Punk Portál - 2024. április 16.





 

2004. IX. 13. Vásárhelyi kolesz – Honeyball


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. szept. 14. kedd - 16:41

Mivel már elég régen voltam BME-s bulin, meg amúgy sem volt jobb dolgom hétfő estére, úgy döntöttem, megnézem Honeyball-ékat, úgysem láttam már őket egy ideje. Matyipotterékkel volt meeting, vettünk pár sört, majd gyalogoson indultunk a Kruspér utcába. Mivel jól ismertem a terepet, könnyedén eljutottunk a koleszba, ahol már hangolt a zenekar, és sok ifjú egyetemista iszogatta sörét fotelokban ülve. Ez ilyen tipikus „első este az egyetemen” buli volt, visszafogott elsősökkel, pár őrültebb felsőévessel, néhány ska, hc pólóban megjelenő fiatallal. Nem mondanám, hogy az egész színtér képviseltette magát. :)

A hangzás egész korrekt volt, de szegény zenekartagok nem sokat hallottak magukból, elég sokat is reklamáltak emiatt. Jó sok idejük volt, ezért kb. az egész repertoárt elnyomták, régi számok felújítva, új slágerek és feldolgozások egyaránt szerepeltek a programban. Jó hangulatú bulit nyomtak, eleinte csak 1-2 ember táncolgatott, később egész népes csoport ropta. A koncert végén visszatapsolták őket, majd szó esett arról, hogy még majd játszanak.

A továbbiakban két kedves fórumos hölggyel töltöttem az időt, akiktől kaptam Spongyabob-os szalvétát is! Az este végére megállapítottuk, hogy igen komoly „generation gap” húzódik közöttünk, meg hogy én egy vén fasz vagyok. :) Szóval söröztünk, elvoltunk.

Ekkor újra színpadra állt a Honeyball nagyja, a fúvósok inkább csak a pódium szélén üldögélve játszottak, Dia meg egyáltalán nem ragadott szaxofont. Kb. ugyanazt a programot nyomták el mégegyszer, mint amit egy órával korábban, talán a sorrend volt csak más. Azért jót táncoltunk rájuk újra. Norbi kirúgta a színpadra elhelyezett sörömet, ezért örök harag!

A harmadszorra meghallgatott Ganja Smugglin’ után még üldögéltünk egy darabig a lépcsőn, majd indultunk is, mivel másnap reggel suli, tripla magyaróra! Uhh. :)