is derültek rajta. Az ének maga viszont jó volt.), valamint a végére természetesen Kurva élet a szokásos énekeltetéssel.

Koncert után megkerestük pár elveszett társunkat, akiknek az én táskámba lett rakva a cucca. Keresés közben sikerült a jegyünket is aláíratni Alvinnal, hogy maradjon valami emlék is. Ezután pedig szépen hazafelé vettük az irányt.