Punk Portál - 2024. március 28.





 

2005. III. 15. A38 - Agnostic Front


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. már. 16. szerda - 20:15

Azt hiszem, maradok a zenekarok bemutatásánál, a többit inkább hagyjuk.

A merch nagyon drága volt, de legalább volt szép nagy választék, a kisterem mindkét széle tele volt pakolva. A Death Before Dishonour CD-t már nem lehetett kapni, elfogyott.

Pontban 8 órakor kezdett a Böiler. Bár mozgás egy részeg diszkós cuccba öltözött gyereken kívül nem volt, nekem tetszett a koncert annak ellenére, hogy nem vagyok Böiler fanatikus. Szinte szünet nélkül nyomták le a fél órás programot. (Balázsnak a legelején volt valami gondja a gitárjával, de megoldotta.) Korrektül szólt minden, és szép fényeket is láthattunk. Mellettünk állt szinte végig a Front énekese, a koncertjükön meg is jegyezte, hogy fasza volt a magyar banda.

A Punishable Act egy német zenekar, a többi zenekarhoz hasonlóan nagydarab állat tagokkal, Agnostic Front pólókban. Elég vegyes stílusban alkottak, volt oldschool, metalcore, punk-rock. Igazából túl egyedinek nem mondanám a zenéjüket, de azért élvezhető volt a műsor. Az énekes próbált kapcsolatot teremteni a közönséggel, de nem igazán sikerült neki. Szerintem ezt nem kellett volna ennyire erőltetnie. Ami szimpatikus volt, hogy nem vették túlságosan komolyan magukat, vigyorogtak, poénkodtak.

A Terror helyett a turnéra beállt Death Before Dishonor tetszett a legjobban az este folyamán. Egy-két számuk ismerősnek is tűnt, ennek oka valószínűleg az, hogy mint most észrevettem, megvan az új albumuk. "Könyörtelen" metal-hardcore-t játszottak fasza mosh részekkel, néha szépen be is indult a nép. Öröm volt nézni. A mondanivaló nem igazán jött le, de fasza kemény zenét játszottak. Az állandó mothafakkingozás, meg mozgásra felszólítás kissé viccesen hatott. A végén játszottak egy SOIA feldolgozást.

A Diecast műsora meg kb. úgy ahogy volt, viccnek tűnt. Az énekes egy durván nagydarab állat hosszú hajjal, aki általában keményen ordított, de néha vékony magas hangra is átváltott. A zene meg igazi metál - sablonparádé volt. Ezt nem csak én mondom (nem értek hozzá), hanem mások is. Egy Slayer feldolgozással zártak. (Állítólag...) A balhé közben, amiről most nem írok, az énekes bemondta, hogy semmi baj, nyomjuk tovább a táncot, és vegyünk CD-t. Ez aztán a hardcore hozzáállás!

Az Agnostic Frontot igazából soha nem ismertem, az előző koncertjük óta sem igazán tanulmányoztam a munkásságukat, nem az én stílusom. Egy korrekt koncertet nyomtak le, természetesen mindenki énekelt, de az utóbbi időben hazánkba látogatott nagy zenekarok (SOIA, Madball) koncertjeinél mintha kisebb lett volna a zúzás. A program sem volt igazán hosszú, ráadást sem kaptunk, viszont a koncert után felcsendülő ska-reggae szerzemény nagyon jó volt. :)

Dicséretes, hogy éjfélre vége is volt a bulinak.

Az előző Unity Tour plakáton egymás mellett áll a punk, a hardcore arc és a skinhead. Játszott is 2001-ben egy fasza punk zenekar. Kár, hogy mostanra a unity-ből a punkok már eléggé kiszorultak.

Cikk az Indexen:
http://index.hu/kultur/showbiz/agnostic0315/