Punk Portál - 2024. április 26.





 

2004. VIII. 14. Szentes - RLO, SAY


Írta: Mozart
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2004. aug. 17. kedd - 18:31

Szombatra királyos programot találtam ki magamnak: elhatároztam, hogy elnézek Szentesre a Red Line Offside bulira, ha már annál közelebb nem jönnek (Szegedhez). Az útitársak begyűjtése eleinte kicsit döcögősen haladt, ehhez képest egy nappal a koncert előtt már nyolc jelentkező volt (köztük például a holland Laurensz, akit a Punk Portál ősforumozói már ismerhetnek, és szintén holland haverja). A szegedi válogatott, amely ily módon két idegenlégióssal is meg volt spékelve, egy 15 éves VW furgonon indult útnak. Hadd ne részletezzem, hogy mekkora élmény volt megtanulni vezetni (már amennyire sikerült – erre még visszatérünk).
Bár a plakát hét órát írt kezdésnek, nem kaptunk szívgörcsöt, és fél hétre beszéltük meg a találkozót, ezután még be kellett ugranunk Tápéra és tankolni is, úgyhogy negyed 10-re érkeztünk Szentesre. Közben szóltak is nekünk, hogy tíznél előbb nem kezdődik, így simán maradt időnk beugrani a helyi pékségbe, és pénzt felvenni az automatából.
SAYA koncert végül 11-kor kezdődött, és 0 óra 4 perckor ért véget. Mármint a második zenekar. Ebből is látható, hogy nem vitte túlzásba egyik zenekar sem... szóval a Something Against You kezdett 11-kor, és minimális szünetekkel, szinte egyben lenyomták zúzós repertoárjukat. Nekem koncertről-koncertre egyre jobban tetszik, és most a hangzás is viszonylag rendben volt, de a visítás még mindig túl monoton és magas benne. Ennek ellenére kifejezetten jól megalapozták a buli hangulatát, és húsz perc elteltével be is fejezték a koncertet. Nagy közönség egyébként nem volt, kb. 30-an néztük végig, ebből 8-an Szegedről jöttünk, a többiek között meg voltak helyi kocsmatörzsvendégek és véletlenül vagy szándékosan idetévedt rokkerfiúk és -lányok.
RLOA Red Line Offside-ra nem kellett sokáig várni, és hát, mit mondjak? Az új albumot reklámozó szórólapon találtam egy kifejezést, 10 új számnyi düh és elégedetlenség, ez jellemezte a koncertet is: negyven percnyi düh és elégedetlenség, agresszív előadásmód, iszonyatos tempó, semmi pihenő. A koncert az új album intrójával kezdődött, csak szöveg nélkül (ami egyébként a kedvenc számom az új lemezen, remélem, ez nem sértés a zenekarra nézve). Voltak régi számok (Kisvárosi düh, Nyitott szemmel, Félrevert harang), de inkább újak (Littleton, Ejtsünk pár szót..., Önigazolási kényszer stb. – nem mindegyikre emlékszem, helyesebben még nem nagyon tudom párosítani a címeket a zenékkel), meg két feldolgozás, az egyik az új album bónusz trekkje. A számokra adott reakciót leginkább visszafogott lábbal dobogás és mosolygó haverokból álló havergyűrű jellemezte, de azért egy-két számra beindult a mozgás is. Volt vendégszereplés is, Victim a SAY-ból beugrott az egyik új számnál hardkórvokálozni. Az utolsó szám a szokásos Félrevert harang volt, aztán semmi ráadás, és kész, passz.
RLO feat. ViktorNagyon hamar véget ért az egész, alig tértünk magunkhoz, és már mehettünk is haza. Pedig sok szám volt, szóval a punk stílus ismét bemutatta előnyös oldalát: fiam, ha 11-kor elkezdik, kicsivel éjfél után már itthon is lehetsz... :) Persze kivéve, ha szegedi vagy. Azért a visszaút eléggé feldobott hangulatban telt, részben azért, mert ismét egy jó koncertélménnyel lettünk gazdagabbak, másrészt meg azért, mert induláskor a megfordulásnál beletolattam a furgonnal az árokba, és csak mind a 8 utas segítségével tudtuk onnan kilendíteni. Ráadásul a sötétben a kapcsolókat se nagyon sikerült megtalálni és beüzemelni, így Szentestől Vásárhelyig tompított fénnyel haladtunk, amihez tartanom kellett a reflektort, mert ha elengedtem, lekapcsolt... :) Aztán minden rendbejött, és 2-re már mindenki otthon is volt. Aki még nem volt idén nyáron RLO-n, menjen el, és nézze meg őket Pesten! /Vagy a Balatonon - Dan/