Punk Portál - 2024. április 19.





 

2005. II. 1. Süss fel nap, A38


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. feb. 2. szerda - 22:39

Tegnap este újabb dupla bulin vettem részt, sajnos időben átfedés volt, így nem tudtam mindent megnézni.

9 előtt valamivel érkeztem a Süsibe, ahol a 8 órás "kezdés" ellenére szinte még senki nem volt. Azért találtam pár kedves ismerőst, akikkel elcsevegtem a semmiről kezdésig. Elsőként meglepő módon az egyik osztrák zenekar lépett fel, a United Movement. Nem igazán tetszett a dolog, de legalább érdekes volt. A felállás: dob, gitár. Ennyi. Mindketten énekeltek is. Valamiféle lendületesnek mondható rockzene volt ez, de nekem kicsit túl minimál volt a "hangszerelés". Nem is játszottak többet 20 percnél.

A FallenIntoAshes klafa volt, kb. olyan mint mindig, viszont még most sem vagyok rajongó. Volt valami új szám, ami egy ingyenes válogatáson jön majd ki.

Itt már eléggé izgultam, hogy lekésem a dancehall bulit, szóval küldözgettem az SMS-eket, hogy mi a pálya odaát. Dehát az Emberst mégsem hagyhattam ki. Nagyon bírom a zenéjüket, sajnos Budapesten ritkán látni őket, most harmadszor sikerült elcsípni a koncertjüket. Eddigre már összegyűlt a nép is, nem tudom mennyien voltunk, mert természetesen az első sorban álltam. :) Mégsem lépett senki a lábamra, csak páran headbangeltek az igen remek metal/metalcore zenére. Pedig az énekes mindenkit buzdított, és példát is mutatott, nagyon szép pózokat láthattunk tőle, ezek szerintem kicsit viccesen hatottak. Mindegy, a zene nagyon király volt.

Az Embers vége felé nem bírtam tovább, elindultam az A38 felé. Mert hát nem gyakran lát az ember jamaikai dancehall zenekart, az Embers-t meg azért még megnézhetem párszor, remélem. Így sajnos az osztrák Worlds Between Us koncertjéről lemaradtam, pedig a letöltött mp3 alapján biztos jók voltak.

A hajó persze már szépen tele volt, az egyik régebbi dancehall bulin már látott kivetítős megoldást alkalmazták az egyik falon. (Több vetítő felhasználásával hosszú képeket csináltak, nagyon faszán nézett ki.) Megállapítottam, hogy eddigi elképzeléseimmel ellentétben a dancehall bulik sincsenek tele jó csajokkal. :( Volt ellenben sok nem éppen szimpi fiatal, és szállt a ganja füst, de durván. Anélkül hogy egy slukkot is szívtam volna, éreztem a hatását. Nagy mázlim volt, az igen méretes tömegben elsőre megtaláltam táncpartnereimet, és a Ward 21 is épp ebben a pillanatban érkezett a színpadra. Meghallgattam a koncert előtt 2 lemezüket, nem rossz, gondoltam, de élőben biztos nagy királyság lesz. Az igazat megvallva csalódtam. Nem vagyok a stílus nagy ismerője, szóval most biztos baromságokat írok, de kicsit gagyinak tűnt az egész. Egy az, hogy CD-ről nyomták a zenéket, a másik meg az "éljen Budapest, ez a legjobb állomás a turnén", meg hasonló kamu-dumák hangoztatása volt. Mint utólag megtudtam, freestyle-ra itt nem is kellett volna számítanom (számítottam...), előre meg volt rendezve az egész koncert. CD-ről jöttek a számok egymás után, és erre nyomta a dumát, éneket a 4 jamaikai fickó. Az tény, hogy nagyon jó hangjuk van, meg profin is nyomták, de valahogy az egészből nem jött át az a hangulat, amit más hasonló reggae-dancehall előadóknál éreztem. Azért néha én is próbáltam átvenni a ritmust, és mozogni a közönséggel együtt. Kb. másfél-2 óra lehetett a program, aztán levonultak az arcok. Ment persze a tapsikoltatás, meg hasonlók, amit én alapból nem szeretek, de egy ilyen koncertnél ez biztos megszokott. Hívtak fel csajokat, akikkel táncoltak, egyeseken nagyon látszott, hogy tök készen vannak... Ja, a fények persze nagyon profik voltak, ezeket egy Sick of it All vagy Wizo bulin nem igazán lehet kihasználni. :)

Az igazat megvallva kicsit meg is nyugtatott, hogy nem tetszett annyira a Ward21, legalább elmondhatom magamról, hogy nem lettem egy szemét dancehall-os. :) De azért remélem jó sok olvasóból ellenszenvet váltott ki, hogy otthagytam egy HC zenekart a másik buli kedvéért...