Punk Portál - 2024. április 19.





 

12.28. NemArt Segélykoncert - Insistence, dAMN, Nesze, The Deadbeats, Csalez Lopez


Írta: Keksz
Feltöltötte: Keksz
Ekkor: 2002. dec. 30. hétfõ - 12:57

2002.12.28. NemArt Segélykoncert ::: Insistence, dAMN, Nesze, The Deadbeats, Csalez Lopez

Szombati nap, melyet az állam kicsit elrontott azzal, hogy dolgozni kellett. Semmi gáz nem volt vele, csak egész nap nem volt fűtés és így semmi kedvem nem volt este még a hidegben valahová is menni. De hát a társaság és az élmény elhajtott a koncertre.

Elméletileg 17 órakor volt találkozó a Kókusz nevű helyen, ahová én kb 18 órára értem, így legalább már voltunk páran :) Italozgattunk, dumáltunk, és lassan indulhattunk is ki nemArtba. Szokásos utazás, pisilés és italozás tovább.

Nem tudom mikor értünk ki, kb. fél 9 lehetett, nem voltak sokan, de ez szokás az ilyen éppen fontos koncerteken, ahol valami jó cél miatt gyűjtenek. Na mindegy, aki ott volt, az „minőségi” közönség volt :)

Kb. lepakoltunk és vettem egy sört, és kezdett a színpadon a meglepetés együttes, akik elméletileg a fellépés előtt 1 nappal tudták meg, hogy játszani fognak. Ja, hogy mi is a nevük?! Ez egy kicsit vicces volt, mert bár ki akit megkérdeztem: „Nem tudom!”, amikor meg elmondták, akkor kb. 1 másodpercig tudtam megjegyezni. Így úgy döntöttem, hogy később beszélek a srácokkal. A produkció szerintem sokaknak tetszett. Hallottam, hogy jók lesznek ők, ha még a gitáros és a dobos kicsit javul (ezt nem én mondtam, hanem a közvélemény). Ja, hogy Ti még mindig nem tudjátok kik álltak a színpadon?! :P

Hát az Insistence, akik kb. ebben a formációban pár hónapja játszanak együtt, és ez volt az első igazi fellépésük, ha egy zártkörű (csak rajongóknak) bulit leszámítunk :)
Ezért sok feldolgozást játszottak: Sick Of It All, Ten Foot Pole, Bouncing Souls, h2o (3 szám), Pennywise (2 szám), és csak 2 saját számuk volt. Csak annyit tudok mondani, hogy kitartás :) és sok jó koncertet.

Második volt a színpadon a dAMN, akiket láttam december 23án is. Így nem igazán akartam bent maradni, de bent tartottak :) Pl. volt szám, amit csak nekem küldtek, volt „lebonyhádizás”, ami kicsit erős (itt eredetileg más szó állt) :), mert közöm sincs Bonyhádhoz, sőt az egy másik megyében is van, mint az én igazi lakhelyem!!! És volt egy hölgy, aki végig az én 3 hetes cipőmön ugrált, tépett és lökdösött, de megbocsátok :) Ja, hogy a zenéről is írjak. Szar volt, mert nagyon siralmasan szólt, baj volt a mikrofonnal, de ez nem vette el a kedvüket, végignyomták a bulit, és azért jó volt. Hallottam Sebi produkcióját is az új számban. Majd utána a közönség hallhatta az én fenomenális gitárszólóm :), de valahogy inkább néposzlató és idegszaggató vége lett, mint a nagy sztárság. :(

Megtelt a színpad előtti „emberüres tér”, a NESZE következett! Vártam őket, mert utoljára több mint egy hónapja láttam őket, a szülinapi bulijukon. Eljátszották a kedvenc számaimat. Azt hiszem az Információval kezdtek, majd jött a többi jó „slágergyanús” nóta. :) Volt Misfits - We Are 138 feldolgozás és a végén a Kegyhalállal zártak, de Marci a Semmi Komolyból kért még egy számot, erre az együttes elnyomta az SK - Hősi halál című számát, amire „végre” beindult minden, Marci és Mező és néha én is (ha mikrofonhoz jutottam) egyszerre énekeltünk Petivel a szöveget. Iszonyat nagy volt. A végén a legnagyobb poén Tibitől (NESZE dobos) jött: „huh, egy hétig gyakoroltuk ezt a számot!”. :)) Itt már az én kedvem is teljesen helyreállt.

Peti meghívott sörözni (köszi), ami úgy elég jól esett, de így a The Deadbeats végére értünk be. Ami nem is volt akkora baj, mert addig úgysem történt semmi, míg mi nem csináltunk. :) Talán utolsó számnál kezdeményeztünk egy „kicsi a rakást”, de nem nagyon lett belőle semmi, azt leszámítva, hogy Marci (SK), majdnem kimúlt :( Az emberek csak álltak és nem tudták, hogy mit is csináljanak. :) Utána a ragga szám alatt valahogy elszabadult a pokol. Krsa a tömeg tetején a mikrofonnal, a kábel csak úgy tekeredett mindenfelé, Burger a basszerral a tömeg „vonzásában” (alig bírtam tartani – fogyókúra?!), akkor jött a legdurvább rész, mikor Krsa a földön fekve énekelt. Ekkor kialakult egy színpadi „kicsi a rakás”, ahová az együttes tagjai hangszerrel ugrottak be, és a közönségből páran csak úgy lazán. A dobba rúgtak, repült a mikrofonállvány, nagyon állat volt, az egészről videó is készült. Végén Tibi (vendégzenész) bedobta a dobverőket, sikerült is elkapni, de valahogy kicsúszott az a disznó. :)

Hát ezek után nem is tudom, hogy mit csináltam, valahol csak úgy elvoltam. Míg jött a Csalez Lopez, hát sajnos nem volt billentyűs, így Kicsi azt mondta nem lesz SKA, csak ordítani fog. Saját bevallása szerint sem álltak a helyzet magaslatán, mert mindig azon törték a fejüket, hogy most mit is játszanak. Így nem nagyon tetszett, de gondolom nem direkt csinálták. Sokan már elmentek és így nem is voltak sokan bent. Azért lehetett néha táncikálni.

Még volt egy kis időnk buszindulásig, a buszmegállóban hülyéskedtünk, majd a buszon rendesen leült a hangulat. Csak Tibi dobált tökmaggal, de utána adott „csemegét” és így nem bántottam :)

Ebben az évben ez volt az utolsó buli a NemArtban, ahol ott voltam, sajnálom, hogy január 4én lesz a záróbuli. A továbbiakban sok sikert kívánok a NemArt csapatának és köszönöm, hogy voltatok és remélem lesztek is még valamilyen formában.