Punk Portál - 2024. április 26.





 

2005. I. 7. Vörös Yuk, Kék Yuk, Süss Fel Nap!


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2005. jan. 8. szombat - 17:50

Öh, izé, asszem ez volt az idei év első koncertje, ahova ellátogattam. Nem hozott sok változást az újév.

A Kék Yukban kezdtem, ahol elcsíptem a Másodosztály koncertjének második felét. Többen is szóltak már róluk elismerően a fórumon, én is csak alátámasztani tudom ezen véleményeket. Meglepően király koncertet adtak! Sajnos még elég kevesen voltunk a teremben. Lehet az, hogy most láttam őket először?? Nem tudom. Mindenesetre elég profin játszottak, nagyon vegyes stílusban. Az alap valamiféle deszkáspunk dolog, amit aztán hardcore-ral, metállal, és sok egyéb elemmel kevertek. Külön emelte a színvonalat a két énekes, az egyik ordított, a másik énekelt. Érdemes lesz odafigyelni erre a zenekarra! Remélhetőleg hamarosan kijön a small fonts-szal közös split lemezük.

Asszem a Show Your Life következett, de ekkor én a Vörös Yukban tartózkodtam, ott is fel kellett mérni a terepet. Teljesen más közönség halmozódott itt fel, mint a Kékben. A Rovátkolt Barom koncertjéről sajnos lemaradtam, de kaptam tőlük egy promoCD-t, ami érdekesnek ígérkezik...

Közeledett a 10 óra, így a Süsi felé vettem az irányt. Hát, úgy tűnik, nem sok ska-arcnak ér meg 800 Ft-ot egyetlen zenekar. Az eléggé üres helyen a Józanészek zenekar közönsége tartózkodott (gondolom), kb. 8-10 elvetemült "ska-arc" társaságában. Az említett egyetlen zenekar az elsőként játszó Ska-Hecc volt. Újabb lemezbemutató, már fel van véve, de még kiadás előtt áll. Néhány ember mozgott itt-ott, amúgy semmi lelkesedés... Krsa-val hátrébb állva elemeztük a koncertet. Nagyon jól szólt minden, a legnagyobb negatívuma a zenekarnak szerintem az, hogy totál egy helyben állva játszanak. Tényleg, meg sem mozdultak! Közben meg énekelnek, hogy mindenki táncra perdül, indul a party, stb. Krsa-val arra a megállapításra jutottunk, hogy vannak nagyon szuper szerzemények, de néhány kicsit kilóg a sorból, annyira nem tetszettek nekünk. Ezek remélhetőleg majd lassan lekopnak, és jönnek a még jobbak! Azt hiszem, kedvencemként kiemelhetem a szellemvasutas számot, ami igen tréfás, ráadásul zeneileg is remek. Remélem, minél előbb elérhető lesz az album...

A Józanészeket nem vártam meg, inkább visszahúztam a Kék Yukba, ahol a Fallen Into Ashes végét értem el. Kb. 2-3 számot hallottam, ami elég jó volt a ska-reggae produkció után, nem árt a változatosság! Ennyi elég is volt. Nagyon pozitív az előadásmódjuk, Zolee is királyul nyomja! :) Mozgás emlékeim szerint nem nagyon volt a közönség soraiban.

A Blood is Fire remek volt! Kb. egy megszokott bulit nyomtak, sok ember, mozgás, singalong, móka, kacagás. Lehet, hogy kéne egy kis változatosság most már, valami új a koncertekre. Mondjuk nekem így is tökéletesen megfelelt.

Az In God We Trust-ot már nem nézték meg olyan sokan. Amíg csak a háttérben szólt, nem éreztem azt, hogy oda kéne mennem megnézni őket. Azért később belenéztem 1-2 számba. Az énekes kicsit túlságosan erőltetetten ordít szerintem. Amúgy elég jó, technikás metált nyomnak, csak kicsit egyhangúnak éreztem a zenét.

Láttam még a Csók és Könny legvégét, a Zsíroshajú kultúra lassítva, melankolikus verzióban hangzott el, majd Abbé visongva adta elő az utolsó strófát. Érdekes volt. Végül egy új számot játszottak el, aminek sajnos nem értettem a szövegét.

A Vörösben nem volt túl izgalmas az after. Csak pár punk fetrengett. A Kékben viszont DJ Jogsi és Lobi vette át a terepet, most a megszokott slágerek helyett 80-as évek party vette kezdetét, szólt minden szemét, amiket most nem sorolok fel. Sajnos szín józan voltam, így annyira nem élveztem. Az tagadhatatlan, hogy nagyon jó hangulatot csináltak, mindenki táncolt. Hajnal 3 körül a távozás mezejére léptünk.