Punk Portál - 2024. április 20.





 

2005. II. 17. PestiEst Café


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. feb. 18. péntek - 18:56

6-kor volt a punkkiállítás megnyitója a Benczúr házban, kicsit sietnem kellett, de 6:05 körül meg is érkeztem. Nem maradtam le semmiről szerencsére. A kiállítás kb. 15 tablóból állt, mindegyiken 4-5 kép 80-as évek punk zenekarairól, punkokról, plusz pár plakát volt kirakva a falakra. Kicsit kevésnek tűnt a kollekció. Főleg ahhoz képest, hogy manapság egy buliról készül 10x annyi kép, mint amennyi itt összesen kinnvolt. Azért érdekesek voltak, igaz a képeken szereplők 95%-át nem ismerem. Auróra Cirkáló, Waszlavik, Feró, Marina Revüe, AMD, stb. A legérdekesebbek szerintem a Fals-ról készült beállított képek voltak. A közönség max 35-40 emberből állt, többnyire oldschool punkerekből, volt, aki a gyerekét is hozta. Pár fiatal érdeklődő is ellátogatott a kiállításra. Egy darabig még biztos meg lehet nézni, szóval akit érdekel a dolog, hajrá! A megnyitót nem vitték túlzásba, a szervező srác pár mondatot szólt a gyűjteményről, de a hangját többnyire elnyomta a háttérben szóló 80-as punkszámokat tartalmazó CD. Bucó legalább frappáns és rövid volt. Annyit azért megtudtam, hogy a CPg koncert alkalmával plakátkiállítás lesz a Music Factory-ban, már csak ezért is érdemes lesz elmenni a koncertre.

Üldögéltünk még egy darabig Keksszel és Edittel, majd elindultunk az Oktogonon található Burger King étkezdébe. Jó 6-7 éve nem ettem ilyen junkfood-ot, de most a SpongyaBob láz miatt be kellett mennünk. A 6-os játékkollekció első 3 darabját meg is vásároltuk gyerekmenüvel egyetemben, jelentős összeggel támogatva a szemét rabló kapitalistákat. Bezabáltuk (jobbra számítottam), aztán irány a PestiEst Café! Kezdés 8-kor, érkezés fél9-kor, még a jegyszedő sem került elő, szóval leültünk, én áttekintettem az árlistát, amit a pincérlánytól kaptunk. Hatalmas kínálat van, minden piából csomó fajta, több oldalnyi koktél. Az árak nagyon durvák. Volt 4 centes pia 2400 Ft-ért... Időközben két helyes lány érkezett, akik elcsábítottak minket söré a bótba. (Merugye pánkok vagyunk.) Tehát vissza az Oktogonra, sör vétel, majd fizetés közben a Barátok köztről csevegtünk a pénztáros csajszival. A hely előtt betoltuk a sört, majd irány le. Már ment a CRA, de persze még csak hangoltak... Szóval ruhatár, érdemes mindenkinek kipróbálni, és elbeszélgetni az itt dolgozó nénivel. :) Volt még egy rakás idő kezdésig, szóval leseggeltünk az iszonyatosan kényelmetlen székekre, és megtárgyaltuk az élet kérdéseit az Idoru-tól kapott banda-sör kortyolgatása közben.

A Chief Rebel Angel-nek ez volt a szilveszteri után a második fellépése. Van benne Polly is Dead tag kettő, Jakab Zoltán énekesként, Szabika a Superbuttból (igazi GG Allin utánérzés volt a kinézete), meg még valaki. Bunkó metal-hardcore jellegű zenét játszanak, igazán szórakoztató módon. Náluk is szabály a max. 15 perces koncert. Nekem tetszett a dolog, igaz kicsit szarul szólt, az ének meg végig torzított, mivel Zoli általában a közönség soraiból énekelt. Bele mindenkinek a képébe. Volt kis Disfear utánérzete a zenének, nem véletlenül. Egy-két szám után húrcsere következett, remekül kitöltötték a jó 10 perces szünetet, látszik, hogy nem most kezdték a rnr-ipart. Bunkó, tréfás beszólások, remek hangulat. Megtudhattuk, hogy egy üveg Tesco vodkáért vállalták a fellépést (belekóstoltam, kurva szar volt), továbbá a nonprofit merch hozzáállásukat is megismerhettük. Készítettek egy köteg CRA matricát, amit csak cserével lehetett beszerezni. 1 db 1 cigi, 3 darab egy sör, 5 darab egy feles. Vagy valahogy így. Én kaptam egyet ajándékba, a pólómra ragasztva. A húrcsere után folytatódott a buli, lenyomtak még pár kellemesen rokkos nótát. Jó lesz ez, csak szóljon kicsit jobban!

Az Idoru egy fantasztikusan csodálatos banda! Igazából tegnap este jöttem rá, hogy a hazai pálya legjobbjai. Nagyszerű emberek, nagyszerű zene, remek hozzáállás! Szépen megtelt a terem a koncertre, érkeztek természetesen csinos lányok, mert ez Idoru koncertre kell. A beígért első sor lehányása végül nem történt meg. Remek koncertet adtak, az összes sláger elhangzott az EP-ről és az albumról. A jó hangulatú koncert során számot is lehetett kérni. Nagyon közvetlenek és barátságosak voltak. Még sok ilyet! Azt hiszem, ha csak tehetem, soha többet nem hagyok ki Idoru bulit!

(Na jó, elárulom, az előző bekezdés a 2 db. bandasörnek köszönhető, amit tőlük kaptam... Valamit valamiért!)

Volt még Blind Myself is, rájuk kicsit sem voltam kíváncsi, így inkább vettem egy sört 450(!)-ért, és ténfergéssel töltöttem az időt. Elhangzott pár igen remek csajozós szöveg is, melyeket kivételesen nem rögzítek az erre kreált topicban... Szépen lassan mindenki távozni kezdett, pedig én mindenkinek felajánlottam a "ma este ordenáré módon be kell baszni" ötletemet. Végül Burger és Stigma kollégák invitálására a Kultiplex felé vettük az irányt egy nagyobb társasággal. Igazi megvetéssel néztem, ahogy a McDonaldsban hamburgerre költik a pénzüket, közben a szomszédos közértből a Piros Mogyorós + Arany Ászok kombóval, vigyorgó képpel távoztam. Remek párosítás! A buszon volt egy kis randalírozás, egy társaság eltávolította a tetőablakot, majd az egyik gyerek kimászott a busz tetejére. Vicces...

És igen! A Kultiplex is igyekszik kivívni magának a "szar szemét hely" kitüntető címet! 2 évig jók voltak kötelező ruhatár nélkül, erre most bekeményítettek. Kb. 25-30 ember állt sorba a ruhatárhoz, az ajtónálló marcona úr pedig semmiképp nem akart kabátban beengedni. Jó a kabát még OK, de a táskám semmiképp nem akartam leadni a benne lapuló 7"-csel. Így inkább elmormogtam egy fakkjút, és hazafelé vettem az irányt...

Az ordenáré betaszajtás pedig marad legközelebbre, asszem.