Punk Portál - 2024. április 26.





 

2002.12.07. Colombus klub - Polemic


Írta: Dan
Feltöltötte: Dan
Ekkor: 2002. dec. 10. kedd - 00:03

Tegnap ott fejeztem be, hogy indulok Kekszhez meginni a maradék sört. Ez meg is történt, sikerült elég gyorsan. :) Visszaváltottuk az üvegeket, majd a vásárolt húgymeleg sörrel felszálltunk a 7-es buszra. Ott épp egy mikulás party-ról érkezett családdal találkoztunk, az anyukánál nagy rakás lufi volt, a gyerekek meg kifestve pókembernek, meg kiscicának. Kértünk egy lufit, majd leszálltunk, ahol le kellett szállni.

A hely tényleg az, ahol 98-ban a II. Kamikáze fesztivál volt, csak most már nem BKV székház, hanem Colombus club. Nem mondhatnám, hogy előnyére változott a hely. A bejárat előtt nagy nehezen legyűrtük a meleg sört, majd bementünk. A beugró 1200, a ruhatár plusz 100. Azért ez már elég durva. Bent szinte még senki, max 10 ember, megkerestük a kocsmát. A legolcsóbb üveges sör 380 Ft. Ezen egy csöppet meglepődtünk, majd úgy döntöttünk, elmegyünk közértezni. A ruhatárban közölték velünk, hogy ha kivesszük a kabátunkat, akkor berakáskor újra 100 Ft. Ezek után bevonultunk a terembe, és a lufival dobálóztunk. Végülis ez is egy elfoglaltság, ha nem hagyják az embert inni. Közben érkeztek még páran, ismerősök is, szóval csevegtünk, meg ilyenek. Megtudtuk, mennyibe kerül a 3/2-es boroskóla. Nem akartam elhinni, amit hallottam. 650, azaz hatszázötven forint volt. Egyszerűen nem értem, hogy lehet ilyen kibaszott drága. Mi értelme van ennek? Azt hiszik, a sok hülye úgyis megveszi? Én is ki bírtam volna fizetni 1-2 sört talán, de egyszerűen nem vagyok hajlandó ilyen bunkó rabló bandát egy fillérrel is támogatni. Ez nem diszkó, ahol attól leszek menő, hogy minél drágább piát bírok venni.

Hangolt a Homoskapiens, majd a Malac'ska és a tahó állt a színpadra. Tamás, az énekes, aki a Boogie Mammaban is játszik, 80-as évekbeli céges mikulásünnepség hangulatot próbált teremteni a koncerten. Keksszel leültünk az első sorba, mi alakítottuk a kisgyerekeket. Tapsikoltunk, meg csináltuk mindig, amit mondott a bácsi a színpadon. Ketten rénszarvas aganccsal léptek fel, ezeket elég gyorsan sikerült megszereznünk, és a buli végéig vissza sem adtuk. Tudjátok, mennyi mindent lehet egy pár agancsból csinálni? Pl. sztetoszkópot, agancs-tarajt, stb. A koncert során az énekes megfenyegette a punnyadt közönséget, hogy ha nem táncolnak, rosszakat írunk róluk a beszámolóba. Úgyhogy tessék: A sok hülye idióta csak állt, és nézett, seggfejek! Na, az egy oldalas bevezető után essen néhány szó a fellépésről is. Jó ez a Malacka, de nem igazán az én stílusom. Egyre inkább mennek a ska felé, de még megvan benne az alter hatás is, ami nem jó. Nekem. A számok között voltak vicces versikék, néhány kissé bárgyú volt, de azért elment. A zenekar színvonalát erősen emelte az énekes lány, aki nem csak énekelt, de jól is nézett ki. Egy idő után felkeltünk a földről, és mi is táncikáltunk.

A szünetben kaptam Schlekitől Finlandia-narancs italt, amiben több volt a vodka szerintem. Alig ittam pár kortyot, de a Homoskapiens alatt már megvolt a hangulat. A fúvós csaj helyett egy fickó játszik sajnos, egyébként minden a régi. Kb. 6-an táncoltunk, de mi nagyon élveztük. Egyszer taknyoltam egy kurva nagyot, összeakadt a lábam egy másik sráccal. Ugyanazokat játszották, amiket szoktak, a demóról a régieket, és néhány újat. A pörgősebb részeknél (vannak punk számaik is) beálltak még jópáran zúzni. Volt Skatalites feldolgozás, meg átdolgozás több is. A legtöbbet táncolókat sörrel jutalmazták, de én sajnos nem voltam ott az osztáskor, szóval nekem maradt a frissen csapolt víz. Az legalább ingyenen.

A Sugarloaf egyszerűen undorító volt. A basszerosnak aznap volt a harmincadik születésnapja, szóval volt neki meglepi erotic show. Egy kb. 40 éves gusztustalan kurva érkezett a színpadra, aki a székre ültetett basszeroson vonaglott, közben levetkőzött. Később hozott egy jó nagy kígyót, volt vagy 3-4 méteres. Szerencsétlen állatot nagyon sajnáltam, a csaj nyalogatta, meg bekapja a szájába a fejét, a fickó nadrágjába rakta, meg ilyenek. A csaj szomorúan tapasztalta, hogy a fickónál nem sikerült erekciót elérnie. /Na, ezt szépen megfogalmaztam./ Csak azt nem tudom, hogy ezt az undormányt a mi 1200 forintos belépőnkből fizették? Elég szomorú lenne. Érkezett az énekes csaj. Ha ő vetkőzött volna, talán kicsit lelkesebbek lettünk volna. Fel is szólítottuk a vetkőzésre, de nem is reagált. A koncertjüket néhány hónapja láttam, de akkor legalább jó részeg voltam. A zene itt-ott Reel Big Fish lopás, máshol sima gusztustalan pop, néha rap elemek. Volt egy-két rész, ami még talán tetszett is volna, de annyira undorító tipikus popper-pózer volt az egész megjelenés, hogy inkább csak álltam. Közönség tapsikoltatása, saját maguk éljenzése, idióta mozgás, nagyon erőltetett volt. Unalmamban fel-alá mászkáltam, és vártam, hogy vége legyen.

A Polemic órákat hangolt, közben elég szépen megtelt a terem. Nyolcan voltak a színpadon, és a hangolásnak megvolt az eredménye, elég jól szólt minden. Emlékeim szerint nagyon hosszú koncert volt, csomó számot eljátszottak. Nagyon jó zenét nyomnak, de nekem egy kicsit lassú. A közepe táján kezdett kicsit unalmassá válni, de jöttek újabb slágerek, amiket már hallottam párszor, szóval újra beálltam táncolni. Az este folyamán többször próbálkoztunk a circle-pit-skank tánccal, de soha nem csatlakozott senki, szóval hárman rohangáltunk, mint az idióták. Számcímeket nem írok, mert nem igazán tudom, hogy miket játszottak, meg nem tudok csehül. Most jelent meg az új album, arról is nyomattak sokat. A végén a Malacka két énekesét hívták a színpadra, és együtt adták elő az egyik legnagyobb slágerüket, aminek ugyancsak nem tudom a címét. A legutolsó szám az Ahoy volt, ahogy szokták. Szereztem egy plakátot, amin az új CD-t reklámozzák, aztán indulás haza.