Punk Portál - 2024. március 28.





 

2003.01.03.-Gödöllő, Trafo: Count Me Out


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2003. jan. 5. vasárnap - 20:59

A mai beszámoló elég rövid lesz, mert olyan témában írok, amihez nem értek eléggé.

Kocsival érkeztünk Gödöllőre, mert HC bulikra úgy illik. :) Még nem voltak túl sokan, de már az ajtóban ismerősök fogadtak a Nesze és a Deadbeats zenekar soraiból.

Lemenetel után az árusított cuccokat tekintettük meg, volt Strike Anywhere kislemez, átlátszó zöld bakeliten, 4 számmal, 750 forintért. Valamiért sokkal jobban fogyott, mint a Count Me Out CD-je. Tudtommal a Count Me Out egyik tagja játszik a Strike Anywhere-ben is, valószínűleg azért hozták ezt a lemezt. Volt matrica, kitűző, és két fanzine. A Bullet névre hallgató ingyenes Belgiumból, ez hc-punk témájú, és a Reflections, ami inkább hc-snek tűnik, mert szinte egy zenekart sem ismerek belőle. Azért kíváncsiságból megvásároltam 500 forintért. Kár, hogy 2001 tavaszi szám.

Nagyjából időben kezdett a Resources, őket már egyszer láttam szegeden. A zenekarban az énekes a legjobb, tök magas hangon üvölti végig az egészet. Vicces fickó. Azzal kezdte, hogy "Táncolni nem kell." Mindenki engedelmeskedett, egy szál ember nem mozdult meg. A zene nem volt túl érdekfeszítő, de mint már írtam, nem értek hozzá. De mások is azt mondták, hogy unalmas.

A Hold X True-hoz már elég sokszor volt szerencsém. Tudtommal ők azért elég nagy névnek számítanak a hazai HC életben, ennek ellenére mindenki csak egy helyben állt az egész buli alatt. A zenekartagok viszont ugrándoztak, rohangáltak, az énekes (Egy, ha jól tudom a nevét) többször is megpróbálta megmozgatni a közönséget, de nem jött össze. Ezért gyorsan abba is hagyták, nem csodálom, hogy nem volt sok kedvük játszani. Volt több feldolgozás is, de én egyet sem ismertem, mert műveletlen vagyok, nem igazán lógtak ki ezek a számok a többi közül, nem tűnt fel, hogy másik banda írta.

Azt hittem, hogy mindenki a Count Me Out-ra tartalékolja az energiáját, de sajnos tévedtem. A zenekar előtt óriási félkörben üres tér, majd utána egy rakás ember álldogál majdnem a hátsó ajtóig. Az üres területen kamerások, fényképészek hada. Nem lett volna ezzel semmi baj, ha nem csak ők álltak volna ott. Néhány punker megpróbált néha mozogni, body surf, a tömeg lökdösése, de szinte semmi hatása nem volt. Az énekes kérdezi, hogy "Are you allright?" vagy valami ilyesmit, amire ugye a közönségnek teli torokból kéne ordítani, erre egy-két "Yeah." bekiabálás, aztán annyi. Lehet, hogy a zene volt szar a közönségnek, vagy lemezen jobban szólnak, én most hallottam először. Szerintem nem volt rossz, valamivel dallamosabb hardcore-t játszottak, mint a két előzenekar. A szövegekből egy büdös szót nem értettem, az énekes nem fűzött kommentárokat a számokhoz, szóval a mondanivalóról nem tudok semmit. Játszottak vagy 25 percet, aztán a végén elnyomtak egy feldolgozást, és vége. Nekik se volt sok kedvük az egészhez.

Nagyon korán vége volt, akik HÉV-vel jöttek, azok nagyon beszívták, kb. épp lekésték az utolsót. Épp ezért mentünk kocsival.