Punk Portál - 2024. április 23.





 

2002.12.23 - I. Babkarácsony Pécs


Írta: Keksz
Feltöltötte: Keksz
Ekkor: 2002. dec. 28. szombat - 13:46

2002.12.23. I. Babkarácsony - Pécs, Stunczorgó

Kis csapatunk 12:55kor indult le Budapestről Pécsre, az út kellemesen telt, csak az volt nagy kár, hogy összesen 4 óra 18 percig tartott plusz a helyszínen még kb. 40 percet kellett gyalogolni.

Szokásomhoz híven sörrel és kis kajával érkeztem a helyszínre, ahol már a vagonban várt kalóz, Ócsi, MoTa, TerJack, Sebi és Pant, később beesett Kipu is. Szóval volt szerencsém az Ex Costa-val és a dAMN zenekarral utazni ;) A vonaton nagyon jól elvoltunk, született pár vicces és komoly kép, volt sósmogyoró csata és persze ivászat.

Most voltunk először a helyen, melynek neve Stunczorgó, de senki nem jött rá, hogy ez mit is jelenthet, és én meg elfelejtettem megkérdezni ;) Mit is mondjak róla: kb. egy ilyen rozoga ház belső udvarában hátul helyezkedik el. Elég nagy hely, van minden szórakozási lehetőség, láttam egy csomó átmásolt kazettát és feltűnően sok bakelitet, az árak is elmentek: 220 Ft a csapolt Soproni, ami szerintem nem is volt rossz, borról nem tudok nyilatkozni, mert azt nem iszok, a zsíroskenyér pedig 70 Ft.

Mindenki nagyon kedves volt, összehaverkodtunk a helyi együttesekkel, aztán bementünk a színpad mögé, ahol szerencsére volt még annyi hely, hogy a cuccunk elfért.

Első fellépő az Orosz Rulett volt, ők Győrből jöttek le egészen Pécsig, 11kor indultak és az egyik srác faterja hozta le őket, lejátszottak amit szerettek volna megnéztek még két bandát és mehettek is haza, mert a szar idő miatt nem akartak tovább maradni ;( A srácok jó fejek voltak, sok feldolgozást játszottak: Rancid, Clash, NoFx és volt pár jó kis saját számuk is. Volt SKA egyveleg, mivel ők készültek erre a Kaliforniai és Deszkás együttesek fesztiváljának meghirdetett zenei szösszenetre ;) Nekem tetszett, főleg azért mert még szájharmonika is volt benne, ami tök jól illett hozzá ;) Közben egyre több sör ment le. NoFx – Bob alatt sajnos történt egy kisebb probléma: Hellfire barátom találkozott a karommal és 2-3 számon keresztül vérzett az orra, kicsit görbe is lett, remélem azért nem tört el ;( bocsi ..

Második volt a budapesti dAMN együtes, mivel őket sem ismerték a helyi emberek ezért ketten kalózzal tomboltunk. Voltak a megszokott feldolgozások és a sok saját szám. Sok számot küldtek nekem Zoliék, köszi érte. Metálra ment a headbang, lehet ezt nem kellett volna, mert később úgy fájt a fejem ;( Egy új számmal leptek meg mindenkit a fiúk, ami már teljesen az új 4es formációra készült, kár hogy nem hallhattuk a fenomenális gitár témákat, mert szegény Sebi barátunk elfelejtett valamit ;) Azt hiszem neki is megártott a sör, ez később vízszintesen tetőződött is ;)

Itt már nem a program szerint játszottak a bandák, így mindig rohangáltam tollért, köszi Peti! És írtam szorgalmasan hogy kik jönnek.

Színpadra lépett a komlói Crime, akik nem a megszokott komlói punk vonalat lovagolják meg, hanem átmentek ilyen hörgős zúzdás darálásba. Nekem nem tetszett, ezért nem is nagyon figyeltem, csak annyit még erről, hogy úgy kezdődött, hogy az énekes első ordítása az volt hogy SKA, gondoltam mehetünk ropni, aztán köze nem volt hozzá. Lehet már ez is olyan divat lesz mint a számokban az Oi! a fiatalabb bandáknál?! ;)

Közben kicsit összekevertem a Honeyball dobosát, Tamást Szabolcskával, aki persze ott sem volt a buliban :( De itt már kezdett eluralkodni rajtam az alkohol ;) Bocsi ..

Na, Honeyball Százhalombattáról a színpadra, kaptak tőlem csokit, ami később visszaköveteltem, mert a piszkok nem akartak nekem még egy számot eljátszani. Nekem tetszik, amit csinálnak, szerintem csak én ismertem őket, nem akarok szerény lenni, de ez így van. Hoztak a régi demóból, nem tudom hogy fogyott, remélem azért valaki rászánta magát, hogy otthon is hallgathassa ... Nem hozták be a raszta-sapkát, nem akartak showt csinálni?! Aztán mégis sikerült, egy pesti punk arc, Marci kért tőlük ETA-t, amit ők teljesítettek is, nagyon durva volt ;) Örülők, hogy voltam ...

MKHF Paksról a következő, őket teljesen kihagytam, hátul ültem egy szép ágyon, és Sebivel dumáltam, és söröztem. Kimentünk pisilni, és hogy a Hátsó Szándékot népszerűsítsük a Skinhead reaget énekeltük befelé, mikor elhangzott a szánkból, hogy „Oi!, Oi!, Oi!”, egy nagy állat gyerek megkérdezte, hogy „ezt ki mondta?”, válaszoltunk neki, hogy „hát én!”, erre ő: „ezt nehogy még egyszer meghalljam”. Mondták a buli előtt, hogy „néha vannak fent kopaszok, és szeretnek balhézni is”, ezért mondtam a szervezőknek, kérdezte hogy „ki volt az?”, rámutattam és kiderült, hogy ő csak a biztonságiőr („Vajon miért üres a fej?!”).

Szóval a zenére visszatérve sok volt a feldolgozás, kalóz ismerte őket régebbről és azt mondta, hogy akkor sokkal jobbak voltak és mostanra mintha teljes tagcsere lett volna.

Az est házigazdája - Aljas Kúszóbab - lépett a színpadra, megtelt a nézőtér, ment a pogó, jó lett a hangulat. Közben megérkezett a The Buttholes, beszélgettem Lacival és Balázzsal, aztán nagy meglepetésemre kaptam egy The Buttholes (CREW) pólót, amit egyből fel is téptem magamra, köszönöm szépen, nagyon örültem neki ;) és a szendvics is finom volt, egyenesen Veszprémből ;) Szóval beszélgettünk és ittunk ...

Volt egy nagy paraván, amiről kiderült, hogy Tücsök a dobos barátnőit tartalmazza, később mondta, hogy szépen el volt vele mire felragasztotta a sok cicis lánykát ;)

A számokból csak párat ismertem, de azért jók voltak ... Ők sokat játszottak, de ha már fáradtak a bulival ;)

Következett a pécsváradi MUST, akiknek most jelent meg az új albumok, ha emlékezetem nem csal, és december 28-án lesz a lemezbemutató koncert Pécsváradon. Őket is hátulról figyelve néztem végig, nem is tudom az este folyamán mennyi sört ittam meg, de szerintem valami rekordmennyiséget, ami a pénztárcámból kiderült ;(

A produkció után a hely úgy kiürült, hogy voltunk vagy tizenöten. A Buttholes így kb. 5 embernek játszott. Nekem nagyon bejött, végig üvöltöttem az összes szám szöveget, sőt még énekeltem is. Itt majdnem egy hülyegyerek beverte az arcom, de egy másik rendes arc lefogta ... Nem tudom mire lett volna jó, és hogy miért kaptam volna: „mert nekem jött?! Vagy mi a szar?!”. Volt bent elől egy ilyen szerkezet, ami szappanbuborékokat csinált, na az tök jó volt, főleg mikor a szemedben vagy a szádban éneklés közben durrantak el. Rossz volt, hogy mindenki elment és nem nézte meg őket, egy helyi gyerek dicsérte a zenét, én meg helyeseltem ;)

Kipakoltunk az autóba a koncertjük után, aztán léptek ők is vissza Veszprémbe. Balázs csinált sok képet, majd publikáljuk ...

Az est fejfájása most kezdődött, fellépett a Bonyhádi Tres Trogeros. Mindenki részegek volt, értelmetlen szarságokat csináltak. Poénkodtak, perverzkedtek: volt orális szexre felbuzdító pénzügyi ajánlat, 3 fehérbálna és olyan sokáig játszottak, hogy az hihetetlen. Volt olyan szám, a Labamba, mikor kiegészült a banda és mindenki azt csinált a színpadon amit akart. Kalóz is ment basszerozni és cint ütni :) Nekem nem tetszett, de a dAMN még nem alvó részének nagyon bejött, Sebi szegény, vagy ő járt jól?! Átaludta az egészet.

A vége után mindig volt még egy ráadás szám, de azért ilyen három – fél négy között befejezték, utána a basszeros arc hagymát evett és azzal kínálgatott mindenkit. Én is kaptam belőle ... plusz sört.

Segítettünk kicsit pakolni, majd búcsút vettünk a helytől és irány a vasútállomás. Ott meg vettünk felvágottat, kiflit, kenyeret és persze sört. Amitől már a szememet sem tudtam nyitva tartani annyira kész voltam, mert persze vagy hármat még meg kellett innom. A vonaton ezt még valami tetőzte, de ezt jó, ha csak azok tudják akik ott voltak, csak annyit, hogy nagyon pofátlanok voltunk és viccesen alakult a dolog ... Én Szakály-Hőgyészen leszálltam a pesti vonatról, ami ötkor indult Pécsről, majd tapasztalván, hogy buszom csak 8:42kor van (és éppen hatot ütött az óra), az első autónak intettem, aki megállt és el is vitt. Lefeküdtem és délig húztam ...

Pécs: ha ez hagyomány lesz, akkor jövőre is megyek!!!