Punk Portál - 2024. március 29.





 

2002.12.13. Simon's - Buttholes, Kolléga és a káder


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2002. dec. 14. szombat - 11:17

Ilyen már nagyon rég nem volt, hogy éjfélre hazaérjek a koncertről. Pedig végignéztem mindent. Következzék egy rövid buliról egy rövid beszámoló.

A mai bulik kinálatából a Simon's volt az egyetlen vonzó, ezért arra vettem az irányt. 8 előtt kicsivel érkeztem, ekkor még a Buttholes ott se volt, néhányan lézengtek a helyszínen. Az egyik társaság megismert, én voltam az, aki Tatán a "Bunkó Pestiek!!" Burzsoá idézetet üvöltözte a pályaudvaron. Sajnos én rájuk nem igazán emlékszem. :)

Találtam egy nagyon vicces dolgot. A címe: Obscene. Ez egy cseh death metal katalógus. Nagyon durva. Néhány album a kínálatból: Blood Vomit - Up From the Grave, Pig Destroyer - Prowler In The Yard /mi az a prowler?/, Rotten Sound - Murderworks. :)) Az összes borítón kibelezett hullák, vér, vagy eltorzult arcok. Rohadt jó. Asszem elmegyek death metálosnak. :) Ha valakit érdekel a katalógus, szívesen kölcsönadom.

Szóval jött a Buttholes, meg még néhány ember szállíngózott, azért összegyűlt egy kisebb társaság. Hoztak profi hangcuccot, a keverőpult a színpad mögül egy kis asztalra került a jobb oldalra a színpad elé. Ilyen jól még semmi nem szólt a Simon's-ban. Megdőlt a teória, hogy itt csak szarul szólhat bármi is. Teljesen jó volt a hangzás, meg is lepődtem. Összeszerelték a cuccokat, kisebb hangolás, aztán kezdett a Buttholes.

Kb. 1 számmal a kezdés után megérkezett néhány veszprémi haver, innentől kezdve elég jó hangulatban telt a koncert. De egyébként is jó volt, csak a közönség volt kicsit kevés. Az új EP-ről nagyjából mindent eljátszottak, és az előzőről is néhányat, volt Kalifornia, Plasztik cica, Hangyafarm. Van egy számuk, ami egyik EP-n sincs rajta, ha jól értettem, ez a TV Shopokról szól, ez is elég király volt. Volt Bad Religion We're Only Gonna Die feldolgozás, ezen volt a legnagyobb beindulás, Zsopa (Nesze gitáros) bodysurfölt is. A zenekar teljes felállásban érkezett, tehát játszott a két fúvós is, szerintem elég jól csinálják. Amikor nem játszottak, akkor vokáloztak. Rádásként eljátszották újra a Goa-t, aztán vége is volt. Szerintem nagyon jó zenekar ez a Buttholes, de a budapesti koncertek hangulata meg sem közelíti a veszprémieket, egyszer már tudtuk tesztelni. Az énekes mondta, hogy februárban lesz a szülinapi bulijuk, szívesen várja a pestieket is.

Nagyon szar volt nézni, hogy mindenki vedeli a sört, én meg sXe módjára csak álldogáltam. Ez volt az ára, hogy fél óra alatt hazaérhessek. Nem tudom, hogy megérte-e. Legalább spóroltam egy kicsit, ezt a hétvégét megúszom egy 500 forintos beugróval.

Másodikként játszott az est házigazda zenekara a Kolléga és a káder, vagy ahogy bekonferálták, a Kolléga és a ska-der. Merthogy most a skás név a trendi. Nem voltak rosszak, de elég kezdőnek tűnt, amit produkáltak, a Buttholes szerintem sokkal profibb volt. De nagy pozitívum, hogy nem a sablonos suttyópankot játszották idióta szövegekkel. Voltak ötletek a zenében, és amit értettem szövegeket, azok se voltak rosszak. Itt már szinte semmi mozgás nem volt, a legtöbben üldögéltek, néhányan álltunk a színpad előtt. Pár nóta után bejelentették, hogy jön az utolsó szám. Azt hittem csak poén, de tényleg abbahagyták. Mivel senki sem tapsolta vissza őket, befejezték, és elkezdtek pakolni. Szerintem egy kicsit csalódottak voltak. Szóval fél 12-kor vége volt, én meg húztam is el, hogy tudjak holnap tanulni a szerdai vizsgámra.