Punk Portál - 2024. március 28.





 

Lagwagon - Live in a Dive


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. már. 3. csütörtök - 17:58

A Lagwagon a legelső Fat banda. 1990 óta nyomják a "deszkáspunkot", amit egy időben nagyon szerettem, de mostanában már kezdem kinőni. A Live in a Dive sorozat 7. részében megtudhatjuk, milyenek élőben. Láttam őket néhányszor, az igazat megvallva én nem igazán élveztem ezeket a bulikat. Talán az is lehet ennek az oka, hogy nem ismerem túl sok lemezüket.

A borító a sorozat előző tagjait követi, szerintem nem a legszebb. Belül szokás szerint egy képregényt olvashatunk a zenekar tagjairól. Elég béna a sztori, kicsit az az érzése támad az embernek, hogy kényszerből írta a basszeros, csak hogy meglegyen a kötelező pár oldal a borítóba. A főszereplő egyébként a vörös hajú csajszi a Let's Talk About Feelings-ről. A CD-n is az ő arcképe szerepel. A köszönetlista végén olvasható: "Kösz hogy megvetted, vagy letöltötted a lemezt." 3 és fél dollárért egyébként meg lehet rendelni nagyobb méretben is a képregényt.

22 élő felvételt tartalmaz a lemez, ebből 2 új, de az egyik csak valami poénszerűség. 63 percnyi zenét hallgathatunk végig, két koncert anyagát vágták össze. A hangzás tökéletes, eléggé stúdiófeelingje van az egésznek, azért behallatszik a közönség, főleg a jól ismert singalong részeknél. A számok közt nem sok duma hangzik el, azok sem túl viccesek. Talán az egyetlen érdekesség egy hangszercserés darab. Szóval ez a lemez igazából csak a rajongóknak való, ők tuti élvezni fogják, mivel a teljes munkásságot felölelik a számok, és gondolom a legnagyobb slágerek hangzanak el.

A lemezt egy PC-be (vagy Mac-be) dobva megtekinthető egy pár perces bónusz anyag is. A képminőség nem túl jó, meg elég rövid is az egész, de gondolom már nem sokminden fért rá a lemezre a hanganyag mellé. Rövid koncertvideó-részletet láthatunk (Mr. Coffee), ami nem túl hangulatos, áll a szekus a nagy színpad előtt, a közönség meg korlát mögött tombol. Asszem maradok az Against Me! DVD-nél. :) A továbbiakban Fat Mike tesz fel kérdéseket a zenekarnak egy királyi WC-n trónolva, a Lagwagon tagjai pedig mindenféle vicces helyekről válaszolnak totál értelmetlen dolgokat, szóval ez ilyen poénosabb dolog. Jobban jár az ember, ha megveszi a dupla bakelit verziót, ami szerencsés esetben szép színes is.

Ennyi. Mint írtam, leginkább csak rajongóknak ajánlom, de ők már úgyis letöltötték rég...

http://www.lagwagon.com
http://www.fatwrack.com
http://www.fatwrack.de