Punk Portál - 2024. március 28.





 

2003.01.03. Vörös Lyuk Happy SKA Year


Írta: Keksz
Feltöltötte: Keksz
Ekkor: 2003. jan. 6. hétfõ - 17:28

Fellépők: Swing, Misi!, The Buttholes, Csizmáskandúr, SKArabély

Az év első bulija Vörös Yukban nekem változóan telt el. Semmit nem tudtam, de azért bíztam a többiekben, és így már 18 órakor Mr. Sörben italoztunk együtt. :) 20 órára mentünk ki, mert akkor még nincs nagy tömeg, könnyebb bejutni és sehol nincs így keverés. Szóval 14es számot kaptam a ruhatárban, volt valami új szabály, hogyha kimész az udvarra, akkor még simán visszajöhetsz, de ha kimész a kapun, akkor újból belépőt kell venni. Majd valaki magyarázza el, hogy ez mire jó. :)

Nem is tudom mit csináltam, ittam egy sört, majd kezdett is a Swing, Misi!, őket nem láttam még sosem, azon csodálkoztam, hogy Schleki ebben az együttesben is dobol. A zene jó volt, 2-3an mozogtak is rá, de valahogy mindenki csak veszített és hátul állt.

Elötte megjöttek a veszprémi barátaim, így velük beszélgettem. Érdekes, hogy mindig azt látom, hogy mások népszerűsítik a Magyar Taraj újságot, mert most is a veszprémiek árulták a király The Buttholes CDvel együtt. :) Bruin/Maci említette fórumon, hogy jönnek lányok is Veszprémből, hát ez így is lett. Azt is mondta, hogy jól néznek ki, az is bejött neki. :) Már csak azt mondja el valaki, hogy mikor a múltkor lent voltam Veszprémben miért nem láttam őket. :) Na, majd legközelebb (febr.8).

Szóval úgy telt az időm, hogy a zenét hallgattam, és közben beszélgettem. Minden téma előjött, a pesti bulik, a Szilveszter és a közönség.

Jött az együttes, akik miatt én igazából ott voltam. The Buttholes átszerelte a színpadot, beálltak, majd kicsit kellett várni egy dobkulcsra és kezdtek is. Szeretem azt a hangulatot, amit csinálni tudnak. Sok rajongó jött fel miattuk Budapestre, akik az első sorban tomboltak. Volt megint csoportos éneklés, majdnem minden számban jött Laci, hogy énekeljünk vele. Jó volt a hangulat, volt sok szörf. Volt néha rendesen durva pogó is, a cipőm még mindig ott pihen az előszobában, a sarokban tök vörösen, de szerintem majd csak holnap lesz megtisztítva. :) Annyira sikeres volt az én perfekt énekhangom, hogy mire az összes számot végig énekeltem sajna néha csak töredéke jött ki a torkomon, aztán el is ment a hangom. :( Örülök, hogy a buli jól sikerült. Legközelebb is megyek The Buttholes koncertre. :) Az együttes a fellépés után még kicsit elvolt a „rajongókkal” (női rajongók özönlötték el az öltözőt), majd kis idő után téptek haza. Készültek képek, majd megpróbálom őket megszerezni! (Hallod Balagee!!! :))

Jött a színpadra a CsizmáSKAndúr, sokat szórakoztak, mire elkezdték, de azt hallottam, hogy valami felvételt készült róluk, és ezért volt a sok csúszás.

Erről jut eszembe, mikor megérkeztünk éppen Schelkivel kezdtek egy interjút a Vörös Yukról, és még volt pár értelmes kérdés, végigültem a 11 perces riportot, majd Madafaka, Kutya és én is szerepeltünk, Kíváncsi vagyok mennyi lesz bevágva. Készül valami videó anyag, amit ahogy hallottam nemArtban lehet majd megvásárolni, és a magyar punkról (ha van olyan?!) és hasonló dolgokról szól majd.

A ’kandúr hozta a szokásos formáját (bár szerintem most többször bakiztak, mint általában), ment a tánc, mindenki üvöltötte a szövegeket. Jót tett nekik, hogy minden hónap első péntekjén ők a „házigazdák”. Sokan megszerették őket, ha eddig még nem tették volna. Gojko Mitic alatt Bettit hívták fel énekelni, nekem személy szerint így jobban tetszett (női énekkel), mint ahogy az összes régi felvételemen, ami megvan.

A koncert után sokan elmentek haza, de akik bírják a gyűrődést, azok kitartottak. Nekem is jobb lett volna előbb eljönnöm, mert így csak 4kor tévedtem be az ágyba. :( Közben megjött a többi ember, akik HC buliban voltak. Hát csak negatív dolgokat hallottam, de majd gondolom ezt ők is megosztják valamilyen formában. (Gratulálok!)

SKArabély, akiknek csak a nevük elé lett rakva az „S”, ők valamilyen szinten alternatív zenével jöttek. Kicsit idősebb arcok, és így a közönségből is csak az „idősebb” (nálam 10 évvel idősebb) emberek élvezték jobban. Csak azért írom, hogy 10 évvel, mert volt egy széttetovált srác (ez nem negatív, mert ami a mellkasán volt az igazán durván jól nézett ki), aki 31 éves volt. Szóval, aki azon gondolkozik, hogy meddig lehet koncertekre járni, hát van rá sok élő példa, hogy amíg Te magadból nem öregedsz ki.

Végeztek ők is, már nagyon fáradt voltam. Valaki azt mondta, hogy óra 9kor megy mindig busz Margit híd felé, ezért ültem majdnem egy órát, hogy majd elmegyek azzal haza. Szépen kimentem, és persze hogy 9kor ment, de 39kor, így átültem az indulását. Ezért még vártam, kimentem, felszálltam, Kutya és BoriSKA már a buszon ültek. :) :) Sebi is feltűnt, volt az arcán egy szép VY pecsét, ilyen ha az ember a kezén alszik el. :) Ennyi...