Punk Portál - 2024. március 28.





 

2005. II. 23-24. Marco Polo


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. feb. 25. péntek - 16:02

Szerdán bunkó zenekarok gyülekezete lépett fel. "A pontos kezdés nyolc órára tehető", aszongya az ajánló. Ja, persze. Nem volt jegyszedés, csak a szekus arc motozott mindenkit, szórólapot kiszórni sem engedett. A fellépők stíluskavalkádjának köszönhetően különböző stílusok képviselői gyűltek össze, hardcore és punk közönség tagjaival egyaránt találkozhattam. Tényleg rengeteg ismerős érkezett, jó sokan voltunk.

9 után valamivel a zenekarok tagjai is letolták a képüket. Ezt azért nem tartom túl szimpatikus dolognak. A Zero Tolerance gyorsan összerakta a cuccokat, és fél 10 környékén el is kezdték a koncertet. Így jó 1 óra maradt a 3 zenekarnak... A múltkori koncert jobban tetszett, de még most is királyak szerintem. A mozgásból visszafogtak kicsit, nem volt akkora pörgés. Ennek ellenére kellemes volt a paraszt-metal-hc, amit nyomtak. Úgy látszik, ez most kezd divatba jönni (lásd. Chief Rebel Angel).

A Something Against You gyengül. Talán 16-17 perc is volt a fellépés, mert Kobera az egyik szám után nekiállt hangolni!!! Felháborító. A koncertet végignézve az a gondolatom támadt, hogy "igen, valami ilyesmi a punk-rock 2005-ben". Sok számot nem ismertem, vagy újak voltak, vagy feldolgozások. Király volt.

A Böilert még mindig nem szeretem, de azért boldogan énekelem a nagyobb slágereket. Itt már a nép is beindult, megtelt a terem, volt bodysurf, meg mikrofonba éneklés is. Albert Balázs gitáron, a Human Error gitárosa basszgitáron szerepelt. Nem volt rossz. 11 után valamivel lett vége a bulinak.

Bandázás helyett inkább elindultam haza, és pont elértem a buszom, aminek nagyon örültem.

Másnap Judy invitálására újra a Marco Poloban kötöttem ki. Igazából terepszemlét tartottam, megvizsgáltam hány punk tolja le a képét ilyen egyáltalán nem stílusba vágó bulira. Meglepően sok ismerőssel találkoztam, meg is dorgáltam mindenkit. Ha már ottvoltam, nekiálltam sörözni, a zenekarokat nem igazán néztem meg. Az első banda a VL45 volt, a második a Haelo. Saját stílusukban biztos jók, ami igazából nem tudom, mi, talán alternatív rock... A POT-t viszont meg kellett néznünk az egész csapat bevonult a terem első sorába. Igazából a POT-vel sem lenne semmi baj, ha az énekes gyerek nem viselkedne ilyen undorítóan. Úgy adja elő magát, mintha legalább egy 10.000 fős stadionban lépne fel. Minden számban 3x közönségénekeltetés, kiabáltatás. Nagyon gáz volt. A dobos viszont profi, tök jól nyomja. A végén megszereztem a dobverőjét is, ami előre gyárilag dedikált. Ilyet eddig még csak a Prosectura dobverőjén láttam, szánalmas. Azért én jól éreztem magam, tomboltam, meg minden.

A buli után még vedeltünk egy darabig, majd a távozás mezejére léptünk, ezen a napon sajnos nem volt ekkora szerencsém a busszal, várhattam csomót. :(