Punk Portál - 2024. április 19.





 

2004. IX. 17. Székesfehérvár


Írta: Vakond
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. szept. 22. szerda - 18:22

3/4 3-kor találkoztunk a Batthy-n a haverokkal, ezután következett egy gyors vásárlás a Spárban, és irány a Déli pu., ahol találkoztunk Marcival, Zsoltal és Ádámal a Semmi Komolyból, hogy együtt vágjunk neki a fehérvári túrának. A vonat 4-kor indult. Elég jó hangulatú út volt. Körübelül 5-re érkeztünk le, ahol egy fehérvári barátom már várt minket, hogy elnavigáljon a Hadiárva utcába. Kb. 6-ra értünk a helyre, ahol már elég sok punk meg rocker gyülekezett. Miután megtudtuk, hogy a dob meg a gitárok az M7-sen dugóba kerültek, elkeseredtünk, és elmentünk az Intersparba, ahol 89 Ft-ért vettünk sört. Ekkor hívott az Anti Fittnes Club, hogy most szálltak le a vonatról, és menjünk ki eléjük mert nem találnak oda. Nem is kell mondanom, hogy az állomástól visszafele eltévedtünk, és a 20 perces utat 1 óra alatt tettük meg! Lassacskán megjött a dob. Kb 1/2 8-kor érkezett Mező az erősitővel. Ekkor már szép tömeg gyűlt össze. Találkozni lehetett pár budapesti arccal is! Mindig Vidám BányásztörpékA helyről annyit, hogy egy gyártelep épületében van a második emeleten. Van egy kis kocsma rész, ahol 230 Ft volt egy sör, ami nem rossz ár. Onnan nyílik a koncertterem, ami elég nagy. Úgy körübelül 1/2 9-kor kezdett a Mindig Vidám Bányásztörpék, elfogultságból nem szeretnék írni magunkról semmit, mert én vagyok az énekes. Annyi, hogy a Vörös Yuk után ismét új gitárost avattunk, kb. 35–40 percet játszottunk. Elég sokan táncoltak, páran még a szövegeket is tudták! Szerintem elég jól sikerült a fellépés! Utánunk jött az Anti Fittnes Club! Anti Fittness ClubÉn elég sok számukat ismerem, szeretem. Játszották a már-már “slágereiket”, a Kormány rendszert, a Ronda lány-t és a Looser-t, amit nekem küldtek! :) Nagyon jól szóltak a cuccok, ment a pogo 1000-rel! Szóval ők is jók voltak! Aztán következett az est fénypontja. A Semmi Komoly csapott a húrok közé! Tőlük megszokható módon elég pörgős bulit nyomtak. Első számnak rögtön a Jóllakott demokratákat halhattuk. Sokan tudták, és ismerték a számokat, és sokan táncoltak is rájuk. 9 vagy 10 számot játszottak kb. 40 perc alatt. Elég magasra tették a mércét, így a The Snobsnak nem volt könyű dolga! A Semmi Komoly után sokan elmentek haza, köztük mi is. pogóDe Mező szerint ők is nagyon jók voltak, és megmozgaták a közönséget. A budapesti zenekarok után 2 fehérvári banda következett. Elsőként a Jacked játszott, akik nagyon jók voltak, csak sajnos nem volt saját számuk! De feldolgozások között többek közt hallhatunk olyat, mint pl. Anti Flag (rájuk táncoltak a legtöbben!) Utánuk következett a Görbetükör, ami egy kezdeti próbálkozásnak tűnt, de ha egy picit még fejlődnek, akkor elég jó kis zenekar válhat belőlük!
Összességében nagyon jó buli volt, jól szóltak a cuccok, sokan voltak, úgyhogy biztos, hogy nem ez volt az utosó buli itt!!
3/4 11- kor indult vissza a vonat, ami éjfélre már a Déliben is volt! Onnan mindenki elindult haza. Ez volt a mi kis fehérvári kirándulásunk.