Punk Portál - 2024. április 18.





 

2005. I. 22. Rocktogon – Magánzárka, A.D.L, Enema


Írta: Csirke
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. jan. 23. vasárnap - 15:45

Nekem sajnos nincsenek előre megírt sablonjaim, mint Dannak - ezért restellem is magam. De mit tegyek, ha nem vagyok olyan tehetséges, mint ő? :) Ezt ne vegyétek komolyan!
Az egész úgy kezdődött, hogy nem tudok elmenni, de aztán sikerült elszabadulnom otthonról. Fél 8 körülre értem a helyszínre, ahol ruhatár meg pacsizás után kezdődött az év első frenetikus Magánzárka koncertje. Sok részeg meg nemrészeg haver társaságában telt a koncert. Felcsendültek saját számok (Sör, bor,…, Péé, stb.) és feldolgozások (Auróra, HT, Deep Purple, Sabbath) a közönség nagy örömére, akik ezt lelkes énekléssel és pogóval hálálták meg. Az idő hamar elrepült a felhőtlen szórakozásban, úgy egy órát játszhattak, tán többet is. Egy a lényeg, hogy nagyon jók voltak és jó hangulatot csináltak. Ennél többet nem is tudnék írni róluk

Egy kis szünet után következett az Anti Disco League. Fiatal srácok, gyors zene, lelkesedés, miegymás. A zene ilyen blinkvánéttús volt, ami nem az én stílusom, már kinőttem belőle egy ideje, de azért jó volt hallani az All the small things feldolgozást. Volt pár szétcsúszás, pár hamis hang, de első koncerthez képest mindenképp pozitív. Én annyi idős koromban, mint ők azt se tudtam, mi az a gitározás (bár úgy igazából most se tudom). A hangulat meg a pogó náluk is rendesen megvolt, úgyhogy minden jól ment. Ha sokat gyakorolnak ilyen lelkesedéssel, akkor szerintem még fogunk róluk hallani.

Kis átszerelés után következett a már kiforrot zenét játszó Enema. Ők a tipikus skatepunk vonalba tartoznak szerintem (öltözködés+ zene). Saját számokat játszottak a koncert első felében. A második blokkban pedig feldolgozásokat, mint például Buttholestól az Ennyi épp elég, valami karácsonyi szám, meg a pancsoló kislány (asszem így hívják, de nem biztos-de tudjátok mire gondolok, ugye?). A még 1x című számot ráadásként is eljátszották, a számok között ment a baromkodás. Jó kis koncert volt, csak semmi mozgás.

Összességében: szeretek fiatal zenekarokat nézni, hiszen kell az utánpótlásnak is kire támaszkodni! Még egy kicsit üldögéltünk, poénkodtunk, aztán hazahúztuk a belünket.