Punk Portál - 2024. március 29.





 

2002.12.20-Nemart: Punk&Ska Christmas 1. nap


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2002. dec. 21. szombat - 15:39

Mindjárt itt a karácsony, amit a punkereknek is meg kell természetesen ünnepelni. Tegnap elkezdtük a punk-ska karácsony első napjával, ma folytatjuk a második nappal.

Úgy kezdődött, hogy 1 órát fagyoskodtam a Körtéren, mert sokat késtek az emberek, akikkel találkoznom kellett, mondjuk nem meglepő a csúcsforgalom a karácsony előtti utolsó pénteken. Az előbuliba szétfagyva érkeztünk, ezért fogadalmamat megszegve egyből pálinkával próbáltam felmelegíteni magam. Kaptam király South Parkos pólót ajándékban (kösz, Furkó!), egész este abban nyomultam a klubban, remélem mindenkinek tetszett. Feltöltöttem néhány cuccot a punkftp-re, ittam egy kis sört, majd indultunk is. A sörből az útra is maradt, a hangulat emelkedett, voltunk már egy páran. A HÉVen asszem beszóltam egy néninek, mert én igazi lázadó punk vagyok.

Annyian voltak már érkezésünkkor, hogy alig fértem be a bejáraton a jegyvételhez. És az emberek meg csak jöttek. Elég gyorsan ki kellett szedni a felező falat a teremből, és még így is elég szépen megtelt. Végre egy buli, amire jó sokan voltak kíváncsiak. A közönség összetétele elég vegyes volt, voltak fiatok, régi ismerősök, suttyú pankok is szép számmal. Néhányan persze már az első zenekar előtt aludtak a sarokban, vagy itt-ott.

A Tizenhét kezdett, és úgy érzem a pálinkának (ha nem is ittam sokat) megvolt a hatása, mert kicsit homályosak az emlékeim. Jó volt, táncoltunk, az énekes őrültködött, fetrengett a színpadon, meg hasonlók. Már majdnem Boogie Mamma színvonal volt. :)

Minden zenekar 3/4 órát kapott, és fura módon nagyjából be is tartották a kezdéseket, 8-kor kezdett a Tizenhét, kilenckor a Semmi komoly. Közben megérkezett Rocco a frissen nyomott Magyar Taraj 8-al, amiből kaptam egy tiszteletpéldányt (kösz, Rocco!).

Szóval Semmi komoly. Már rohadt nagy tömeg volt, nagyon sokan táncoltak, voltak circle pit próbálkozások is több-kevesebb sikerrel. Játszottak régi slágereket, meg újakat is. Még itt sem teljesen tiszták az emlékképeim, szóval ennyi. (Minek ír koncertbeszámolót olyan, aki nem is emlékszik a zenekarokra?)

Kókler: Király volt! Igaz elfogult vagyok, mert ők a kedvenceim. Voltak a slágerek (3 lábú nő, Csináld csak, stb.), meg az újak, amikre a múltkor azt írtam, hogy nem tetszenek annyira. Beszélgettem az énekessel, kérdezte, hogy miért. Persze nem tudtam válaszolni a kérdésére, végül arra a megállapításra jutottam, hogy talán csak azért, mert ezeket még nem ismerem, naná, hogy az jobban tetszik, amit már százszor meghallgattam. És ez az elméletem asszem stimmel is, mert most már sokkal jobban tetszettek az újak. Elvileg január-február táján felvesznek egy lemezt, azon majd meg lehet hallgatni ezeket jó sokszor. Ja, és üzenem, hogy ne hagyják le róla a Régi jó ska című számot, mert szerintem az is jó!

A Csizmáskandúr hozta a szokásos formáját, végigjátszottak a számokat, amiket mindig, mindenki táncikált. Nekem a Skanking görcs meg a Ska suli a kedvenceim, de a többi se volt rossz. A Tequila helyett most is Bonaqua-t üvöltöttünk egy páran, de nem sikerült elnyomni a nagyszámú közönséget. Már a Kókler alatt egy néhány lányból álló tánckar ropta a színpad szélén, itt is folyatódott a dolog.

A Jan feat USSDR nevű osztrák zenekar valamiért nagyon felkapott most Magyarországon, állandóan játszanak. Nem rossz a zenéjük, a koncertnek elég jó hangulata volt, de én bunkó módon alig hallgattam meg pár számot, inkább elbeszélgettem néhány emberrel odakint.

Végül színpadon a Hátsó szándék! A közönség szar volt, de a zenében persze most sem csalódtam. Néhányszor kicsit próbáltam bemenni pogozni, de csak ütött mindenki ezerrel, úgyhogy inkább a szélen állva üvöltöttem végig az összes szöveget. Megint beállt a tánctér közepére a félmeztelen verekedős csávó, de tudtommal szegényt most egy páran elkapták. Nem sajnálom nagyon, de az is biztos, hogy ettől nem lesz normálisabb, hogy kapott kettőt a képébe. Játszottak egy vadi új számot, amit most hallottam először, meg volt még egy-két szám a következő lemezről, amire már nem kell nagyon sokat várni elvileg. Az első szám meglepetés volt, egy tök régi, csak most nem jut eszembe, melyik. Mindenesetre örültünk neki. Egyébként a slágerek, ami meglepő volt, hogy berakták a közepére a Fiatalon nincsen szép halál-t. A végen bónusznak Skinhead regae, majd persze Együtt az utcán.

Valamelyik szünetben a színpadnál álldogáltam, amikor Lipi kezembe nyomott egy Csizmás-Kókler: Juhászképző CD-t (kösz, Lipi!), úgy látszik ez egy ilyen nap volt, elárasztottak ajándékokkal. :)

A végén épp ment a busz, de a ruhatárnál sorba kellett volna állni, amihez nem volt kedvem, ezért a 3:20-assal távoztam, 5-kor már le is feküdtem aludni, majd 9-kor ébredtem arra, hogy valami idióta telefonált valami reklámcégtől. Erre mondják, hogy kurva anyját az ilyennek. :) Na mindegy, ma jön a második nap, talán arról is írok valamit.