Punk Portál - 2024. március 29.





 

2004. XII. 19. Vörös Yuk - Punkkarácsony


Írta: Dan&Danika
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. dec. 20. hétfõ - 19:44

Dan:

Rövid leszek, mert nem sokat láttam. Igazából egy lemezért mentem le a VY-ba, de sajnos már eladták előttem. :( Meg a HT-ra is kíváncsi voltam. Mint kiderült, ők játszottak utolsónak... Viszont a többi zenekart nem néztem meg. Inkább beszélgettem pár megjelent ismerőssel (nem volt sok). Meghallgattam Huszár Jani élménybeszámolóját ázsiai turnéjukról, nagyon érdekes volt. A hely szinte dugig megtelt, mint a régi Csizmás bulik idején. Nagyon sok nagyon fiatal fiú és lány verődött össze.

A teremben keményen ment a pogó a Hatóságilag Tilos! koncertje alatt végig. Egy számra, a Valahol-ra bemerészkedtem, de aztán gyorsan ott is hagytam a népet, mert büdösek voltak, és izzadtak. :) Fasza koncertet adtak McCheap-ék, de a hangzás nem volt tökéletes. Kurva hangos volt (pont ilyenkor kell otthon hagynom a füldugót...), és eleinte nagyon kásás is. Aztán ezen javítottak. Kb. 1 órát játszott a zenekar, vegyesen mind a négy lemezről. Bazsó totál részegen felvánszorgott a színpadra, és előadta az Anarchiát. Öröm volt hallani. Bár a beszéd már nem nagyon ment neki, a szövegekkel szinte végig tisztában volt. Beidegződött már neki biztos. :) A végére a Búcsú című számot rakták, ezt szerintem nem szokták játszani. Aztán a ráadásban még 3 slágert hallhattunk. Látszólag élvezettel nyomta végig minden zenekartag, ami jó. Megállapítottam, hogy a HT még mindig ott van a top magyar punk zenekarok között. (A többi fellépővel ellentétben.)

A buli után özönlöttek ki az emberek, én is csapódtam az árhoz, és elindultam hazafelé.

Danika:

Kis késéssel értünk a Yukba. A hely eléggé teli volt, kész csoda volt pl. ha 5 perc alatt kijutottam a budiba hugyozni.

A Yellow Spots kezdett, a többinél rövidebb ideig játszott. A zenéjük jó volt, csak nem indult be még rá a tömeg. Utánuk a Gerebje következett. Őket korábban nem ismertem max. csak névről. Na náluk már kezdett valami kis pogó beindulni. A szövegeikre meg úgy általában a számaikra nem emlékszem. A Punktum követte őket, na ezt a bandát sem ismertem korábban annyira mint a nagyobb nevűeket szóval nem sokra emlékszem. A pogó már itt is eléggé ment. Azt hittem ezek olyan bandák akiknek még lesznek kisebb bajaik a színpadon, de semmi ilyesmi nem jött közbe. Haverom szerint kb. 40 percet nyomhatta a Gerebje és a Punktum is.

Jött a PICSA, őket már nagyobb lelkesedés fogadta az előzőekhez képest. Na ő rájuk még részegen is jól lehet emlékezni, valószínűleg azért mert nem ismeretlenek voltak számomra mint a Gerebje :) Ekkor volt a legnagyobb pogó, bár lehet hogy a HT-re egy kicsit jobban mozgott a tömeg, nem tudom. Megint nyomták az okosságaikat, és ekkor végre a tömegből is sokan kiabálták a szövegeket. Többször mondogatták, hogy mindjárt 15 éves az együttes, és tavasszal lesz valami jubileumi koncert. 50 vagy 60 percen át nyomták.

És persze utolsónak hagyták a legjobbat, a HT-t... Iszonyú jó volt, mozgott a tömeg rendesen. A hangosítással eleinte voltak gondok, pl. a basszus nagyon elnyomta az éneket. Később már nem nagyon volt ilyesmi gond. 1 teljes órán át játszottak és legalább látszódott rajtuk hogy élvezik. Az egyik számnál felhívtak egy részeg faszit akit mindenki ismert ott rajtam kívül (kezdtem hülyének érezni magam), aki beszélni se tudott de azért a szám szövegét elmakogta furcsa mód, de ezt már Dan leírta beszámolójában. Sajnos kb. 10-15 perccel a HT befejezése előtt eljöttünk, mert ha lekéstem volna a buszt akkor a következő csak 3 óra múlva méltóztatott volna jönni.

Összességében minden fasza volt, jól megtelt a hely, csak azokat nem értettem, akik 4 órán keresztül ugyanannál a padnál ültek, és ülve nézték végig a koncerteket... Biztos csak úgy volt 1500 felesleges pénzük...